Hamilelik Hakkında (Hormonlar: Adet ve Gebelikteki Ana)

 Hamilelik Hakkında (Hormonlar: Adet ve Gebelikteki Ana)

Psikoloji, Hamile, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Hormonlar: Adet ve Gebelikteki Ana Faktörler

Adetler ve gebelik, farklı düzeylerde etkileşme gösteren hormonlar tarafından idare edilmektedir.

* Östrojen ve Progesteron: Yumurtalıklar tarafından üretilmekte olup, rahim iç tabakasının (endometrium) kalınlaşmasını sağlamaktadırlar. Eğer gebelik oluşmamışsa rahim içi tabakasının dış ortama atılmasın! sağlarlar. Gebeyken bu hormonların yüksek olması sizi adet görmekten ve yumurtlamaktan korumaktadırlar.

• FSH (Follicle Stimulating hormone = Folikül uyarıcı hormon) LH (luteinize edici hormon): Bu hormonlar, beynin alt tarafında yerleşmiş küçük bir organ olan hipofiz öezmden salgılanmaktadırlar. FSH yumurtanın olgunlaşmasını sağlarken LH, yumurtanın yumurtalıklardan salıverilmesini sağlamaktadır.

• (GRH) Gonadotropin-releasing hormone (GRH) Gonadatropin serbestleyici hormon): Bu hormon beynin bir bölümünde üretilmekte olup hipofiz bezine FSH ve LH salgılama emrini vermektedir.

• Human Chorionic Gonadotropin (HCG), (İnsan koryon (fetüs dış zarı) gonadotropini): Bu hormon plasentayı oluşturan hücrelerde yapılmaktadır. Döllenmeden ve yumurtanın rahim iç duvarına tuturunasından sonra yumurtaların beslenmesin! sağlar. Bu hormon gebelikte östrojen ve progesteronun yükselmesini sağlar. Aynı zamanda gebelik testinde bu hormonun düzeyi ölçülmektedir.

Erkek, menisini vajene ulaştırdıktan sonra, spermler rahim ağzından girerek rahmi geçer ve fallopian tüplere ulaşırlar. Spermler 2-3 gün ya da daha fazla yaşayabilirler. Eğer bir sperm tüplerden herhangi birinde yumurtayla birleşirse döllenme gerçekleşmiş olur.

Sperm hücreleri her zaman yapılmaktadır. Bazı çiftler, çok sık ilişkiye girmekten dolayı (örneğin hergün ) sperm yapımının azalacağı ve dolayısıyla gebe kalma oranının düşeceğin! düşünerek endişeye kapılmaktadırlar. Erkek yeterli sperm üretebiliyorsa günlük cinsel ilişki bir sorun oluşturmamalıdır. Sperm sayışı, mililitredeki (yarım çaykaşığından az) aktif sperm sayışım ifade eder. Normal bir sperm sayışı mililitrede 20 milyon ile 250 milyon arasında değişmektedir.

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
infidelity why wifes cheat read here
reasons why women cheat beautiful women cheat why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık