Beden, beden dili, beden dili eğitimi

Beden, beden dili, beden dili eğitimi


Beden Dilinde Tavlayan & Tavlanan Kim tavlayan, kim tavlanan?

Tavlayan düşünülünce hep erkek akla gelir; tavlanan denilince de ilk akla gelen kadınlardır. Aslında gerçekte durum hiç de öyle değil. Bu, bir zaman ve mekân olayıdır. Evlenmeden önce erkek tavlayan kadınsa tavlanandır. Evlendikten sonra kadın tavlayan, erkek tavlanan haline döner. Hal böyle olunca, doğal olarak kadın ve erkeğin beden dilleri de zaman ve yere göre farklılık gösterir. Evlenmeden önceki erkeğin beden diliyle evlendikten sonraki beden dili aynı mıdır? Aynı şey kadın için de geçerlidir. Kadının evlenmeden önceki ve sonraki beden dili aynı kalır mı? Kesinlikle hayır. Çünkü roller aksine dönüyor. Tavlanan, tavlayan olduğu zamandaki beden dilini kullanmaz. Tavlayan erkek gözlerini kullanır. İlk tavlama aracı gözlerdir. Nezaket ön plandadır. "Üstüne gül koklamam" nameleri öylesine söylenir. Kadının beden dili aslında bu süreçte daha içtendir. Erkek her ne kadar tavlayan rolündeyse de daha temkinli davranır. Keklik çantaya girdikten sonra, bir kez düşmüştür artık; çünkü seven kadın tam bir aşkla bağlanır: Bu süreçte kadın erkeği kolundan çekiştirir; ancak yine de erkek kadını kaybetme korkusu yaşar. Olası bir faciada kadın kısa vadede çok şey kaybederken, erkek uzun vade de kendisine gelemez.

"Akılsız başım" diye dövünür. Kısa ritimli kaprisler yaşansa da tavlayan ve tavlanan rolleri kendini saklar. Eller ağırlıklı olarak aşk köprüsüdür. Birbirlerini hiç terk etmeyecekmişçesine sarmalarlar. Bu beden hareketi, "hiç kopmayacağız" manasında olsa da, "Aşk Tarihi" diye bir kitap yazılsa, insanlık hayatının "devrik aşklarla dolu olduğu görülür. Tavlananın erkek olduğu konum, fırtınanın durup suların çekildiği zamandır. Beden hareketleri önceki süreçte görülen yapmacıklıktan sıyrılmıştır. Şimdi gerçekler vardır. Toplum birinci sürece "cicim ayları" der. Kadın, tavlama sürecinde ya evlilik hazırlığı içindedir ya da fırtına durulmuş, erkeğin evlilik vaadini gerçekleştirmesi için peşinden geliyordur. Gözler ilk sürece göre sönüktür. Bakışmalardan farklı olarak duygular daha somut beden diliyle anlatılır. Örneğin, kur ve cilve hareketlerine pek sık rastlanmaz, söyleneceklerde beden dili yerine direkt cümleler sarf edilir. Evlilik öncesi ve sonrası değişmeyen beden dili yok mudur? Elbette vardır. Daha doğrusu, beden dilleri değişmeyen kadın ve erkek yok mudur? Bu soruya' şu yanıtı vermek mümkündür: Evlilik öncesi partnerinin beden hareketlerinden ne demek istediğini anlayan karşıt cinsler, evliliklerini daha istikrarlı bir zemine yerleştirebiliyorlar. Çünkü beden dili niyetlerin, düşüncelerin dışa vurumudur. Beden dili en gerçekçi, en samimi duygudur. Bu dili anlamaktan mahrum bir aşık olamaz.


-ALINTI-



REKLAM

İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com



(kişisel gelişim, kişisel başarı, nlp, hızlı okuma, koçluk, beden, beden dili, beden eğitimi, büyük beden, beden eğitimi ve spor, büyük beden giyim, büyük beden elbise, kadın bedeni, beden kitle endeksi, buyuk beden)
my boyfriend cheated on me with my mom click click
why do men have affairs click signs of a cheater
reasons why women cheat beautiful women cheat why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık