Kişisel Başarı, ( Gereklilikler Ve Zorunluluklar Hakkında Daha Fazlası)

Kişisel Başarı, (  Gereklilikler Ve Zorunluluklar Hakkında Daha Fazlası)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM

Kişisel Başarı, ( Gereklilikler ve zorunluluklar hakkında daha fazlası)

iki kez boşanmış otuzaltı yaşındaki avukat kamil , terapi için bize geldi. Sık sık kişisel problemler yaşadığı ailesiyle ciddi sıkıntıları olmuş ve nişanlısı da onu terk etmişti. Şaşırmayın! Çünkü kamil’in kuralları ve kaideleri kara, hava ve deniz kuvvetleri'nden bile daha fazla. Şöyle ki, kategorisel emirler olan "gereklilikler ve zorunlulukların yıkıcı bir güce sahip olduklarını anlatarak şunu tavsiye ediyor;

• insanlar kendileri ve başkaları üzerinde gereklilik oluşturmamalı ve mümkün olduğunca zorlayıcılıktan kaçınmalıdırlar.

Kamil 'ın aşırı gereklilikleri ve zorunlulukları, erkek kardeşiyle yapacağı yatırım anlaşmasının bozulmasına neden oldu. Çünkü kamil, tedbirsiz ve olaylar karşısında çok çabuk öfkelenen biri olarak görüldü. Gerekliliklerinden kurtulmayı başardığı an yaşamı daha iyi oldu. Bu terapinin sonunda, kendi yaşamınız için benimsemenizi desteklediğimiz bu not kamil tarafından yazılmıştır; (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

"Diğer insanların yaşamaları için olan sorumlulukları almayı bıraktım. Başkalarına ne yapmaları ya da yapmamaları gerektiği konusunda, kendilerinin karar vermesine izin verdim." Ve şöyle devam etti: "Bu, omuzlarımdan inanılmaz bir yükün kalkmasını sağladı. Daha önceki gibi yaşamı ciddiye almıyorum ve neyin olması ve olmaması gerektiği konusunu Tanrı'ya bırakıyorum. Tek bildiğim ne sevdiğim, ne sevmediğim ve ne istediğim." Altı ay sonra bir ankete şunu yazdı: "Yaşamımda ilk defa insanlar beni "popüler" olarak tanımlıyor. Daha önce bana nasıl katlandıklarım anlamıyorum." (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

Kamil gibi pek çok insanın gerekliliklerinden ve zorunluluklarından kurtulmaya istekleri veya yetenekleri yoktur. "Daha iyisini yapabilirdin", "Şunu yapmayı kes!", " Farklı davranmam gerekirdi", 'Tenis maçım yenmek zorundayım!"

• Size ait gereklilikleri ve zorunlulukları bulun ve bunları tercihlere ya da dileklere dönüştürün. 'Tenis maçım kazanmayı çok isterim", "Şunu yapmayı bırak, lütfen." Bu tekniği deneyin ve kendinizi ne kadar iyi hissettiğiniz!' görün. Hatalı olumlu düşünmenin tehlikeleri İsmail , "kör iyimserlik" ya da Polyannacılıktan yana dertliydi. Yaşamın hep parlak olan tarafına aşırı bir iyimserlikle odaklanırda bütün iyi olaylarda bile. Can acıtıcı olayları hasıraltı etmesine rağmen, olumsuz durumlar apaçık bir şekilde ortay a çıktığında yine de a f ali ardı. Sık sık savunmasız kalır ve pembe gözlüklerinin arkasında hazırlıksız yakalanırdı.

Pek çok Amerikalı. Norman Vincent Peale'l ve onun yazışı olan "Olumlu Düşünmenin Gücü"nü bilir. Temel olarak, kulağa mükemmel bir tavsiye gibi gelmekte ve gerçekten, Amerika Psikoloji Derneği Başkanı ve mükemmel bir araştırmacı psikolog olan Dr. Martin Seligman, duygusal anlamda iyi olmanın temel taşının "iyimserlik" olduğunu göstermektedir. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

• Gerçekten kötü veya şanssız bir olayla karşılaştıklarında, gerçek iyimserler her şeyin ne kadar harika olduğundan ya da her şeyin daha da kötü olacağından bahsetmezler.

Trajedinin yüzüne gülseler ve her şeyin harika olacağım düşünerek şarkı söylemeye devam etseler de, bazen her şey daha büyük sorunlarla bitebilir.

• Görmezden gelinen, üstü örtülen veya inkar edilen küçük problemler, yayılarak ve büyüyerek daha vahim hale gelir.

Yanlış iyimserlik ile rasyonel iyimserlik arasındaki fark iki değişik durumda görülür: (1) "Endişelenecek hiçbir şey yok, herşey harika olacak." Bu yanlış iyimserliktir. İkinci durum rasyonel iyimserliği yansıtmaktadır: (2) "Elimizde gerçek bir sorun var, herşey iyi görünmüyor. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

Fakat adım adım ilerleyebilirsek belki bir şeyler yapabiliriz."

Şunu anlamak da önemli;

• Bazı durumlarda değişiklik elde edilemez ve bu bir kabullenmedir, iyimserlik değildir. Bu düşünce bizi depresyondan ve sonsuz kederden korur.

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı)


DERLEYEN : ALINTIDIR


REKLAMDIR… …REKLAMDIR…

İZMİR'DEKİ

NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:

SAYGIN NLP DANIŞMANLIK

Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir
Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com –www.cemalkondu.com

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı bireysel gelişim, )
how to tell if wife has cheated cheat on wife married men dating

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık