Kişisel Başarı (Sağlıklı Düşünerek Nasıl Daha Fazla Mutlu Olunur?)

Kişisel Başarı (Sağlıklı Düşünerek Nasıl Daha Fazla Mutlu Olunur?)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM

Kişisel Başarı, ( Sağlıklı düşünerek nasıl daha fazla mutlu olunur?)

"Jale, ilişkimizi bitirdiğinde gerçekten çok mutlu oldum." diyen Emel'in arkadaşlarından hiçbiri inanmadı. Jale'nin davranışına çok şaşırdığı ve incindiği oldukça acıktı. Akılcı bir yolla gerçekle yüzleşmek yerine. Emel’in aynı hataları tekrarlamamak için ne yapması gerektiğini bilmiyordu ve öğrenmek için çaba sarf etmiyordu. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

Bir önceki bölümde vurguladığımız şey, düşünmenin olaylar zincirinde önemli, kritik bir rol oynadığıydı. Bu olaylar dış etkenleri ve duygusal yanıtlarımızı bir araya getirmektedir. Unutmayı n, olaylar bizi deli, üzgün, mutlu yapmıyor ya da korkutmuyor. Asıl bizi delirten, üzgün, mutlu hissettiren ya da korkutan şey, olaylara yönelik yaptığımız yorumlardır.

Düşünmenin üç ana yolu vardır. Akılcı düşünebiliriz, akıldışı düşünebiliriz ya da düşüncelerimizi akla uygun hale getirebiliriz. Akılcı düşünme, özne! düşünceden çok, nesnel gerçekliğe dayanır. Bizim hayatta kalmamıza, hedefleri başarmamıza, duygusal c!arak iyi hissetmemize ve ilişkilerimizde başarılı olmamıza yardım eder. Akıldışı düşünce ise, nedene ya da nesnelliğe dayanmaz. Duygusal çöküntüye, bazen gereksiz çekişmelere ve zaman zaman hayatta kalmayı tehdit etmeye kadar gider, (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

Akla uygun hale getirme, bir dolandırıcılık işidir. Hareketleri veya seçimleri görünürde geçerli fakat aslında sahte haklı sebepler olarak açıklama girişimidir.

Saf akıl dışılık kadar sağlıksız olmasa da. akla uygun hale getirme de akılsa! sağlığın arkadaşı değildir. Açıkçası, en sağlıklı düşünme tipi akılcı düşünmedir. Neredeyse her zaman gereklilik ve zorunluluk talebine dayalı olan akıldışı inançlar gibi (ki bunlar "kategorisel emirler" olarak da adlandırılır) akılcı düşünme de tercihler, kabullenmeler ve hoşgörü üzerine kuruludur. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

Eğer kendinizi daha mutlu hissetmek ve daha başarılı ilişkiler yakalamak istiyorsanız.

• Gereklilikleri ve zorunlulukları düşüncelerinizden dışarı atmaya çalışın.

Ve onların yerine daha dengeli akılsal bir yolla kendi kendinize konuşma tekniğini yerleştim. "X'i yapmalıyım ve Y'ye sahip olmalıyım," yerine şunu söyleyin: "X'i yapmayı ve Y'ye sahip olmayı isterim, ama hiçbir şeyi yapmak ya da hiçbir şeye sahip olmak zorunda değilim." Aksine, akılcı düşünmenin duygusuz bir yaşama dayalı olmadığım lütfen aklınızda tütün!

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı)


DERLEYEN : ALINTIDIR


REKLAMDIR… …REKLAMDIR…

İZMİR'DEKİ

NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:
SAYGIN NLP DANIŞMANLIK

Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir
Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com –www.cemalkondu.com

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı bireysel gelişim, )

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık