İzmir Güzel Konuşma

İzmir Güzel Konuşma

Kendi düşünce fikirlerimizi tek doğru olarak benimsemek, başkalarının fikir, düşünce ve duygularını önemsememek ve saygı göstermemektir. İnsanların birbirleriyle yaptıkları iletişimde televizyonda ki tartışma programlarında bunu görmek mümkündür. Birçok insanın kendi fikirlerini tek doğru olarak anlattığını, karşısında ki insanın fikir ve düşüncesine değer vermediğini saygı göstermediğini görmekteyiz. Böyle bir durumda ise kişiler arasında olumlu ve etkili iletişimden söz edilemez.

Etkili iletişim kurabilmek bilgi aktarımından biraz daha fazlasını gerektirmektedir bu da bilginin arkasındaki duyguyu anlayabilmektir. Bunu yapabildiğiniz an evdeki, işyerindeki ve sosyal hayatınızdaki kişilerle daha derin ilişkiler kuracaksınız. Takım çalışmasını geliştirecek, karar vermenizi kolaylaştıracak, daha anlayışlı olmanızı ve problemleri daha kolay çözmenize yardımcı olacaktır. Negatif ve zor durumlarla olayları daha karmaşık hale getirmeden ve güveni sarsmadan başa çıkabileceksiniz. Etkili iletişim, vücut dilinizi kullanarak, karşınızdakini dikkatlice dinleyerek, o an yaşadığınız stresle başa çıkarak ve duygularınızı fark ederek oluşturabileceğiniz bir yetenektir. Doğal olmaya özen göstermek gerekir, formüllerle elde edilecek bir yetenek değildir. Zamanla ve deneyimledikçe bu yeteneğe sahip olmak daha kolaylaşacaktır.
İletişimde, hem konuşana, hem de dinleyene önemli sorumluluklar düşmektedir. Dinleyen kişi, netleştirme, doğruluk, özetleme, duygu gibi bazı dinleme kontrollerini kullanmaktan; konuşmacı ise dinleyenin anlayacağı dilde ve dinleyene değer teşkil edecek şekilde mesajın çatısını kurmaktan sorumludur. Hem konuşan, hem de dinleyen kişi iletişimin etkinliğini arttırmaktan, geri bildirim almaktan ve geri bildirimde bulunmaktan sorumludur. İletişimin,  planlanması gerekmektedir. Oysa, insanlar, planlamadan, zaman baskısı altında, düşünce parçacıklarıyla iletişime girmektedirler.

Enerji ve iletişim iç içedir. Kişi kendi ile barışık ise, karşı taraf ile barışık ve etkin bir iletişim kurma olasılığı yüksektir. Kendimizi kafamızda nasıl hayal ediyor isek, bedenimizi de öyle taşırız ve kuracağımız iletişimin etkinliğini belirleriz.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır

Güzel Konuşma Kurslarımızla ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Güzel Konuşma Kurslarımız için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Güzel Konuşma Kurslarımız için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.


Muğla’daki Güzel Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık