Diksiyon

İzmir Diksiyon Kursları

İzmir Diksiyon Kursları

Bir düşüncenin, duygunun, sözcüklerle bir disiplin içerisinde anlamlı bir bütün oluşturacak biçimde ifade edilmesine sözlü kompozisyon denir. Sözlü kompozisyonun amacı, bireye isteğini, düşüncesini açık, net ve doğru olarak ifade yeteneği kazandırmaktır. Söz, yazıdan daha etkili ve daha kolay olduğu için sözlü kompozisyonun temelini oluşturan, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliklerden biri olan konuşmanın usulüne göre yapılması her alanda başarılı olmanın sebebidir. Başarılı yöneticiler, liderler gibi toplum içinde saygın bir yer kazanmış olan bireylerin ayırıcı özelliklerinden biri de güzel ve etkili konuşmaya sahip olmalarıdır. Böyle bireyler düşüncelerini aktarırken konuşma sanatını iyi kullandıkları için kendilerini dinletmesini bilirler. Konuşma sanatının inceliklerini bilmeyen birisi ne kadar akıllı, düşüncesi ne kadar değerli olursa olsun, kendisini dinletemez, etrafındakileri kendinden uzaklaştırır. "Sözü altın ol...Devamını Oku »

İzmir Diksiyon Dersi

İzmir Diksiyon Dersi

Söz söylerken duygu ve düşüncelerimizi doğru, üslubuna uygun olarak anlatmak için sesin ahengini, sözcüğün söylenişini, jest, mimik ve alınacak tavırları "yerinde, zamanında, dozunda" kullanma sanatıdır. Ağız içinden konuşmak, konuşurken (aaaa, eee, iiii vb) gereksiz sesler çıkarmak, sözcükleri gerekli vurgu ve tonlamayla hakkını vererek söylememek, söyleyiş bozuklukları insanlarla etkili iletişim kurmamızı engeller. Bu aksaklıkların düzeltilmesi, hem kişide kendine güven olgusunu geliştirmesini sağlayarak doğru ve etkili iletişim kurabilmesine fayda sağlayacaktır. İzmir Diksiyon Eğitimi; - Konuşmanın temel prensipleri, - Konuşmada yapılması ve yapılmaması gerekenler, - Topluluk önünde konuşma, - Bire bir konuşmalarda etkili iletişim, - Duygu ve düşünceleri konuşma ve beden yoluyla doğru aktarma, - Konuşmayla etkileme, - İstenilen izlenimi bırakma - İkna - Doğa...Devamını Oku »

Diksiyon Eğitimi İzmir

Diksiyon Eğitimi İzmir

Diksiyon, konuşulan dilin incelenmesi ve etkin bir şekilde kullanılması anlamına gelmektedir. Fonetik bilimi sesleri veya fonemleri inceler; diksiyon ise konuşma sanatı ve tekniği şeklinde fonetik bilimini tamamlayıcı bir görev üstlenir. Bir şiiri, bir nutku, bir piyesteki rolü seslendirmek, okuma tarzını belirten "diksiyon" sanatı, konuşma organlarının, yatkın veya çalışmayla daha işlevsel hale gelmiş olmasını gerektirir. Diksiyonun belli başlı bölümleri bulunmaktadır: heceleri belirtme, telaffuz etme, noktalama, ses perdesini düzgün ayarlama, inşat gibi. Kimi zaman ton ve tarz bakımından suniliğe kaçan, kimi zaman da günlük konuşma diline, gerçek söyleyiş şekline yaklaşan diksiyon, edebiyat ve tiyatro anlayışıyla bağlantılı bir şekilde gelişmiştir. İzmir Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi Sayesinde; *Çevrenizde saygınlık kazanırsınız. Çünkü akıcı ve etkili konuşmayı öğrenir ve uygularsınız. *Şive,a...Devamını Oku »

İzmir Diksiyon Kursu

İzmir Diksiyon Kursu

Diksiyon, konuşulan dilin incelenmesi ve etkin bir şekilde kullanılması anlamına gelmektedir. Fonetik bilimi sesleri veya fonemleri inceler; diksiyon ise konuşma sanatı ve tekniği şeklinde fonetik bilimini tamamlayıcı bir görev üstlenir. Bir şiiri, bir nutku, bir piyesteki rolü seslendirmek, okuma tarzını belirten "diksiyon" sanatı, konuşma organlarının, yatkın veya çalışmayla daha işlevsel hale gelmiş olmasını gerektirir. Diksiyonun belli başlı bölümleri bulunmaktadır: heceleri belirtme, telaffuz etme, noktalama, ses perdesini düzgün ayarlama, inşat gibi. Kimi zaman ton ve tarz bakımından suniliğe kaçan, kimi zaman da günlük konuşma diline, gerçek söyleyiş şekline yaklaşan diksiyon, edebiyat ve tiyatro anlayışıyla bağlantılı bir şekilde gelişmiştir. İzmir Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi Sayesinde; *Çevrenizde saygınlık kazanırsınız. Çünkü akıcı ve etkili konuşmayı öğrenir ve uygularsınız. *Şive,ağız, aks...Devamını Oku »

İzmir Diksiyon Kursu

İzmir Diksiyon Kursu

Güzel ve etkili konuşma çalışılarak kazanılan bir beceri, bir sanattır. Her sanat gibi onun da kendine özgü incelikleri ve kuralları vardır. Bu eğitim, sözü canlı, etkili ve çekici bir biçimde kullanmanın yollarını içermektedir. Sözün içeriğinin kodlanması yani etkili iletişim diksiyon sanatının dışında kalan bir konudur. Konuşmamıza başlarken heyecanlanıyor, ses tonumuzu beğenmiyor, kendimizi etkili ifade edemiyor, anlatmak istediklerimizi kopuk kopuk bilgi kırıntıları şeklinde aktarıp daha sonra kendimize kızıyorsak ve bu durumun hayat boyu bizimle olacağını düşünüyorsak yanılıyoruz. Çünkü bütün bu olumsuzlukların üstesinden doğru diksiyon eğitimi alarak gelebiliriz. İnsanların kendilerini ifade edebilme özelliğidir. İnsan düşünmeyi konuşmayı yazmayı ve kendini ifade edebilmeyi de öğrenerek geliştirir. Öğrenmek ve kendini geliştirmek yaşamı kolaylaştıran, renklendiren, biçimlendirilen enerjilerdir. Bütün bunların temelinde dil vardır. Dilmiz hem konuşmamız...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık