Hamilelik Hakkında ( Amniosentez)

 Hamilelik Hakkında ( Amniosentez)

Psikoloji, Hamilelik Hakkında,

Hamilelik Hakkında, Amniosentez

Amniosentezde, bir amniotik sıvı örneği alınır ve bazı genetik hastalıklar açısından test edilir. Amniosentez, biraz daha erken ya da geç yapılabilmesine rağmen genelde 15. ve 18. haftalarda yapılır.

Bu test için, muayene masasına düz bir şekilde yatırılırsınız. Steril aletlerle ve ultrasonun yardımıyla, ince bir enjektör, karın duvarından rahimin içine ve amniotik keseye (amniotic sac) ulaşılır. Az miktarda sıvı, enjektöre çekilir ve test için bir laboratuvara gönderilir.

Fetüsten ayrılan hücreler, amniotik sıvıya düşmektedir. Bu hücreler özel bir kültürde (özel besi yeri) çoğaltılır ve analiz edilirler. Fetüs hücrelerinin teşhis için çoğalmaları 3 haftayı bulmaktadır. Bu hücrelerdeki kromozomlar mikroskop altında incelenerek, ek bir kromozoma sahip olup olmadıkları (Down sendromunda olduğu gibi) ve diğer kromozom anomalileri açısından incelenir. Amniosentez, fetüsün erkek ya da kız olduğunu gösterdiği için, x'e bağlı bir hastalık riski olup olmadığı da tesbit edilebilir. Amniostik sıvıda AFP düzeyinin test edilmesi, fetüste sinirsel tüp bozukluğu gibi bazı problemlerin varlığının anlaşılmasına yardım edebilir.

Amniosentez, bir doktorun muayenehanesinde ya da hastanenin yatmayan hastalar için ayrılan bölümünde yapılabilir.

Bazı riskleri olsa da, komplikasyon fazla görülmez. Kramp oluşması, vajen kanaması testten sonra amniotik sıvı sızması gibi bazı yan etkiler görülebilir. Nadir de olsa fetüse zarar verilebilir. Amniosentez yapıldığı zaman, 2.00 kadından l 'i, düşük yapmayacağı halde sırf test yüzünden düşük yapabilir.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(hamile kıyafetleri, hamile , hafta hafta hamilelik, hamile elbiseleri, hamilelik ve doğum, hamileliğin ilk belirtileri, hamile kalamama, hamilelik hafta, hamilelik test, hamilelik takibi, hafta hamile, bebek hamilelik, gebelik hamilelik, hamile butik, hamile olabilirmiyim, hamile hafta, )
online My girlfriend cheated on me when your husband cheats
redirect website why do married men cheat
viagra stimulis read here website
my boyfriend cheated on me with my mom click click
married men cheat with men why do men cheat on their wife my wife cheated on me now what

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık