Hamilelik Hakkında ( Adet Görme (Menstrüel Siklus))

Hamilelik Hakkında ( Adet Görme (Menstrüel Siklus))

> Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Adet Görme (Menstrüel Siklus)

Bir kadının gebe kalabilirliği (fertil olması), ddetlerine (mensrrüel siklus) bağlıdır. Adet boyunca görülen tüm değişiklikler, vücutta bazı fonksiyonları kontrol etmek için üretilen hormonlar tarafından idare edilmektedir. Her ay hormonlar, rahmin iç tabakasının gelişmesin! ve yumurtanın olgun bir foliküi (yumurtalıklardaki küçük hücre topluluklannın yumurtanın etrafım sarmasıyla oluşan yapı...) haline gelmesini sağlamaktadırlar. Bir yumurta olgun hale geldikten sonra yumurtalıktan salıverilir ki bu olaya ovulasyon (yumurtlama) adım veriyoruz. Ortalama bir adet süresi, adetin ilk gününden "diğer adetin ilk gününe kadar olacak şekilde 28 gündür. Tipik olarak adet süresi 28 gün olmasına karşın 23 ile 35 gün arası süreler de normal kabul edilmektedir.

Adetleriniz aydan aya bazen değişebilmektedir. Adederinizle ilgili,bir not defteri oluşturarak sizin için normal'olan adet süresini tesbit edebilirsiniz.

Ovulasyon (yumurtlama), 2. adetten 14 gün önce gerçekleşmektedir. Ovulasyondan sonra yumurta, fallopian tüplerden bir tanesinde rahme doğru ilerler. Eğer yumurta bir sprem tarafından döllenmemişse, vücut tarafından imha edilmektedir. Sonra adetin son gününde, rahmin iç tabakası adet kanaması olarak dışarı atılır.

Eğer yumurta sperm tarafından döllenmişse, rahmin iç tabakasına döllenmiş yumurta tutunur ve böylece gebelik başlamış olur. Eğer gebelik gerçekleşmişse ve adetlerinizle ilgili not tutuyorsanız bebeğinize ait tam gebelik tarihini de kolayca tesbit etmiş olursunuz.

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık