İzmir Eğitim Koçluğu

İzmir Eğitim Koçluğu

Eğitim Koçluğu ;Koçlar geliştirilmiş olan empatik dinleme yeteneği ile şartsız ve tarafsız olarak dinler ve danışanının ulaşmak istediği yolda, danışan ile birlikte yolculuk ederler.

Eğitim koçu bu arada devreye girmektedir. Ailenin çocuğunu anlamasında okulun çocuğu tanımasında yardımcı olduğu gibi çocuğun yaşantısında hayata tutunabilmesi içinde çalışır. Beklide rehberlikten en belirgin farkı da budur. Eğitim koçu çocuğun bedensel gelişimiyle, cinsel gelişimiyle beyinsel gelişimiyle de ilgilenir. Bu durum derslerinde çok başarılı kuralara harfiyen uyan bir çocuğun bile eğitim koçuna ihtiyaç duyabileceği anlamına gelir.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki bu yaştaki çocukların hayata tutunması ve hayata ve iş yaşantısında başarılı olması için derslerinden daha önemli olan bir konu vardır. Oda sosyalleşmektir. Sosyalleşmek arkadaş paylaşımları, aşık olmak, kavga etmek, iş yaşantısı, sorumluluk almak gibi kavramlarla gelişir. Eğitim koçu hayatında ki eksikleri tespit ettiği öğrenciye kılavuz olur. Şu unutulmamalıdır. Her insanın ne kadar mükemmel olursa olsun mutlaka istek duyduğu gereksinimleri vardır.  Bu gereksinimleri karşılamak içinde yardıma ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç paylaşımı, paylaşım sosyalleşmeyi sağlar. Ve sosyalleşme belki para değil ama mutluluk getirir.

Koçluk-danışan ilişkisinde ast-üst anlayışı yoktur. Koç, her zaman doğruyu bilen ve bunu dikte eden bir durumda değildir. Danışan, koçun sorduğu sorularla güçlü ve zayıf yanları ile tanışır. Kendine artık hizmet etmeyen davranış ve düşünce kalıplarını sorgulamaya başlar. Bu şekilde devam ederse, bunun kendine nelere mal olacağını açık bir şekilde görür,  buna göre seçimini yapar.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Eğitim Koçluğu eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki Eğitim Koçluğu eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Eğitim Koçluğunu tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Aile Ve Öğrenci Koçluğu  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Eğitim Koçluğunu tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Eğitim Koçluğu eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Eğitim Koçluğunu tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık