Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( OTURMA ODASİ VE YEMEK ODASİ )

 Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( OTURMA ODASİ VE YEMEK ODASİ )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, OTURMA ODASİ VE YEMEK ODASİ

Evdeki olumlu feng shui için en önemli üç yerden biri de. oturma odasıdır. Oturma odanızın düzenleme ve dekorasyonu arkadaşlıktan, aile ilişkilerinden, başarı ve bolluğa kadar yaşamınızın birçok önemli veçhesini etkileyecektir. Oturma odası, evinizdeki en canlı ve genel yerdir. Onun görüntüsü ve verdiği duygu konuklarınıza siz ve aileniz hakkında birçok şey söyleyecektir. Mobilya, halı ve genel dekor sizin sosyal yaşamınız ya da mali durumunuz hakkında bir şeyler söylerken, odanın ortamı (ambiyansı) dünyaya sizin kişiliğiniz hakkında bir şeyler söyleyecektir.

Mobilya seçiminiz ve onları gruplandırma biçiminiz sizin rahat, eğlenceyi-seven mi, yoksa biçimci bir kişi mi olduğunuzu gösterebilir; bu seçim, çok geleneksel bir eğilimi ya da son derece çağdaş bir bakış açışım yansıtabilir. Bu odada sergilediğiniz sanat eserleri ve aile yadigarları sizin arzu ve amaçlarınızı olduğu gibi, basan ve kazanımlarınızı da gözler önüne serecektir.

Zevk ve stil tercihiniz her ne olursa olsun, hedefiniz sakin ve hoş, insanı buyur eden bir etki yaratmaktır. Bu çok önemlidir, çünkü evinizdeki başka herhangi bir odadan daha çok oturma odanız ne tür insanları kendinize çekeceğiniz! belirler. Arkadaşlarınız, akrabalarınız ve ziyaretçileriniz bu odada onlar için yaratacağınız atmosfere karşılık vereceklerdir.

Kendi aileniz de oturma odasının uyandırdığı duygulara karşılık verir. Eğer bu rahat, sıcak, samimi ve hoş bir yer değilse, aile üyeleri zamanlarım geçirecek başka yerler bulabilirler. Eğer chi odada canlı ve sağlıklı bir biçimde akmıyorsa, aile ilişkileri karışıklık içine itilecek ve aile yapışı sıkıntı çekecektir.

Osgood ailesinin oturma odası, fotoğrafları bir mimari dergide yer alacak nitelikteydi. Sade ve modern mobilyası, çok az rengin kullanıldığı dekorasyonu ve modern sanat eserleriyle bu oda gerçekten bir teşhir salonunu andırıyordu. Ancak sorun şuydu ki, ailenin hiçbir üyesi vaktini orada geçirmek istemiyordu ve Osgoodlar orada pek konuk ağırlayamıyorlardı, çünkü taşındıkları bu yeni semtte kimseyle dostluk kurma şansına erişememişlerdi.

Bayan Osgood, evi bizzat dekore etmişti ve bununla gurur duyuyordu. Ama, aylar sonra bu oda artık hiç kimsenin benimsemediği bir yer haline gelince, burayı kasvet verici bir yer olarak görmeye başladı. Bu sırada feng shui hakkında bir makale okudu ve bir feng shui uzmanı çağırmaya karar verdi.

Gelen feng shui uzmanı odayı inceledikten sonra sorunu yaratan şeyleri bildirdi. Oda doğuya bakıyordu, ve bu yön aile yaşamım, gençliği, zenginliği ve uyumu yönettiğinden, oturma odası için idealdi. Ama, doğu ağaç-unsuruyla ilişkili olduğundan, doğu duvarına yerleştirilmiş büyük bir metal heykel bu veçheleri güçlendirmek yerine kesintiye uğratıyordu. (Yıkıcı-devre içinde metal ağacı keser.) Oda, bej, krem ve kahverengiden oluşan renk semasıyla daha da olumsuz yönde etkileniyordu. Odada renk böylesine eksik olduğundan, chi orada oyalanmadan kaçıp gidiyordu. Dahası, bej ve krem renkleri Çin kültüründe yas rengi olan beyaza çok yakındırlar. Böyle solgun renkler bir odada ancak seyrek biçimde ve tercihen parlak renklerle birlikte kullanılmalıdır.

Metal heykelin yerine sağlıklı bir ev ağacı koyarak, Osgoodlar bir taşla birkaç kuş vurmuş oldular. Birden, aile yaşamları ve uyumları, yeşil renk ve ağaç-unsuru ile güçlenmişti. Odanın çeşitli yerlerine, kırmızı yastıklar koymaları ve güney duvarına dokuz kırmızı kardinalden oluşan bir sanat çalışması yerleştirmeleri eğlenceye ve çevrelerinde dostlar edinmeye olan ilgilerini artırmıştı. Burada kırmızı özellikle seçilmişti, çünkü o şenlik ve ünü (tanınmayı, itibar kazanmayı) yöneten güney yönüne karşılık gelir. Kırmızı renk ayrıca odaya çok ihtiyaç duyulan sıcaklığı da katmıştı, ki Osgoodlar çok geçmeden bu odayı aile ve komşu toplantıları için kullanmaya başladılar.

DERLEYEN: ALINTIDIR.


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




feng shui, feng shui dekorasyon, feng shui bedroom, feng shui tips, feng shui renkler, feng shui nedir, feng shui felsefesi, www feng shui com, www feng shui, feng sui, kişisel gelişim, kişisel başarı, bireysel başarı)
how to tell if wife has cheated cheat on wife married men dating
redirect website why do married men cheat
married men cheat with men read my wife cheated on me now what
wife cheat click read

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık