Bebek Nasıl Yetiştirilir?

 Bebek Nasıl Yetiştirilir?

İnsan hayatının ilk yılları beyin gelişimi için çok önemlidir. Bu dönemde bebeğinizi desteklemek, zeki bir bebek yetiştirmek anne baba olarak sizin elinizdedir. Bunun için ihtiyacınız olan biraz sabır, bebeğinize ayıracağınız biraz zamandır. Bebeğin gelişimi için en gerekli şey insanlarla iletişime girmektir. Gelişimini desteklemek için yapabilecekleriniz ise: * Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın. * Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın. * Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır. * Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yenidoğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler. * Aynada kendisini görmesini sağlayın. * Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın. * Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anl...Devamını Oku »

Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Her ebeveyn kendi çocuklarının mükemmel olmasını isterler. Pısırık olmayan, girişken, dikkatli, mutlu, ahlaklı, iyi eğitim görmüş vs.. Yalnız unuttukları bir şey vardır; Çocuklar bir bitki gibi suyunu ve yemeğini vermekle büyümezler !!!!! Belki bir anne , belki bir baba olarak bu site bulunuyorsunuz ya da geleceğin ebevyn adaylarısınız. Konuyu girmeden önce şunu söylemeliyim ki, Çocukta kendine saygı çok küçükken biçimlenmeye başlar ve gün gün gelişmeye devam eder. Çocuk yetiştirmenin temel unsuru onunda bir birey olduğunu unutmamak ve ona saygı duymaktan geçer. Yazının devamında özgüvenli çocuğun nasıl yetiştirileceğini, bu özgüvenin onlara neler sağlayacağını daha sonra ise internetten derlediğim pratik çocuk yetiştirme metotlarını sizlere sunacağım. ÖZGÜVENLİ ÇOCUK YETİŞTİRME Çocukluk dönemi, bireyin kendi değerini biçtiği dönemdir. Bireyin kendi değeri,sahip olduğu fiziksel ve zihinsel özelliklerinin kendisi tarafından değerlendirilmesiyl...Devamını Oku »

Çocuk Yetiştirme Üzerine

Çocuk Yetiştirme Üzerine

01- Çocukta kendine saygı, çocuğun kendi hayatını düzenleyebildiği ve bunu iyi yapabildiği inancını oluşturan küçük günlük görevlerle sağlanır. 02- Engelleri aşma dürtüsüne kişisel motivasyon denir. Önümüze hedefler koymamızı sağlayan, her birimizin içindeki küçük umut çekirdeğidir. Bu umut, bizi daha yükseklere eriştirir. Şevk kazanmış kişiyi hiç kimse ilerlemekten alıkoyamaz ve eğer bu motivasyon insanın yüreğiden geliyorsa, o kişi yenilmez hale gelir. 03- Hayat bir çocukiçin günlük fırtınalarla baş etmeyi öğrenmekten ibarettir. Becerikli olmak; meydan okumaları kabul etmek, bunlar üzerinde düşünmek için zaman ayırmak ve sonra erişebilir kaynakları kullanarak sorunları çözmek demektir. Çocukta becerikliğin gelişmesi onu hayattaki fırınaları atlatma becerisiyle donatır. Seçenekler oluşturmada özgüven sağlar ve çocuğa etrafındaki dünyanın aktif katılımcısı olmayı öğretir. 04- Herşeyin hızlı ve öfkeli olduğu bir dünyada kendinden hoşnut bir çocuk huzurlu...Devamını Oku »

Çocuklara Nasıl Davranılmalı

ÇOCUKLARA NASIL DAVRANILMALI

Çocuklarına güzel bir eğitim vermek, onları hayata hazırlamak her anne babanın temel hedeflerinden biridir. Devam eden hayat içerisinde çocukların iyi özellikler kazanması, bazı yönlendirmelerle mümkündür. Anne babanın her davranışının, yorumunun, olaylar karşısındaki tavrının ve tepkisinin çocuk üzerinde bir etkisi vardır. Anne-baba-çocuk etkileşimi devam eden çok önemli bir süreçtir. Ve bu etkileşimin kalitesi, neredeyse çocuğun bütün hayatını etkiler. 6 aylık bir çocuk bile iyi bir şey yaptığında anne babanın göz teması ile onu desteklemesini ister veya kaşlarını çatarak istenmedik bir davranışın ifade edilmesini algılayabilir. Aslında günlük hayat içerisinde anne babalar farkında olmadan da çocuklarını ödüllendirmekte veya cezalandırmaktadırlar. Bazı durumlarda ise çocuklar hatalı bir şey yaptığı ve en önemlisi bunu tekrarladığı zaman, anne babalarının tepkisiz kalması, o yanlışın devam etmesine sebep olmaktadır. Zamanında müdahale edilmeye...Devamını Oku »

Alt Islatma

ALT ISLATMA

Genellikle çocuklar mesane kontrolü gerçekleşinceye kadar,yani ortalama olarak 2-3 yaşlarına kadar geceleri altlarını ıslatırlar.Gündüz kontrol 2 yaş dolaylarında ,gece kontrol ise 3,5-4,5 yaşları arasında kazanılır.Çocukların hemen hepsinin idrar ve dışkı kontrolünü kazandıkları 4 yaşında sonra hala alt ıslatmanın devam etmesi"enuresis" adını alırlar Enuresis,hem sık rastlanması ,hem de çocuk ve ana baba için zor bir durum olması açısında tüm davranış bozuklukları içinde en önemlisidir.Ortalama 4-5 yaş çocuklarının tümünün % 15 kadarı altını ıslatır,yanı enuretiktir Çocuklardaki altını ıslatmalarını yaklaşık % 80'i gece (enuresis nocturan), % 5'i gündüz (enunesis diuran) görülmektedir.Bu oran okul çağında bir miktar azalmakla birlikte çocukluğun ortalarına,hatta ergenliğe kadar devam etiği görülür.Her yaş için enuresis erkeklerde kızlara oranla iki kat daha fazladır.Enuresis iki biçimde görülebilir.Bulardan ilki,birincil (primer) enuresisdir ki bu, sinir-kas kontrolünün gelişmes...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık