Hamilelik Hakkında (Bebeğe Hazırlık)

 Hamilelik Hakkında (Bebeğe Hazırlık)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Bebeğe Hazırlık

Birçok çift, yeni bir bebek beklerken özellikle de bu ilk bebekleriyse çok heyecanlanmakta ve bebek için hemen alışverişe başlamaktadırlar. Bugün satılmakta olan şirin oyuncak bebeklere, sevimli oyuncak takımlarına karşı koymak zor gözükmektedir. Fakat gerçekte neye ihtiyaç duymaktasınız?

Temel ihtiyaçlar arasında, elbiseler, çocuk bezleri, çocuğun rahatça uyuyabileceği çocuk karyolası, çocuk arabası ve çocuğunuzu sırtınızda taşıyabileceğiniz bohçalar sayılabilir. Çocuğunuz biraz büyüyünceye kadar diğer ihtiyaçları almak için bekleyebilirsiniz.

Bebeğiniz için elbise seçiminde en önemli faktör elbiselerinin pratik olmasıdır. Hemen ihtiyaç duyabileceğiniz şeyler çocuğunuzun yılın hangi mevsiminde doğduğuna da bağlıdır. Örneğin; eğer çocuğunuz yaz ortasında dünyaya gelmişse kalın bir uyuma battaniyesine ihtiyaç duymayacaksınız.

Elbiselerin biraz büyükçe alınması önemli bir kuraldır. Spor elbiseler çocuğa tam uyarsa birkaç haftada ya da daha az sürede elbiseler çocuğa dar gelecektir.

Etiketleri kontrol ederek elbiselerin ısıya dayanıklıklarını ve kolayca yıkanabilirliklerini kontrol ediniz. Genel olarak bebeğinizin ihtiyaç duyacağı giysiler aşağıda sıralanmıştır.

- Bezler

- Pamuk fanilalar

- Yenidoğan gecelikleri

- Süveterler

- Çorap ya da patikler

- Başlık ya da şapkalar

- Bir yorgan ya da başlıklı ve fermuarlı uyku çantası

- Battaniyeler

- Bebek vücut yıkama bezleri ve havlular

Bebeğiniz bir iki aylıkken sadece birkaç parça sizin için gereklidir. Yeni ya da ikinci defa kullanılıyor da olsalar önemli olan onların emniyetli ve dayanıklı olduklarından emin olmanızdır. Tavsiye edilen eşyalardan biri de çocuk karyolasıdır. Yıllardır üretilen çocuk karyoları belli emniyet standartlarım taşımalıdırlar. Eski bir karyola kullanıyorsanız aşağıdaki özellikleri taşımalıdır.

- Tirizler arasındaki mesafeler 6,5 cm'den fazla olmamalıdır.

- Eksik ya da kırılmış tarafı bulunmamalıdır.

- Çocuğun sıkışabileceği şekilde baş ya da ayak tarafından kırık |bölge olmamalıdır.

- Mandallar emniyetli olmalı ve bebek tarafından kolayca açılabilecek şekilde olmamalıdır.

- Çıkıntılı uçlar, keskin noktalar ve gevşek vida ve civatalar olmamalıdır.

- Rahatça yerleşebilir bir döşek olmalı. Döşekle karyola arasına dört kenarda da iki parmağınızın kaymasına izin vermeyecek şekilde yerleşmiş olması gerekir.

- Karyolaya güvenle takılan ve her tarata taşınabilecek şekilde bir karyola tamponunun bulunması.

- Su geçirmez bir yatak. Fanilayla kaplanmış olanlar, bebek için lastik ya da plastik kaplanmış olanlardan daha konforludur. Bir beşik, bebeğin uyuması için kullanılabilir, fakat bebek hızlı büyüdüğü için kullanım süresi kısadır. Eğer beşik kullanırsanız alt kısmının geniş ve sağlam olmasına dikkat ediniz. Böylece daha sabit kalabilecektir. Düz yüzeyli olmalı ve zarar verecek sert çıkıntılar bulunmamalıdır. Döşek beşiğe tam oturmalıdır. Eğer beşiğinizin katlanabilir bacakları varsa, cam olarak kilitli olup olmadıklarından emin olmalısınız.

( hamile doğum, bebek hamile, hamile düşük, hamile gebe, hamile kadın, hamile insan, hamilelik, hamilelik belirtileri, hamile kalma, hamilelik testi, hamile kalmak, hamilelik öncesi, hamilelik takvimi, hamilelik belirtisi, hamilelik dönemleri, hamilelik hakkında, hamilelik, hamile bayan)

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
viagra stimulis read here website

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık