Felsefe

Kişisel Gelişim(Nlp Düşünce Ekolleri - Nlp'Nin Felsefesi)

Kişisel Gelişim(NLP Düşünce Ekolleri - NLP'nin Felsefesi)

NLP Düşünce Ekolleri Bilgi ve pratiği NLP kadar çeşitli olan herhangi bir alanda olduğu gibi bu alanda da yavaş yavaş farklı düşünce ekolleri ortaya çıkmaktadır. Terapi Çoğu pratisyenin terapi ve rehberlik alanında tahsil yapmışlardır. Bu teknikleri tipik sağaltıcı doktor-müşteri/hasta ilişkisi içinde değişim araçları olarak kullanırlar. Canlı seminer ve terapist-müşteri söz alışverişlerinin birebir metinlerinden oluşan NLP üzerine pek çok kitabı okuduktan sonra bunun farkına varacaksınız. Bunlar, sadece okurun aynı tahsilden geldiğini ya da konuyu öğrenme amaçlarının aynı olduğunu varsaymakla kalmaz aynı zamanda uzmanlık gerektirmeyen DIY yaklaşımına teşvik eder. Takipçilerin çoğu konuya geleneksel psikolojiden girerlerken, şimdi onlar eski metotları tatbik eden meslektaşları ile rekabet etmektedirler. Aksine eski sigara bağımlıları gibi 'yavaş, amacından yapmış' terapilerin yenilenmesini savunmakt...Devamını Oku »

Reiki Felsefesi

Reiki Felsefesi

Reiki bir sevgi enerjisidir ve akışını kalp vasıtasıyla gerçekleştirir. Bu sebeple de gücü fetihler yapan, hedefleri belirleyerek onlara ulaşmayı hedefleyen bir kontrol mekanizması değil,sevginin derin fakat sakin gücüdür. Akışı da, Reiki uygulanan birey o an içerisinde ne kadar şifa kaldırabilecekse o yoğunluk içerisinde olur. Yani diğer bir deyişle Reiki enerjisiyle yanlış yapmak mümkün değildir. İnsanlar çoğu zaman yalnızca mutlu ve sağlıklı olmayı arzularlar ve hem kendileri hem de yakınları adına maddi-manevi zenginlik isterler. Fakat kimi zaman, bir hastalık veya biz ınsanlar tarafından olumsuz görülen bir durum şifa verici nitelikte de olabilir. Bu bir "karşılık" da olabilir; öğrenmeye, "bütünlenmeye" yönelik bir çalışma dilimi de. Kaderin karşımıza çıkardığı manevi derslerdir bunlar; kozmik bilinçle bir örnek şeklinde işleyen kendi üst benliğimizin saptadığı, güzel bahçelere götüren dikenli yollardır. Reiki bu aşamada özgün bir yol izler, eğer ...Devamını Oku »

Felsefenin Gereği

 Felsefenin Gereği

Platon'un "Protagoras" diyalogunda Sokrates Protagoras'a "Senin derslerin nasıl bir fayda sağlıyor?" diye sorar ve ondan şu cevabı alır; "Evine daha iyi bir halde döneceksin". Ancak felsefe insanı soru-cevap, anlama ve sorgulama sürecinin içine çektiğinden bir taraftan da kafaları karıştırır, hatta bir süre huzursuz eder; bu nedenle Sokrates konuştuğu insanları "çarpan balığı" misali sersemlettiğini söyler. Felsefedeki fikirler ancak farklı görüş ve kanaatlere duyarlı olarak ve özellikle onlara ihtiyaç duyarak gelişir. Nitekim felsefe evrensel iş birliğine son derece açıktır. Karşılıklı yeniden değerlendirmelerle sorunlar her defasında daha da açıklığa kavuşturulur, daha doyurucu sonuçlara...Devamını Oku »

Felsefe-Din

 Felsefe-Din

Felsefe, din olgusunu, dinin objelerini (vahiyler, kutsal kitaplar, peygamberler) ve dinin temel sorunlarını konu edinir. Akıl ve mantıksal dşnme srelerini kullanarak tm bu olgulara felsefenin bir dalı olan din felsefesi aıklama getirmeye alışır. Aslında din de felsefe de Evrenin kaynağı nedir? sorusuna cevap arar. Kaynağı ilahi varlık olan dinsel bilgiler dogmatiktir; mutlaktır, değişmez; dolayısıyla inanca dayalıdır. Dinsel aıklamalarda Tanrının, tanrıların dnyaya; kutsalın, dnyevi olana aşkınlığı irdelenir. Felsefe ise her olguyu irdeleyip araştırma ve sorgulama konusu yapar ki din de bunlardan biridir; felsefe ne din iindir ne de dine karşıdır. DERLEYEN...EDİTR İletişim:[email protected] Devamını Oku »

Felsefe-Sanat

 Felsefe-Sanat

Sanat veya sanatlar, bilinti bir varlık tarafından meydana getirilen her trl gzel retimdir. Bu ifadedeki gzel, sanat eserini faydacı bir amala retilen teknikten ayırmakta, sanatı tarafından retilen zel bir değere işaret etmektedir. Sanat zerine dşnmek her şeyden nce gzel dediğimiz bu zel değerin anlamını aıklığa kavuşturmaktır. Leonardo da Vinci, Son Akşam Yemeği Tablosu (Santa Maria delle Grazia Kilisesi yemekhane duvarı) Felsefi dşnce boyutlu bir dşnme biimidir, bu boyutlar; kapsamlılık, derinlik ve esnekliktir. Bu nitelikleri kullanarak kavram reten (yaratan) felsefe, bilim ve sanat arasında bu yaratım/retim bakımından nemli bir benzerlik sz konusudur. Felsefe, bilim ve sanatın ortak...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık