Bilinçaltı

Nlp - Bilinçaltı - Nlp Teknikleri - Kişisel Gelişim

NLP - Bilinçaltı - NLP Teknikleri - Kişisel Gelişim

NLP ve kısa tarihçesi Nöro Linguistik Programlama (NLP), beynin ve zihnin çalışma sistemlerini inceleyerek, düşünme, dil ve davranış süreçlerini araştıran ve vardığı sonuçlarla kişilerin hedeflerine ulaşmalarını sağlamak üzere şahısların özgün zihin haritalarını yine kendilerinin oluşturmasına katkıda bulunan etkili teknikler bütünüdür. Hedefe ulaşmak için gereken mükemmelliği irdelemenize ve yeniden oluşturmanıza imkan sağlayan bir yöntemdir.(nlp, kişisel gelişim, koçluk, danışmanlık) NLP, düşünme, dil ve davranış süreçlerini araştırarak, hedeflere ulaşmak için bu unsurların en etkin kullanımını öğreten bir çalışma sahasıdır. Bu süreçler, kişide doğal olarak bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yerleşmiş olabilir. NLP, başarıya (başarıdan kastedilen, herkesin kendi değerlerine uygun olarak ulaşmak istediği noktadır) ulaşmak için, bu süreçler üzerinde kontrol sağlama yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik sistemler, tekni...Devamını Oku »

Bilinçaltı Nasıl Çalışır ?

Bilinçaltı Nasıl Çalışır ?

Benzer şekilde geçmişte oluşturduğumuz bir düşünce o zaman bize fayda sağlarken, zihnimizde hala varlığını koruduğu için bugün bize zarar veriyor olabilir. Yaşamımızı kontrol eden bir sisteme sahibiz ve bu sistem fiziksel, zihinsel ve duygusal varlığımızın kontrolünü elinde bulunduruyor. Bu sistem bizim verdiğimiz verilerle çalışan, tek amacı bize hizmet etmek olan sadık bir hizmetkardır. Sistemi düşüncelerimizle yönetiriz. Bu nedenle sisteme verdiğimiz komutların sonuçları çok önemlidir. Düşüncelerimize çok dikkat etmeliyiz. Çünkü düşüncelerimiz gerçekleşme eğilimi içerisindedir. Her düşünce kendi varlığının eyleminde diretir ve kendini gerçekleştirmeye çalışır. Düşüncelerimiz pusuya yatar, mücadele eder, koşar ve hedefine ulaşmaya çalışır. Her düşünce ilk olmak ve gerçekleşmek ister. Her gün aklımızdan farkında olsak da olmasak da milyonlarca düşünce geçer. Aklımızdan geçen her düşünce bilinçaltımıza kaydolur. Günümüz şartlarını göz önünde bulundururs...Devamını Oku »

Subliminal Bilinçaltı

Subliminal Bilinçaltı

Subliminal Nedir? Hangi alanlarda kullanılır? SubliminalBilinaltını fark ettirmeden etkileme yntemine denir. Ayrıca bilimselliği kanıtlanmıştır. Gzmzle gremediğimiz, kulağımızla duyamadığımız fakat beynimizle algılayabildiğimiz herşeyle karşı karşıya kalma durumu ierisindedir insanlar. ve bu durum da insanları bilinsiz yaşamaya mahkum kılar. Subliminal in Kullanım Alanları nerelerdir? En başta reklam dnyası, genellikle grsel aralarda yzeysel olarak saniyenin yirmide biri gibi bir zamanda belirip tekrar kaybolan ve gzle grmenin imkansız olduğu ve sık sık kendini tekrarlayıp bilin altımıza kaydolan unsurlardır. <...Devamını Oku »

:: Çocuk Ve Bilinçaltı

:: Çocuk Ve Bilinçaltı

ocuğun zellikleri bilinaltına kaydediliyor.ocuğun dnyaya gzlerini atığı ilk dakikalardaki ağlama sesi, vcudu hormonla uyarılmış olan annenin hafızasında zel olarak kayıt altına alınır. Bu ağıt sayesinde, anne, ocuğuna karşı pedagojik bir simetri oluşturur. O yzden de birlikte geirilen ilk dakikaların hayat nemi vardır. Anne, kendi yavrusunun ağlamasını, ana ses tonu olarak bilinaltına, zel olarak kayıt eder. Bylece anne, ilerleyen aylarda ve gnlerde, farklı tonlarda ağlayan bebeğinin sesini, etraf ne kadar kalabalık ve grltl olursa olsun, zel bir yetenekle duyabilme becerisi kazanır. Bu aıdan bakıldığında annenin doğum yaptığı ilk anda, kendi ocuğunun sesini duymasını engellemek, anneye verilebilecek en byk cezalardan...Devamını Oku »

Beyinimiz Bilinç Ve Bilinçaltı

Beyinimiz Bilinç Ve Bilinçaltı

Beyinimiz Bilinç Ve Bilinçaltı Felsefeleri, kuramları, insan davranış bilimlerini inceledikten sonra şu basit gerçeği öğrendim: İnsan düşündüğüdür. Bir insan neyi düşünüyorsa, odur. insan en çok düşündüğü şey olur. Beyin sadece en çok söylediğiniz şeye inanır. Beyin, ona kendiniz hakkında ne söylerseniz, onu yaratacaktır. Beynimiz konusunda ne biliyoruz? Bir soruyla açalım; çok yüksek kaliteli bir bilgisayar saniyede kaç işlem yapabilir? - Yanıt: 400 milyonun üzerinde işlem yapabilir. İnanılması zor değil mi? - Şimdi de inanılması zor olan bir şey daha söyleyeyim: Bir süper bilgisayarın 100 yıl boyunca çalışarak yapabileceğini, bizim beynimiz bir dakikada yapabilecek kapasiteye sahiptir. Dünyanın en müthiş, en güçlü bilgisayarım iki kula...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6
Yukarı Çık