İlgi Çekici Bir Başarı Hikayesi

İlgi Çekici Bir Başarı Hikayesi

ALLAH İLE "ORTAK" OLAN ADAM;Geçen yüzyılın sonunda Baltimore'lu bir delikanlı, kendine yepyeni bir hayat düzeni kurmak üzere New York'a gitti. Yaşlı bir aile dostu ona, hayatını kazanmak için ne yapacağını sordu.
- Ben her işi yapabilenlerden değilim, dedi delikanlı. Sabun ve mumdan başka bir şey yapamam.
- İyi çalışmak şartıyla başarılı olabilirsin, dedi yaşlı adam. Gencin elini sıkıp başarı dilerken şunları ilâve etti:
-  Tanrı ile ortakmışsın gibi çalış ve kazancının onda birini Onun payı olarak ayır. Göreceksin, işin o zaman daha iyi gidecek!
Genç adam, kısa bir süre sonra Manhattan Sabun Fabrikasının yöneticisi oldu. İki yıl sonra da kendi işini kurdu. Yaşlı adamın öğüdünü hiç aklından çıkarmıyordu. Kazancının onda birini ayırıyor, yardım kuruluşlarına bağışlıyordu.
İşler giderek gelişti; o da kazancının onda birlik payını onda ikiye çıkardı. Genç adamın işindeki başarısı, iyilikseverliği oranında artıyordu.
Genç adam, "sabun kralı" olabilecek seviyeye geldi. Bir müddet sonra da öldü. Ama Allah ile kurduğu ortaklığın anısı dilden dile anlatıldı.
Bu adamın adı, william Colgate'dir.
Amerika Yardımseverler Derneği başkanlığını da yapan william Colgate'in adı, bugün dünya çapında bir sabun ve diş macunu firmasından başka, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinden Colgate Üniversitesinde de yaşıyor. (Philip Jorome)
 
DERLEYEN...MURAT KÜDEN(KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık