Başarı mı? Başarısızlık mı?

Başarı mı? Başarısızlık mı?

Başarı mı Başarısızlık mı?

Geçmişte olanı artık değiştiremezsiniz ancak gelecekte neler olacağı sizin elinizde. Önemli olan kendinize güvenmeniz, doğru yolda olduğunuzu bilmeniz ve büyük resimde parçaları doğru yere koymanızdır.

Geçmişi kurcalamak sadece canınızı sıkar. Bunu bildiğiniz halde yine de yaparsınız. Belki de yaptıklarınızı düşünmeli, kendinizi rahat hissedene kadar hatalarınızı gözden geçirmelisiniz. Bu aynı hatayı size gerçekten zarar vermişse tekrarlamanızı önler.

Hatalarınızı gözden geçirmek normal bir şey. Duygularınızı inkar ederseniz durum daha da içinden çıkılamaz hale gelir. Bırakın içinizdekiler dışarı çıksın ve kaybolsun. Ancak bazen öyle zaman olur ki başarısızlık duygularımızı dışa vurmamız birçoğumuz için zordur.


1. Başarısız olmuş olabileceğinizi kabullenin


Sadece "olabileceğinizi" kabullenin çünkü kendimizle ilgili düşüncelerimiz gerçeğe çok da yakın olmayabilir. Biz yanlış yaptığımıza inanabiliriz ama bizi iyi tanıyanlar elimizden geleni yaptığımızı söyleyebilir. Ne yazık ki, başkaları ne derse desin önce bizim buna inanmamız gerekir. Birçok durumda bizi üzen şeyi unutmak zordur çünkü üzüldüğümüzü kabul etmeyiz. Önemli olan öncelikle kabullenmektir.


2. Ne olduğunu unutun

Kariyerinize geri dönüp baktığınızda her şeyin bir nedeni olduğunu göreceksiniz. Bu nedenlerin bazıları açık seçik görülür bazılarınınsa hala üstü kapalıdır.

Tabii ki kendinizi suçlamanız normal ama zamanınızı ve enerjinizi kendinizi suçlayarak harcamak size ne kazandırır ? Pozitif düşünmek zihninizi açacak, kariyerinize özgürlük ve başarı getirecektir.


3. Bir şeyler yapın


Olanları bir tarafa bıraktığınızda artık geleceğe bakmanın zamanı gelmiştir. Amacınız kariyeriniz için gerekli gücü ve kontrolü toplamanız olmalıdır. Bir sonraki adımın ne olduğunu bilmeden adım atmak kolay değil ama yerinde saymaktan da iyi olduğu kesin. Hem biraz hareket herkese iyi gelir.

Hepimiz hata yapıyoruz, hiçbirimizin hata yapmaktan muafiyeti yok. Önemli olan hatalarımızla nasıl başa çıkabildiğimiz. Seçim sizin.

Derleyen : Emre ŞEN

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık