Özgeçmiş (CV) Hazırlama

Özgeçmiş (CV) Hazırlama

Özgeçmiş (CV) Hazırlama

Özgeçmiş (CV) Hazırlamak ve  iş bulma sürecinde ilk ve en önemli basamaklardan biridir. İnsan Kaynakları uzmanı Amy Wilson'a gore başarılı bir Özgeçmiş (CV) Hazırlamanın altın kuralı iki kelimeden ibaret: söyleme, göster.

- Anlam ifade etmeyen tanımları özgeçmişinizden çıkartın.

Bir oldukça özgeçmişte "iyi çalışan", "profesyonel", "çabuk öğrenen"  benzer biçimde terimler görmüş olacaksınız.

Bu terimler sizce tam olarak ne ifade ediyor? Sizce özelliklerinizi böyle sıralamaktansa bu özelliklere haiz olduğunuzu göstermeniz daha iyi değil mi?

Örneğin iyi bir takım oyuncusu olduğunuzu söylemek istiyorsunuz. Ekip içinde iyi bir oyuncu olduğunuzu söylemektense neden göstermiyorsunuz? İçinde bulunduğunuz projeler, görevler ve durumları listeleyin ve bu projelere bir ekip oyuncusu olarak ne kattığınızı, iyi mi bir başarıya yol açtığınızı yazın. Sizce de daha iyi değil mi? Yeteneklerinizin ve özelliklerinizin özgeçmişinizde açık bir halde belirtilmiş olmasına özen gösterin. Özelliklerinizi sadece listelemeyin, bunları iyi mi kullandığınızı da anlatın.

- Akla yakın ve gerçek olmasına özen gösterin.

Ölçülebilir, gerçeğe dayalı ve sayılabilir başarılara yer vermeniz daha yerinde olacaktır. Rakamlar ve yüzdeler vermekten kaçınmayın.

İyi bir satış temsilcisi olduğunuzu düşünüyorsanız "Pazar oranını yüzde 10 genişlettim" şeklinde örneklere yer verin. Bu tür örnekler, rakamlar, yüzdeler sonuç gösteren bilgilerdir.

- Yükselen bir kariyer grafiği çizin.

Şirketler her süre iştirakçilerine ve müşterilerine büyüdüklerini ve yenilendiklerini göstermek ister. Çalışanlar da...

Bu yüzden kariyer gelişiminizi özgeçmişinizde kesinlikle belirtmeli, gittikçe daha çok sorumluluk almış olduğunuzu ve devamlı gelişen bir grafik çizdiğinizi göstermelisiniz. Dinamik, yenilikçi ve sürekli gelişen bir çalışan her zaman aranan çalışan olacaktır.

- Başarılarınız kariyer gelişiminizi desteklesin.


Kariyerinizi bir huni olarak düşünün. Son işiniz ve pozisyonunuz huninin geniş ucudur. Son işinizle ilgili olarak mümkün olduğu kadar detay vermeye çalışın. Geriye gittikçe daha azca informasyon verirsiniz. Bu da huninin en dar ucudur. Unutmayın ki  özgeçmişiniz ister istemez en son ne meydana getirdiğinize odaklanır.

Yükselen başarılar, yetenekler ve şirkete kattıklarınızı ne derece gösterebilirseniz o derece şansınız artacaktır.

DERLEYEN....DRPİST

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık