Felsefe

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Çalışma Odanız Ve İş Yeriniz )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Çalışma Odanız ve İş yeriniz )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Çalışma Odanız ve İş yeriniz Masa asla dışa çıkık bir kirişin ya da eğimli bir tavanın altında bulunmamalıdır, çünkü bu oturan kişi üzerinde çok fazla baskı yapar ve huzursuzluğa, uyumsuzluğa neden olur. Eğer giriş kapışma çok yakın oturursanız, odanın kontrolüne sahip olamazsınız; odanın daha. gerisinde oturan kişi işlerini daha iyi kavrar. Odanın gerisindeki bir konumda kapıya dönük oturduğunuzda, tüm gördüğünüz şeyler üzerinde hakimiyete sahip olursunuz. Daha berrak bir biçimde düşünebilir, sağlam kararlar ve hükümler verebilirsiniz ve bunun sonucu olarak otoriteniz saygı görür. Eğer çalışma masanızı yüzünüz kapıya dönük olacak şekilde yerleştiremiyorsanız, o zaman masanızın üzerine, kapıyı görecek şekilde küçük bir ayna yerleştirin. Eğer...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Çalışma Masasının Konumu )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Çalışma  Masasının Konumu )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Çalışma Masasının Konumu Feng shui uzmanlarının bir iş yerinde en önem verdikleri şey yöneticinin masasının konumudur. Evde ise önem açısından çalışma masanızın yeri, yatağınızın ve ocağın konumundan sonra üçüncü sırada gelir. Genel olarak konuşursak, çalışma masanız odada "hakim" bir konumda olmalıdır: daima sırtınızı sağlam bir duvara vererek, yüzünüz kapıya dönük oturmalısınız ve masanız, oturduğunuz yerden tüm odayı görebilecek kadar geride bulunmalıdır. Eğer sırtınız kapıya ya da pencereye dönük oturursanız, kapıdan giden chi'nin üzerinizdeki baskısı konsantrasyonunuzu, gücünüzü ve hissettiğiniz desteği azaltır. Ayrıca, bu durumda çevrenizdeki şeylere karşı yeterince uyanık olamazsınız ve odaya giren ya da kapıdan seslenen...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( İşyerinizin Konumu )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( İşYerinizin Konumu )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, İşYerinizin Konumu Evinizin konumu için geçerli kurallar iş yeriniz için de geçerlidir, îş yeriniz bir çıkmaz sokağın sonunda yer almamalı ya da zehirli oklara hedef olacak şekilde dar bir geçidin ya da yolun tam karşısında bulunmamalıdır. Eğer iş yerinizi hedef alan sivri köşeli çatılar, keskin köşeler varsa, iş yerinizin dış kısmına, o tehdit edici unsurlara karşı bir ayna yerleştirebilirsiniz. îş yerinizin çok yüksek binaların arasındaki bir küçük binada bulunması da iyi değildir. Tıpkı evin konumunda olduğu gibi, ardında yüksek bir bina, yanlarda ise eşit yükseklikte binalar bulunması uygundur. Eğer iş yeriniz çok yüksek binaların arasında yer alıyorsa, eğer mümkünse, binanın çevresine, korunmak ve chi miktarım artırmak için ağaçlar dikin. Buraya ...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Banyo )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Banyo )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Banyo Banyo oldukça hassas bir durum arz eder, çünkü bu odadaki temel unsur olan su ikili bir rol oynar. O pisliği yıkayıp temizlemek için gereklidir, ama aynı zamanda su paranın sembolüdür. Günlük banyo işleri büyük miktarlarda suyu evden dışarı akıtmayı gerektirdiğinden, bu odayı dikkatli bir biçimde düzenlemelisiniz, yoksa ailenizin mali kaynağı gerçekten boşa akıp gidebilir! Banyo... • Sokak kapışma bakmamalıdır, yoksa kapıdan giren iyi chi'nin yanı sıra, evde oturanların zenginliği de akıp gidecektir. Yine, banyo evin güneydoğu, yani zenginlik köşesinde de bulunmamalıdır. • Direkt olarak sokak kapısının üzerinde bulunmamalıdır, çünkü bu konum aile için felaket habercisidir. • evin orta bölümünde, merkezinde ...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Mutfakla İlgili Genel Tavsiyeler )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Mutfakla İlgili Genel Tavsiyeler )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Mutfakla İlgili Genel Tavsiyeler Herhangi bir odada olduğu gibi mutfakta da, en çok ışık alan pencerenin bulunduğu duvarın yönü o mutfağın baktığı yön kabul edilir. Metal batıyla, ateş de güneyle ilişkili olduğundan, mükemmel bir mutfak (metal aletler için uğurlu yön olan) batıya bakar ve ocak güney duvarının önünde durur. Ancak, mutfağınızda -kırmızı renk ya da kuş resimleri gibi- güneyle ilişkili çok fazla unsuru birleştirmekten kaçının. Ve güneye bakan bir mutfağınız varsa dikkatli olun, çünkü o ateş-unsurunu çok yoğun bir biçimde odaklayabilir. Mutfağı güneye bakan Los Angelesli bir kadın, sabah- ları evden çıkarken kahve makinesini fişten çekmeyi unutmak gibi tehlikeli bir alışkanlık edinmişti. Bu yüzden birkaç makine yakmış ve bunlardan...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık