Felsefe

Anne Baba Okulu(Başlangıç Felsefesi)

Anne Baba Okulu(BAŞLANGIÇ FELSEFESİ)

Anne Baba Okulu(BAŞLANGIÇ FELSEFESİ) 1. Bütün çocukların yeteneği ve potansiyeli vardır. 2. Bütün ebeveynlerin olduğu gibi.. 3. Çocuk yetiştirmek, ebeveynin en önemli işidir. 4. Aktif ebeveynlik bilinçli çaba gerektirir. 5. Çocuğun ilgilerinin liderliğinde onu takip edin. 6. Problemleri, soruları, başarıları ve başarısızlıkları diğer ebeveynlerle paylaşın. 7. Ebeveynliğin öğrenmeyi gerektirdiğini unutmayın. 8. Yanlışlarınızdan bir şeyler öğrenmeliyiz; çabalarımıza saygı duymalıyız. -ALINTI- (kişisel gelişim, bireysel başarı, çocuk, eğitim, anne, baba, cocuk, cocuk oyunları, okul öncesi eğitim, cocuk eğitimi, kişisel başarı, bireysel gelişim) cheater my husband cheated go my boyfriend cheated on me with my mom Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Felsefe -Sorular-Stratejiler-) -- Dersler, Ders Çalışma --

Ders Çalışma Tekniği(FELSEFE -SORULAR-STRATEJİLER-)  -- Dersler, Ders Çalışma --

İyi bir okuyucu olmak her alanda olduğu gibi, bu alanda da büyük bir avantaj sağlayacaktır. Felsefe için iyi bir alt yapı oluşturmak da çok işe yarayacaktır. Bazı konular diğer konuları öğrenmek için ön gereklilik taşır, güdülenme bunlardan biridir. Bu nedenle konuları atlamadan çalışmak lazım. Felsefeyi de günlük yaşamla ilişkilendirmek, öğrenme, duyum, algı, savunma mekanizmaları gibi... Hem günlük hayatımızda bize yardımcı olacak hem de düşünme sistemimizi geliştirecektir. Düşünmek, her şeyden önce felsefenin temel koşuludur. Düşünebilmek için de okumak, araştırmak, eleştirel bir yaklaşım tarzına sahip olmak ve okumak gerekir.(Dersler, Ders Çalışma) Temel kavramlar üzerinde yoğunlaşmak, sözcük hazinemiz, dikkatli bir şekilde soru kökünü okumak, süreyi iyi kullanmak, bütün şıkları okumadan cevap vermemek, felsefede başarılı olmamızda bize yardımcı olacaktır. Yukarıda da görüldüğü gibi her alanın kendine özgü yönleri olduğunu, sorularda genel anlamda ve özel anlamda nasıl yaklaşmak ge...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Felsefe Dersinde Başarılı Olmak İçin)

Ders Çalışma Tekniği(Felsefe Dersinde Başarılı Olmak İçin)

- Derse ön hazırlık yaparak gelmeli, - Konular bir bütün olarak okunmalı. Konu içinde geçen kavramlar, tanımlar öğrenilmeli, - Derste not tutulmalı. Özellikle önemli kavram, tanım ve alt başlıkları açıklayıcı kısa notlar alınmalı, - Konular ile ilgili örnekler çözülmeli, - Konular üzerinde düşünülmeli, soru sorulmalı, derse aktif olarak katılım sağlanmalı, - Yeni öğrenilen konular ile eski konular arsında bağ kurulma.lı. Sosyal bilimlerdeki olayların birbiriyle ilişki içinde bulunduğu unutulmamalı, - Sistemli tekrarlar yapılmalı, - Bol soru çözülmeli. Bir sorudaki cevabının diğer bir soruda soru kökü olabileceği düşünülerek sorular iyi analiz edilmeli, - Geçmiş yıllara ait sorular incelenmeli, - Dersle ilgili diğer problemler için Rehberlik Servisi'ne danışılmalı, -ALINTI- Ders Çalışma Tekniği(Felsefe Dersinde Başarılı Olmak İçin) --------------------------------------------------------------- (nlp eğitimleri, hipnoz, eğitmenler için eğitimler, NLP, nlp İzmir, öss, danışmanlık, koçluk,...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Yin Ve Yang )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Yin ve Yang  )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Yin ve Yang Yin ve yang denen zıt güçler evrenin temel bir olgusudur. Yin ve yang arasındaki ilişki de feng shui'de temel bir kavramdır. Yin dişi, yang erkektir. Yin karanlık, yang aydınlıktır. Yin pasif, yang aktiftir. Yin yerküre, ay, alıcılık, karanlık ve soğuktur. Yang ise ejderhadır -şiddetli, güçlü, sıcak, hareketli ve canlı olandır; o gökyüzünü ve güneşi temsil eder. Yin ölümdür, yang ise yaşam. Bu zıt güçler birbirle- rine karşı "iyi" ya da "kötü" gibi bir saf tutmazlar. Daha çok, ,yin ve yang birbirlerini tamamlayıcıdırlar. Var oluşları birbirlerine bağlıdır -karanlık yoksa, aydınlık da olamaz, yaşam yoksa ölüm de olamaz. Evren bunlar arasında bir dengeyi gerektirir. Yin ve yang'm karşılıklı etkileşimi dünyayı döndüren değişiklikle...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Chi)

  Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Chi)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Chi Çinliler bazen chi'ye (Japonlar "ki" derler) evrenin kozmik ejderha soluğu diye göndermede bulunsalar da, chi daha gerçekçi bir biçimde enerji anlamına gelir. Chi, yeri göğü dolaşan ve yaşam gücünü getiren görünmez enerji akışıdır. O feng shui'nin esas unsurudur. Nasıl bir evde yaşayanlar sürekli bir temiz hava akımından yararlanırlarsa, hiçbir şey, engelsizce akan yeterli chi mevcut olmadan serpilip gelişemez. Feng shui uygulaması, bu yaşamsal gücü, onun bahsettiği olumlu etkileri azami hadde çıkarmak için kullanmayı içerir. Bu chi akışım güçlendirerek ve yönlendirerek kaderimizi etkileyebiliriz. Chi, doğayı yansıtacak biçimde, yumuşak kavisler çizerek aktığı zaman en iyi sonuçları doğurur; düz çizgiler ya da keskin kenarlar b...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık