Anne Baba Okulu(Başarılarımla Varım -2)

Anne Baba Okulu(Başarılarımla Varım -2)

Başarılarımla Varım -2


Sevgi, koşullu olarak ortaya çıktığında, küçük çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olacaktır. Bir yıl kadar önce, komşumuzda bir doğum günü partisine katılmıştım. Herkes gülerek ve şakalaşarak odada oturuyordu. Partinin ev sahibi olan çift, 3 yaşındaki oğullarını yatırdılar.
Yarım saat sonra, çocuk odaya geri gelip ortaklıkta dolaşmaya başladı. Babası çok kötü bir tarzda "Lanet olasıca! Sana yatakta kalmanı söylemiştim." diye bağırınca çocuk hemen geri çekilmişti.

Birkaç dakika sonra lavaboya gitmek için izin isteyip kalktım. Köşeyi döndüğümde çocuğu, koridorda oturmuş ağlıyor bulmuştum. Durup ona niye ağladığım sorduğumda gözyaşlarından ıslanmış yüzünü bana çevirmiş ve "Sizce babam beni seviyor mu?" diye sormuştu.

Bu örnekler oldukça dramatik olmasına rağmen, çocuğunuzla koşulsuz sevgiyle iletişim kurmamanın tesirlerim açıkça göstermektedir. Ebeveyn sevgisinin koşullu olarak gösterilmesinin daha hafif örneklerinin bile çocuklarınız üzerinde çok büyük negatif etkileri vardır.

Anne-babanın koşulsuz sevgisini sürekli hisseden çocuklar kendilerini daha emniyette hissetmektedirler ve özgüvenleri de çok fazladır. Kendilerine değer verildiğine inanmakta ve kendi iç yeteneklerine güvenmektedirler. Bunun tersi olarak, ebeveynin sevgisinin koşullu olduğunu düşünen çocuklar, kendilerini daha güvensiz hissetmekte ve dışarıdan gelecek bir onaya daha çok ihtiyaç duymaktadırlar,

Kendi değerleri için dış kaynaklara olan bu bağlılık, onları yaşıtlarının baskısına karşı daha savunmasız kılmaktadır. Koşullu sevgiyle yetiştirilen pek çok yetişkin, meslekteki ilerlemeleri veya yeni ilişkiler kurmak için birilerinin onayım beklerler. Yeterli onayı da asla bulmuş görünmezler. Hiçbir zaman da işlerini yeterince iyi yapmışlar gibi gelmez. Ne yazık ki bu insanlar kendilerinin, başarılarına göre tanımlandığını düşünürler.

Öte yandan, koşulsuz sevgiyle yetişmiş olan çocuklar oldukça farklıdırlar. Kaygısızlıkları, kendilerine güvenleri, engelleri aşma kabiliyetleri bu çocukları diğerlerinden kolayca ayırır. Yeni şeyler yapma hususunda daha önde ve isteklidirler.

Çocukken koşulsuz sevgiyle yetiştirilen yetişkinler daha itimatlı ve dengeli olma eğilimindedirler. Eleştiriye daha açıktırlar, kendi kıymetleri için başkalarından ziyade kendilerine güvenmektedirler. Kısaca, çocuklara koşulsuz sevgi göstermek onlar için mükemmel bir yatırımdır. Serbest, eğlenceli ve işe yarar bir yatırım!


-ALINTI-


(kişisel gelişim, bireysel başarı, çocuk, eğitim, anne, baba, cocuk, cocuk oyunları, okul öncesi eğitim, cocuk eğitimi, kişisel başarı, bireysel gelişim)
dating for married my boyfriend cheated on me quotes want my wife to cheat
my boyfriend cheated on me with my mom click click
redirect after effects of the abortion pill what is the procedure for an abortion

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık