İzmir Güzel Konuşma Kursu

İzmir Güzel Konuşma Kursu

Güzel ve etkili konuşabilmek için önce konuştuğumuz dilin unsurlarını iyi ve doğru bilmek ve yerinde kullanabilmek gerekir. Bu nedenle de dilin temel özelliklerini ve ses bilgisi kurallarını kavramak önemlidir. Bu çalışma ile dili doğru kullanma yönünde farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.

Konuşmanın diğer becerilerden farkı, dinleme ve okuma becerisiyle arasında doğrudan ilgi olmasından kaynaklanmaktadır. Konuşma becerisi kişinin kendini doğrudan ifade ettiği; duygu ve dileklerini başka kimselere doğrudan anlattığı; kendi başına kullanabileceği değil, başkalarıyla paylaşabileceği bir beceridir. Konuşma becerisi, kişinin sosyalleşmesi İle diğer becerilere göre doğrudan ve daha fazla ilgili olması sebebiyle psikoloji, sosyal psikoloji, davranış bilimleri, iletişim bilimleri gibi bilimlerle ve kişinin bu alana giren davranışlarıyla da bağımlı bir gelişme gösterir.

İnsanın bir veya birden fazla kişiyle doğrudan ilişkisi anlamına gelen konuşmanın etkisi, yazarak veya okuyarak anlatmadan her zaman çok daha fazladır. Çünkü ilişkiye giren kişi veya kişilerin aralarında psikolojik bir ilişki de devreye girmekte, sempati ve antipati gibi olumlu ve olumsuz duygular konuşmacının ses tonuna, jest ve mimiklerine yansımaktadır. Konuşmacıların aralarındaki karakter uyum veya uyumsuzluğu da konuşmalarının başarısını etkilemektedir.
Dolayısıyla konuşma, aynı zamanda konuşmacının duygularının taşıyıcısıdır.

Güzel konuşma; yerine, zamanına, kişisine uygun olarak yapılan konuşmadır. Neyi, nerede, ne zaman, kime nasıl söyleyeceğini bilen bir kişinin güzel konuşmayla ilgili önemli bir problemi yok demektir. Hazırlıklı veya hazırlıksız herhangi bir sözlü anlatımın güzel ve etkili olması, konuşma yanlışları yapılmamasına bağlıdır.

İş ve sosyal yaşantısında başarılı olmak ve kendini geliştirmek isteyen herkes Doğru, güzel ve etkin konuşmanın temel kurallarını öğrenecek. İyi birer konuşmacı olmanın vazgeçilmez kurallarını izleyeceksiniz. Güzel, etkili ve doğru konuşma size çok şey kazandıracaktır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır

Güzel Konuşma Kurslarımızla ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Güzel Konuşma Kurslarımız için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Güzel Konuşma Kurslarımız için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Güzel Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Güzel Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık