Hafıza Teknikleri İndir

Hafıza Teknikleri İndir

Unutmak, unutkanlık ya da istediğimiz bilgileri istediğimiz anda hatırlayamamak stres altında çalışan günümüz insanının ortak problemidir. Konuya öğrenciler açısından bakarsak birçok öğrenci okuduklarını aklında tutamamakta veya sınav esnasında çalıştıklarını hatırlayamamaktadır. Aslında her birimiz müthiş bir hafıza kapasitesine sahibiz ancak hafızamıza yeterince önem vermediğimiz ve onu geliştirme açısından çaba sarf etmediğimiz için hatırlama konusunda çeşitli sorunlar yaşamaktayız.
Hafıza teknikleri eğitiminde öğreneceğiniz ve uygulayacağınız teknikler Eski Yunan ve Romalılardan günümüz dünyasına kadar zihnin çalışma sistemi üzerinde geliştirilen tekniklerdir. Kullanılan hafıza araçları, Dünya hafıza şampiyonasına katılanların öğrendikleri ve bizzat kullandıkları tekniklerdir.
Matematiksel hafıza bu tür problemlerin ve ya işlemlerini pratik yollarla yapılmasına yaramaktadır. Matematiksel hafıza birçok öğrenci için bulunmaz bir fırsattır. Çünkü matematiksel hafızaya sahip bir insan gerçekten matematik alanından çok başarılı olabilir ve her konuyu rahatlıkla kavrayabilir. Sahip olmayanlar ise daha sonrada sahip olabilirler.
Hafızamızın kaydetme ve hatırlama yeteneği beklenenin çok çok üstündedir. Her birimiz, müthiş bir hafıza kapasitesine sahibiz ancak yeterli gelişimini sağlamadığımız için, hafızamızın çok küçük kısmını kullanmak zorunda kalıyoruz. Vücut geliştirme egzersizleri gibi hafıza da alıştırma ve egzersizler yoluyla geliştirilebilir.
Üstün potansiyellilerin eğitiminde de hafıza teknikleri eğitimi çok büyük bir önem taşımaktadır. Doğuştan iyi bir hafızaya sahip olan üstün zekalılar belirli tekniklerin öğrenilmesi ile de hafızalarını ve ezber güçlerini daha da ileri seviyeye taşıyacaklardır.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık