Eğitim Koçluğu

İzmir Eğitim Koçluğu

İzmir Eğitim Koçluğu

Eğitim Koçluğu ;Koçlar geliştirilmiş olan empatik dinleme yeteneği ile şartsız ve tarafsız olarak dinler ve danışanının ulaşmak istediği yolda, danışan ile birlikte yolculuk ederler. Eğitim koçu bu arada devreye girmektedir. Ailenin çocuğunu anlamasında okulun çocuğu tanımasında yardımcı olduğu gibi çocuğun yaşantısında hayata tutunabilmesi içinde çalışır. Beklide rehberlikten en belirgin farkı da budur. Eğitim koçu çocuğun bedensel gelişimiyle, cinsel gelişimiyle beyinsel gelişimiyle de ilgilenir. Bu durum derslerinde çok başarılı kuralara harfiyen uyan bir çocuğun bile eğitim koçuna ihtiyaç duyabileceği anlamına gelir. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki bu yaştaki çocukların hayata tutunması ve hayata ve iş yaşantısında başarılı olması için derslerinden daha önemli olan bir konu vardır. Oda sosyalleşmektir. Sosyalleşmek arkadaş paylaşımları, aşık olmak, kavga etmek, iş yaşantısı, sorumluluk almak gibi kavramlarla gelişir. Eğitim koçu hayatında ki eks...Devamını Oku »

Eğitim Koçluğu Eğitimi

Eğitim Koçluğu Eğitimi

Değişimi sağlar, bu değişimi sürdürebilir hale gelmesine yardımcı olur. Korkularla baş edilmesine ve duyguları kontrol etmeye destek olur. Tabii bunun sonucu kişinin hayatında başarı, mutluluk ve doyum olarak döner. Koçlar süreci yönetir, dolayısıyla koçluk süreç ve çözüm odaklıdır. Eğitim koçluğu ile öğrencinin zaman kullanımı çok daha etkili bir hale gelir. Öğrencide dersleri ve çalışma sistemi açısından var olan eksiklikler saptanır ve yapılan görüşmeler neticesinde bu eksikliklerin üzerinde durularak gittikçe mükemmelleşen bir tablo ortaya konulur. Eğitim koçluğu ile birçok öğrencinin yaşadığı başarısızlık algısı değişir, bu çalışmalarla öğrencinin başarılı olacağına ilişkin inancı ve özgüveni artar, benlik saygısı olumlu etkilenir. Artan özgüven ile birlikte toplumsal yaşama katılımı kolaylaşır, kendisini toplumun değerli bir parçası olarak görmeye başlar. Eğitim Koçluğu ile birlikte dikkat dağınıklığı/bozukluğu ile mücadele ...Devamını Oku »

Eğitim Koçluğu Nasıl Yapılır

Eğitim Koçluğu Nasıl Yapılır

eğitim Koçluğu ile öğrencilere, varmak istedikleri noktayı belirlemeleri ve o noktaya ulaşmaları için doğru sorular yönelterek kendilerini fark etmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda öğrencinin ilgi alanlarını, yeteneklerini, becerilerini, değerlerini, kişiliğini tanımakta ve öğrencinin de bunları fark etmesini sağlamaktayız. Kendini tanıyan ve hedef belirleyen öğrencilerimizin farklılaştırılmış çalışma programlarıyla başarıya ulaşmaları Koçluk çalışmamızın temel hedefidir. Eğitim Koçluğu ile öğrencilere, varmak istedikleri noktayı belirlemeleri ve o noktaya ulaşmaları için doğru sorular yönelterek kendilerini fark etmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda öğrencinin ilgi alanlarını, yeteneklerini, becerilerini, değerlerini, kişiliğini tanımakta ve öğrencinin de bunları fark etmesini sağlamaktayız. Kendini tanıyan ve hedef belirleyen öğrencilerimizin farklılaştırılmış çalışma programlarıyla başarıya ulaşmaları Koçluk çalışmamızın temel hed...Devamını Oku »

Eğitim Koçluğu Kursları

Eğitim Koçluğu Kursları

Öğrenciler 5 ila 25 yaş arasında , gelecekteki meslek yaşamlarını oluşturmak için eğitim görürler. Bir yandan da kişilik ve kimliklerini oluşturma aşamasını geçirirler. Eğitim sistemi daha fazla öğretim ağırlıklıdır. Mevcut öğretim sistemi bu yüzden öğrencilerin; gerçek kimliklerini, yeteneklerini, isteklerini, amaçlarını, hedeflerini tespit etmelerinde ve sosyal kişiliklerini oluşturmalarında, farklı yan çalışmalarla desteklenmesi gerekliliğini doğurur. Motivasyon güçlerini, azimlerini, kendi temsil sistemlerini, çalışma yöntemlerini, özgüvenlerini, becerilerini, dengelerini, performanslarını doğru yönlendirme ve kullanma konusunda kesinlikle aile ile okul dışında başka bir yol arkadaşına ihtiyaçları vardır. Hedeflerine doğru eylem adımlarıyla ilerlemek, henüz gelişme döneminde olan bireyler için karmaşık zor ve sıkıntılıdır. Aile içinde bu danışmanlığın yapılması genellikle; hem tarafsızlık, hem de bilgi açısından yeterli ve doğru değildir. Çoğunlukla çalışan anne ve...Devamını Oku »

Eğitim Koçu

Eğitim Koçu

Eğitim Koçluğu öğrencinin tüm eğitim ve öğretim yaşamında maksimum performansa ulaşması için koç ile öğrenci arasında kurulan planlı bir gelişim sürecidir ve özel dersin olmazsa olmazlarındandır. Öğrenci koçluğu başarıya doğru yapılan bir yolculuktur. Bu yolculuktaki hedef, öğrenciyi bulunduğu noktadan, istediği, arzuladığı başarılı noktaya taşımaktır. Eğitim Koçluğu her zaman, öğrenci, öğrencinin nerede olduğu ve nereye gitmek istediği hakkındadır. Öğrencinin nerede olduğu ile olmak istediği yer arasındaki boşluğa kritik gedik denir. Öğrenci koçu, öğrencinin bu kritik gediği başarılı ve sancısız bir şekilde geçebilmesi için tüm odağını öğrencisinin üzerinde toplar. Onunla ilgilenir, potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olur. Öğrencisi ile motivasyon odaklı çalışmalar yapar. Eğitim Koçluğunun uygulandığı okullarda, akademik başarının yükseldiği ve disiplin problemlerinin büyük ölçüde ortadan kalktığı gözlenmiştir. Öğrenci koçluğu sistemi; akademik başarıda, eğitim...Devamını Oku »

1 2 3 4
Yukarı Çık