Etkili Konuşma Yöntemleri

Etkili Konuşma Yöntemleri

Birçok insan topluluğa karşı konuşmaktan hiç hoşlanmaz. Fakat toplum önünde konuşmalar yapmak için gerekli olan en temel kavramlar kendine güven ve topluma sunacağınız konuya olan hakimiyetinizdir. Konuya hakim olmanız ne söyleyeceğinizi bilmeniz sunuma önceden çok iyi yapacağınız hazırlık kürsüye çıktığınızda kendinize olan güveninizi kat kat arttırır ve her şey kendiliğinden gelişir.

 Topluma karşı konuşmalar yapmak size olan güvenlerin kitlesini hızla arttırır. Bu hem iş yaşamınızda hem normal  hayatınızda size büyük artılar kazandırır. Kariyerinizde ilerlemenize önemli etkisi vardır.

Güzel ve etkili konuşmak her ne kadar kolay bir iş olmasa da yukarıda sıralanan konuşma yanlışlarından sakınmakla, bu konuyla ilgili kaynakları ve örnekleri incelemekle, biraz çaba ve dikkatle en azından öncekilerden daha iyi ve başarılı bir konuşma yapmak mümkündür. Konuşma eyleminin gerçekleştiği bir ortamda konuşmacı veya dinleyici olarak bulunuyorsanız aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz.

Güzel ve etkili bir konuşmanın ilk koşulu, konuşma konumuzu iyi seçmektir. Günlük konuşmalarımızda böyle bir seçme söz konusu değildir. Konuşacağımız konuyu biz değil, konu bizi seçer. Alışverişlerde, arkadaşlarımızla dertleşmelerde, özel konuşmalarımızda konularımız, yaşadığımız günlerin getirdikleridir. Bir topluluk önünde, belli bir amaç için konuşacaksak iş değişir.

Konuşmaya başlamadan önce dinleyicileri selamlamak, kendini tanıtmak veya konuya yakınlığını ifade etmek gereklidir.
Konuşma ortamının fiziksel özellikleri konuşmanın etkinliğini belirleyebilmektedir. Konuşma yapılacak ortamın, kısa bir süre önceden kontrol edilmesi, sesin ortama yayılımı, konuşmacı ile dinleyiciler arasındaki mesafenin değerlendirilmesi, varsa mikrofon ve diğer sunum araçlarının kontrol edilmesi felaketleri önlemek açısından yararlı olacaktır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Etkili İletişim eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Etkili İletişim eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Etkili İletişim eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki   Etkili İletişim eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki   Etkili İletişim eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki   Etkili İletişim eğitimlerimiz  0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz. 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık