Başarı Ve Tutku

Başarı  Ve Tutku

Başarı  Ve Tutku

'Seni tutkuyla seviyorum' pek çok aşk mektubunda bulunabilecek bir cümledir. Tutku davranışın(hareketin)yakıtıdır. Bu aşkta en yüksek noktadadır işinizde ya da mesleğinizde tutku Tutku çalışırken aldığınız ilhamdır.

Herkes tutkulu değildir. Soğukkanlı, uzak insanların hiçbir şekilde fazla tutkuları yoktur. Evet, tutku yaratmak mümkündür. Başarı  Ve Tutku. Soğuk bir insan dahi bunu yapabilir. Tutku ruh halini ve duyguyu kapsar. Beyinden değil, duygulardan kaynaklanır. (hakimler, noterler, memurlar) pek tutku geliştiremezler. Genellikle işitsel ambalajlarına( yani beyinleri seslerle çalışması) öyle sabitlenmişlerdir ki duygularının dışarı çıkması için bir açıklık hemen hiç yoktur, en azından, duyguları ifade etmenin yakışık almayacağına inanırlar. Başarı  Ve Tutku.

Tutku kendinize bir amaç edinerek, bir düş kurarak ve duygularınız aracılıyla düşü yaşayarak oluşturulur. Bu size tutkulu bir duygu verir. Başarı  Ve Tutku.  Bunu zaten hayalinizde gördünüz, bunu işittiniz ve hissettiniz yeşimdi bunun peşine düşmek istiyorsunuz, bir avcı oluyorsunuz, ateşleniyorsunuz. Enerjiniz artıyor, gözlerinizde tutku yanıyor ve bedeniniz harekete geçmeye sevk oluyor.

Bir amaç edinildi ve siz ona doğru itiliyorsunuz, yalnız bu sürekli tutku hissettiğiniz anlamına gelmez.Başarı  Ve Tutku. Bazen bu amaca yavaş yavaş ve algılanmayacak bir şekilde yaklaşır tutkunuzun farkında olmayabilirsiniz. Fakat bir kez önünüze geçilince ateşiniz tutuşur. Besin bir diğer önemli unsurdur. Tüm hayaliniz kötü alışkanlıklarınızdan etkilenebilir. Hoş bir düşünüz olabilir ve doğru yönde çalışabilirsiniz, fakat günde iki paket sigara içmek ve her gece 12 şişe bira devirmek sizi sonunda tüketir ve bu düşün gerçekleşmesini olanaksız hale getirir(Kişisel Gelişim – Kişisel Başarı(Tutku)). Başlangıçta bu alışkanlıklar sorun olmaz, fakat uzun vadede sizi tüketir ve vazgeçmenizin sebebi olabilir. Bedeninizin artık bu ateşi canlı tutacak enerjisi kalmamıştır. Başarı  Ve Tutku.


Kendinizi tutkulu hissettiğiniz son şeyleri anımsamaya çalışın. Bu sevgi ya da politik bir kanaat olabilirdi. Şevk bir tutku şeklidir. Yeni bir araba, egzotik bir tatil, bir taşınma. Eğer tutkunuz yoksa o zaman bir şeyi fena halde istemenin nasıl olacağını bir düşünün. Başarı  Ve Tutku. Ne hissederdiniz? Nasıl yürürdünüz? Kendinize ne söylerdiniz? Kalbiniz daha mı hızlı atardı? Bu sizin kokunuzu değiştirir miydi veya şeyleri görüş biçiminizi etkiler miydi? Hayal kurarak kendinizi tutkulu bir ruh haline sokabilirsiniz.. Başarı  Ve Tutku.

İçinizde sandığınızdan çok daha fazla tutku vardır. Son defasında gerçekten dokunaklı bir film izlediğiniz veya içinize işleyen bir müzik dinlediğiniz ya da sizi etkileyen bir hikaye okuduğunuzda tutku hissettiniz..Başarı  Ve Tutku. Bizler kavradığımızdan çok daha sık, ya da kendimize itiraf etmek istediğimizden çok daha sık tutku yaratırız. Tutkuyu şaşkınlıkla bakan idealistlerin ve misyoner tiplerin imgesiyle ilişkilendirebilir ve bundan uzak durabiliriz. Sizin için tutku abartı ve fanatizmle iç içedir. Çok yazık, çünkü yaşantımızı 'hızlandırabilmek' için tutkuya ihtiyacımız vardır.Başarı  Ve Tutku.


Eğer yabancı bir dil öğrenmek istiyor, fakat buna başlayamıyorsanız, sadece o ülkeye gidin ve insanlarla iletişim kurmaya çalışın. Bir hafta sonra çok şey öğrendiğinizi keşfedeceksiniz ve o noktadan itibaren kendinize özgü bir öğrenme stratejisi geliştireceksiniz. Bu yolculuğunuz pozitif bir tespit olmuştur. Sonra bu dili size en uygun biçimde öğrenmek için zaman bulacaksınız. Her an çağırabileceğiniz pozitif bir ruh hali edindiniz.Başarı  Ve Tutku.

Kesinlik diye bir şey yoktur. Bunu siz yaratmalısınız. Tutku sarsılmaz bir biçimde, istediğiniz bir şey olduğunu kesin olarak bilmenizdir. Çoğunlukla bunu kendi içinizde fark etmeseniz bile zaten iş üstündesinizdir. Her bireyin, daha güçlü ya da zayıf olsa da farklı tutkuları vardır.

Sizin tutkunuz nedir; bunu yazın. En son ne zaman tutkuya kapıldınız?

Bir defasında tutkuyu tanımadığını iddia eden bir adamla rastladım. Bir tutku bulana kadar adamın geçmişinde otuz yıl geriye gitmemiz gerekti. Nihayet hissettiği titreşimleri hatırlayınca büyü bozuldu ve şimdi istediği zaman tutku yaratabiliyor.
Kendinize ait bir tutku tanımınız olmalıdır. Eğer yoksa, bu tanıma sahip başka bir kişiyi yansıtma riskini alırsınız. O zaman yapay bir şeyin peşine düşersiniz. Yapay bir şekilde benimsenen tutkulara sahip olmak çok yanlıştır. Kendi tutkunuzu bulmaya çalışın; size bir eldiven gibi uyan tutkuyu, Tutku demek tam bir bağlılıkla kendinizi bir gayeye adamanız ve onunla meşgul olmanız anlamına gelir. Bu ister aşk ister pul koleksiyonu olsun, bedeninizdeki ateşi izleyin!
 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık