Kişisel Başarı, ( Sorunu Çözmek)

 Kişisel Başarı, (  Sorunu Çözmek)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM

Kişisel Başarı, ( Sorunu çözmek)

Erkan, kendine acıma duygusunun içine düşmüş birisiydi. "O kadar çok problemim var ki ne yapmam ya da nerden başlamam gerektiğin! bilmiyorum. " Gerçekte, Eren’in problemlerinin listesi diğer insanlarınkinden çok fazla değildi... Onlardan kurtulmayı denemediği için problemleri onu mahvediyordu. Eren’in beş adımda problem çözme sekansı öğretildi ve bu çözüm odaklı yöntemle sorunlarım çözmeye başladı. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

Problemler kaçınılmazdır. Bazıları o kadar basit ve açıktır ki çok fazla düşünmeden ya da plan yapmadan kolayca çözülebilir. Diğer problemler, kendilerim doğrudan ya da kolayca çözmeye izin vermeyecek kadar karışık ve çok yönlü olabilirler. Gariptir ki bütün okullara ve eğitime rağmen pek çoğumuz acı çekeriz ve çok az insan gerçekten problem çözmenin etkili yollarım öğrenebilir; özellikle de problemler günümüzün sosyal ya da kişisel ilişkiler konularında yaygın hale geldikçe. Bir problemin karışıklığım ya da doğasını göz önünde bulundurmazsak, bir sonraki beş adımda rasyonel problem çözme metodu daima işe yarayacak çözümler üretebilir. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

İlk etkili problem çözme adımı,

• Problemi mümkün olduğu kadar özellikleri ve somutluğuyla tanımlayın. "Beni gerçekten ne rahatsız ediyor?"

İkinci adım.

• Mümkün olduğunca pek çok sayıda rasyonel çözüm üretin. Bu önemli basamak, çok geniş çeşitlilikte ve miktardaki mümkün olan çözümleri, onları değerlerine ya da faydasına göre değerlendirmeden üretmeyi kapsar. Bu düşünceye göre bu çeşitlilikte, çok miktarda çözüm üretilebilir. Bu yüzden gülünç olarak görünse bile, herhangi bir çözüm bu basamak için bir ilerlemedir.

Üçüncü adım,

• Bir sürü çözümü değer ve yararına göre değerlendirin. Bu. mümkün olan her bir çözümün analizinin lehinde ve aleyhinde- kilerin dümdüz iletimiyle yapılır. Her bir çözümün avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bu basamak tamamlandığında, tek bir özel çözüm bu grubun içinde en iyisi olarak farz edilme şansına sahiptir.

Dördüncü adım,

• En iyi çözümü seçin ve deneyin.

Beşinci adım,

• Üretilmiş olan çözümün etkili olduğuna karar verin. Eğer işe yaradıysa, problem yok demektir! Eğer kabul edilebilir bir sonuç getirmeyi başaramadıysa, üçüncü adıma geri donun ve kalanlar arasındaki en iyi ikinci çözümü üretin.

Eğer bu da işiniz! görmediyse, ikinci adıma geri dönüp ek potansiyel çözümler üretmek iyi bir fikir olabilir. Gerekliyse, orijinal problemi yeniden tanımlayarak bir kez daha bu metodu yeniden deneyebilirsiniz. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı)


DERLEYEN : ALINTIDIR


REKLAMDIR… …REKLAMDIR…

İZMİR'DEKİ

NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:

SAYGIN NLP DANIŞMANLIK

Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir
Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com –www.cemalkondu.com

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı bireysel gelişim, )
open my husband cheated with a man how to know if wife has cheated
infidelity reason why husband cheat read here
why do men cheat how to cheat on husband My husband cheated on me

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık