Telefonumun şarjı daha uzun nasıl gider?

Telefonumun şarjı daha uzun nasıl gider?

Akıllı telefonlarda günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi şarjın çabuk bitmesi. Bu durumun nedenlerinden bir tanesi de herkesin cebinde olan o uygulama. İşte detaylar

 


Akıllı telefonlarda kullandığımız uygulamalar telefonunun şarjının bitmesinin en büyük etkenlerinden. Arka planda çalışan bu uygulama içten içe telefonu bitirmekte. Peki bu uygulamalardan en çok şarjı bitiren hangisi? Cevap basit Facebook ve Facebook Messenger.

 

Facebook ve Facebook Messenger arka planda çalışmasını sürdüren uygulamalardan. Bu uygulamaların yeni sürümlerinde anlaşılmayan bir nedenden dolayı yaklaşık her dakika %1 şarjın tükenmesine neden oluyor.

 

 

Facebook’ta Messenger uygulamasının yetkilisi David Marcus, attığı bir tweette sorunun yanı sıra ana sorunun “sabit sunucu tarafı” olduğuna değindi. Bu sorunu önlemek için tabletiniz veya telefonunuzda bu uygulamayı yeniden başlatmanızı tavsiye ediyor.

 

Facebook bu tip sorunlara karşı kullanıcılarını en az mağdur eden ekiplerden. Böyle bir sorunun giderilmesi için Facebook’un elini çabuk tutacağından eminiz.

 

Akıllı telefonlar yaşamımıza girdiğinden bu yana pek çok kolaylığın yanında bazı problemlerı da beraberinde getirdi. Bunlar arasında en yaygın olanı hiç kuşkusuz telefonların pil ömürlerinin çok çabuk bitmesi .

 

Telefonlarımız “akıllanmadan” önce 3-4 güne kadar şarja gerek kalmadan kullanılabiliyordu. Günümüzde ise, akıllı telefonumuzun pili akşamı çıkartırsa kendimizi şanslı sayıyoruz.

 

Pil ömrü nasıl uzar

 

Aslen bu durumun çok kolay bir açıklaması var; akıllı telefonları yaratan teknoloji, pil teknolojisinden çok daha hızlı ilerliyor.

 

Minik birer teknoloji canavarına dönüşen akıllı telefonlar video seyretme, oyun oynama, internette gezinme, fotoğraf ve video çekebilme gibi özellikleriyle gün geçtikçe daha fazla pil gücüne ihtiyaç duyarken, bugün  pilleri bu taleplere cevap veremiyor.

 

Bununla beraber akıllı telefonların sunmuş olduğu avantajlar onlardan vazgeçmeyi zorlaştırdığı için onlardan basit rahat da vazgeçemiyoruz.

 

Ama bu durumla başa çıkmak için bazı çözüm yolları da yok değil. Fakat bunun için telefonunuzun sıkı bir enerji rejimine ihtiyaç duyabilir!

 

 İşte akıllı telefon şarjınızın daha uzun süre dayanması için size yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

 

Pilinizi şarj etmek için bitmesini beklemeyin. şarjınız yüzde 40’lara düşmüş olduğunda telefonunuzu şarja takının

Vibrasyon modunu gerekmedikçe kullanmayın.

 

Şarjınız bitmek üzereyken telefonu kullanmadığınız anlarda uçak moduna almanız, tüm sinyalleri keseceğinden şarjınızı acil durumlar için saklamanıza destek verir.

 

Aşırı sıcaklar şarjın bitmesini hızlandırır o yüzden telefonunuzu sıcaktan uzak tutmak yararlı olacaktır.

 

Pil katili uygulama ve oyunlara dikkat edin! Bazı uygulamalar arka planda siz ayrım etmeden çalışarak pilinizi tüketebilir.

 

Kullanmadığınız uygulamaların kapandığından emin olun veya hiç kullanmıyorsanız tamamen kaldırın.

 

Eğer android işletim sistemi kullanan bir telefon sahibiyseniz, android market’te ücretsiz olarak bulabileceğiniz “task killer” şeklinde bir uygulamayı yükleyerek arka planda çalışan lüzumsuz uygulamaları kapatabilirsiniz.

 

Şarj azaldığında oto bildirimleri kapatmak pilinizin ömrünü uzatacaktır. Facebook, e-mail, twitter şeklinde uygulamalardan sürekli gelen bildirimler şarjınızın bitmesini hızlandırır.

 

Ekran parlaklığını azaltın ve daha kısa bir monitör vakit aşımı süresi belirleyin. Tuş kilidi ancak güvenlik için değil, ekranı kapattığı için de faydalıdır.

 

Cihazınızda kullandığınız monitör koruyucular ve duvar kâğıtları şarj tüketimini hızlandırabilir. şu sebeple özellikle hareketli ekran koruyuculardan uzak durun.

 

Kullanmadığınızda, bluetooth™, wi-fi®, 3g, gps gibi fonksiyonları kapatın. Bu özelliklerin pil tüketim nispetı çok yüksektir.

Bazı widget’lar fazla miktarda veri trafiği kullandığı için yüksek oranda pil tüketir. Lüzumsuz pil tüketimini önlemek için widget’ı veya uygulamayı kaldırabilir veya durdurabilirsiniz.

 

Telefonunuzun işletim sistemini ve uygulamalarınızı tertipli olarak güncelleyin. çünkü bu güncellemeler genel anlamda enerji tasarrufu sağlayan iyileştirmeler içerir.

 

Telefonunuzu seçerken; kamera, işlemci, monitör boyutu şeklinde özelliklerin yanında pil performansını da dikkate alın.

Ve bildiğiniz başka ayrıntılar var ise, bizimle paylaşın! :)

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık