Başarı korkusu

Başarı korkusu

Bizi belli bir noktada hareketsiz, ilerlemeye veya devam etmeye gönülsüz bir halde tutan o kadar çok şey yaparız ki, gün gelip de onları fark ettiğimizde çok şaşırırız. Bu durumun basit bir motivasyon yetersizliğinden ibaret olduğuna inanabiliriz. Fakat temelinde daha karmaşık şeyler olabilir. İş hayatında yapılan atakların sürekli başarısızlıkla sonuçlanması, yapılması gereken işe sımsıkı sarılmak veya gerçek bir gelişme sağlamak, bazen şaşırtıcı bir şekilde beraberinde başaramama değil, başarma korkusunu getirebilir.
Motivasyonunuzu etkileyecekmiş gibi görünen tüm sorunları çözmek Veya kaçındığınız işleri ele almanın bir yolunu bulmak durumundaysanız, bunun size ne ifade ettiği konusunda düşünmek için biraz zaman ayırın. Kendinizi özgür, serbest ve potansiyelinizi tam olarak ortaya koyabilecek durumda hisseder miydiniz? Eğer kendinize karşı dürüstseniz diğer bazı önemli sorunlarla karşılaşmayı da göze alır mıydınız? Bu korkular şöyle bir döngüsellik içinde olabilir:
  İlişkiler dengesini değiştirme.
  Başkalarına bağımlılığınızı kaybetme.
  Endişeleriniz olmazsa zihninizi veya yaşantınızı meşgul edecek başka bir şeyin olmadığını fark etme.
  Yabancılaşma korkusu.
 Anneniz/babanız/kardeşiniz gibi olma.
  işin size getireceğini düşlediğiniz şeylerin gelmeyeceğini anlama.
Kişisel başarı görüntünüzün altında pusuya yatmış olan korkular karşısında kendinize karşı dürüst olmaya başlayın. Önünüze çıkabileceğini sandığınız ve giderek daha da yakınlaştığını düşündükçe sizi dehşete düşüren şeylerle karşılaşmaya başlamadıkça, neden motivasyona sahip olmadığınızı düşünüp durmakla yetinirsiniz.
DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık