KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng  Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM (Feng Shui, Feng Shui Nedir)

Hiç, bir insanın evine girip de, birden kendinizi evinizdeymiş gibi hissettiğiniz oldu mu? Bu hoş atmosferi yaratan şey mobilyalar mıydı? Yoksa odanın şekli miydi? Belki de pencerelerden giren ışıktı. Belki ne olduğunu tam olarak kestirememiştiniz, ama oradaki her şey size doğru, olması gerektiği gibi gelmişti. Belki o evdeki "iyi titreşimleri," sıcak konukseverliği ya da konfor ile stil arasındaki kusursuz dengeyi hissetmiştiniz. (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

Büyük bir olasılıkla, hissettiğiniz şey iyi feng shui idi. ("fung shway" diye telaffuz edilir), îyi bir feng shui'ye sahip bir ev sükunet ve huzur yayar. Yapının şekli, içinin döşenişi ve -bunun sonucunda- orada yaşayanlar doğa ile uyum içindedirler.

Bir evin yeri, içindeki eşya ve bu eşyanın yerleştirilişi ve her bir odada rengin kullanımı, tüm bu etkenler o ortamın dengeli mi dengesiz mi, güç verici mi, yoksa tüketici mi, olumlu mu olumsuz mu olacağım belirler. Kadim Çin'in yerleştirme sanatı olan feng shui kurallarım uygulayarak -renk, eşya, sanat eserleri, bitkiler, odanın şekli ve konumu gibi temel unsurları kullanarak- her binada, evde ya da iş yerinde dengeli bir ortam yaratabilirsiniz.

Feng shui'nin sözcük anlamı "rüzgar ve su"dur; bu sözcükler bir anlamda "doğal çevremizi" kısaca tanımlamaktadır. Yüzyıllar önce Çinliler günlük yaşamlarında doğa tarafından yönetiliyorlardı; bu kitapta anlatılan feng shui prensiplerim öğrendikçe, bu kadim Çin sanatının çoğunun, bazen hasım haline gelen bir doğal çevrede başarılı bir yaşam sürmenin temel kurallarından alındığım göreceksiniz. Çağdaş uygulayıcılar için ise feng shui, insanın çevresini mutluluk, refah ve sağlık getirecek biçimde kontrol edip dengeleme vasıtasıdır.

Birçok feng shui okulu vardır ve her biri bu kadim sanatı günümüzde uygulamanın birçok yöntemim içerir. Toprak Şekli (ya da sadece Şekil) Okulu diye bilinen en eski okul, Tang Hanedanlığı (M.S. 618-907) dönemine dayanır. Güney Çin'de ortaya çıkan Şekil Okulu, bir yerin niteliğim değerlendirmek için dağları, tepeleri, nehirleri ve diğer doğal kara oluşumlarım baz olarak kullanır. [Ancak, feng shui uygulaması ile ilgili en eski kayıt Han Hanedanlığı'na dayanır (M.Ö. 202 - M.S. 220). Bu dönemde yazılan Mekanların Düzeni adlı kitap mezarların ve imparatorların saraylarının yerlerini saptamak için kullanılmıştı.]

Zamanla rağbet gören feng shui önce Çin'in kuzeyine, sonra da diğer ülkelere yayıldı. Yavaş yavaş, feng shui uygulaması gelişerek, bu yeni, genelde kentsel çevrelerle uyuşma- ya başladı. Bugün feng shui üstatları artık bir yerin konumunu değerlendirmek için yalnızca kara kütlelerim baz almıyorlar. Aslında, bu kadim sanatın koşullara uyma yeteneği, onun çağdaş uygulamasının televizyonların, bilgisayarların ve diğer elektronik donanımın yerleştirilmesi konusunda tavsiyeler içermesiyle sergilenmektedir. Ama, Şekil Okulu'nun birçok fikri daha sonra ortaya çıkan kuramların içine massedilmiş haldedir ve bu okulun, insanın içinde yaşadığı coğrafyanın onun yaşamım etkilemesiyle ilgili gözlemleri bugün uygulanan feng shui'nin özünde yatmaktadır. (Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi,)

Şekil Okulu geliştikten bir yüzyıl sonra, bazı feng shui öğrencileri bir yerin feng shui'sini değerlendirebilmek için, karmaşık astronomik ve astrolojik hesaplamaların yanı sıra bir pusula da kullanmaya başladılar. Pusula Okulu, çok az büyük topografik çizgiye sahip bir bölgeyi analiz etme sorununa yanıt olarak. Kuzey Çin'in düz ovalarında gelişti. Bu okul, pusulanın yönlerinin hayatın çeşitli alanlarım kendilerine özgü bir biçimde etkiledikleri fikrini ortaya koydu. Örneğin, güney, güneşin yoluna doğru olan yönelimi ve soğuk kuzey rüzgarlarından uzak oluşuyla, özellikle uzun ömür, ün ve servet getiren en uğurlu yön olarak ilan edilmişti. Şekil Okulu gibi kökü doğal dünyada bulunan, ama değişik yerlerde feng shui'nin daha kolay kullanımına izin veren Pusula Okulu bugün uyguladığımız feng shui'nin gelişiminde önemli bir adımı temsil etmektedir.

Üçüncü bir büyük, ama çok daha yeni bir feng shui okulu da son elli yıl içinde, California'daki Berkeley Üniversitesinde, feng shui üstadı Lin Yün tarafmdan geliştirilmiştir. Feng shui hareketi Birleşik Devletler'de geliştikçe, Profesör Lin bu kadim uygulamayı daha çok insanın ulaşabileceği ve daha fazla duruma uyarlanabilecek bir hale getirme gereğini hissetti. Bunun sonucunda, Siyah Şapka Okulu'nu (Tantrik Tibet Budist feng shui yöntemini) yarattı. Siyah Şapka Okulu, bir yerin feng shui'sini analiz etmeye başlama noktası olarak, bir binanın ya da bir odanın ana kapışım kullanır. Eski okul, bir odanın hangi kısımlarının önemli yaşam konularım temsil ettiğim belirlemek için bir pusulayı gerekli görürken, Profesör Lin'in yöntemi bu önemli alanları oda kapısına göre saptar. Sade ve basit oluşu nedeniyle Siyah Şapka Okulu Batı'da çok yaygın hale gelmiştir.

Bu yazıda, feng shui sanatıyla ilgili, doğru, rahatça uygulanabilir ve izlenmesi kolay bir rehber sunabilmek için her okulun en iyi taraflarım almaktadır. Bu kitapta feng shui prensiplerinin temel bilgisin! kazanacak ve onları evinizde ya da iş yerinizde nasıl kullanabileceğiniz! örnekleriyle göreceksiniz. Ayrıca, kötü feng shui yaratıp sizi, enerji düzeyinizi ve hatta kişisel ve mesleki yaşamınızın en mahrem ayrıntılarım olumsuz biçimde etkileyebilecek dekorasyon hatalarım öğreneceksiniz. En önemlisi, bu olumsuz etkileri ortadan kaldıracak ve sağlık, bolluk ve iç huzuruna erişmenize yardımcı olacak çareleri öğreneceksiniz.

Bu pratik rehberi kullanarak, evinizi oda oda analiz edip dönüşüme uğratabilirsiniz. Salondan, ebeveyn yatak odasına, mutfaktan, çalışma odasına, banyoya kadar çevrenizde uyum ve denge yaratmanın yöntemleri yer almaktadır bu kitapta. Feng shui bir sihir değildir, ama onu uygun biçimde kullanırsanız hayatınızdaki önemli etkilerim hissedeceksiniz.



DERLEYEN:ALINTIDIR


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(feng shui, feng shui dekorasyon, feng shui bedroom, feng shui tips, feng shui renkler, feng shui nedir, feng shui felsefesi, www feng shui com, www feng shui, feng sui)

my boyfriend cheated on me with my mom click click
why do women cheat on their husbands website open
open looking to cheat married men dating

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık