Hamilelik Hakkında ( Genetik Hastalıklar ve Doğumsal Anomaliler)

 Hamilelik Hakkında ( Genetik Hastalıklar ve Doğumsal Anomaliler)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Genetik Hastalıklar ve Doğumsal Anomaliler

Genetik, anne ve babadan kalıtsal bir özelliğin çocuğa nasıl geçtiğini inceleyen bir bilim dalıdır. Boy ve göz rengi gibi birçok kişisel özellik bu yolla geçmektedir. Ne yazık ki birçok hastalık da aynı yolla geçmektedir. Genetik hastalıklar doğumda çok açık olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilir. Konjenital bozukluk (Congenital disorder) denen başka bir terim daha vardır. Bunun anlamı şudur; bebek bir bozuklukla doğar fakat bunun genetik olup olmadığı bilinmemektedir.

Türkiye'de doğan çocukların çoğu sağlıklıdır. 100 çocuktan ancak 2 ya da 3'ü bir çeşit doğumsal bozuklukla dünyaya gelmektedir. Bazı doğumsal bozukluklar anne veya babada kalıtsal olarak geçmiş olabilir. bazıları, ilaç ya da enfeksiyon gibi durumların gebelik sırasındaki oluşturduğu zararlı etkiye bağlıdır. Çoğunlukla doğumsal anomalilerin nedeni bilinmemektedir.

Doğumsal anomaliyle doğan çocukların çoğunun anne ve babalarında özel bir risk faktörü yoktur. Her gebelik farklıdır ve her bebek kendi genetik yapışma sahiptir. (Doğumsal bir anomali, normal çocukla sahip olsanız da, geçmişinizde genetik bir probleminiz de olmasa, oluşabilir.) Yine de doğumsal anomali oluşumu, bazı risk faktörleri varsa artma göstermektedir. Bazı çiftlerde risk faktörleri gebelikten önce Ya da gebelik sırasında yapılan bazı testlerle tesbit edilebilmektedir.

Bu testler, genetik danışmayla beraber bazı doğumsal anomalili bir bebeğin doğması riski hakkında bilgi vermektedir. Bu testleri yaptırma kararı kişisel bir karardır. Geleceğin anne ve babaları bu tesri rin ne anlama geldiğin! ve testlerle neler yapıldığım bilmelidirler.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık