Kişisel Başarı, ( Paradoksal Teknikler Kullanmak)

 Kişisel Başarı, (  Paradoksal Teknikler Kullanmak)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM

Kişisel Başarı, ( Paradoksal teknikler kullanmak)

Cem, ne yapacağım bilemiyordu. Kayınvalidesi, ona kişisel saldırılar şeklinde patavatsız ve nahoş bir tavırla tavsiyelerde bulunuyordu. Bir ya da iki kez göze göz, dişe diş konuma geldilerse de bu sorunlarım daha kötü hale getirdi. "Bu kadını sırtımdan atmak için ne yapabilirim ?" diye kendine sordu. Cem, paradoksal teknikleri öğrendiğinde kayınvalidesinin akınları kısa bir süre sonra sona erdi. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

Psikolojideki en büyük keşiflerden biri;

• Bazen hareketlerimizi, düşüncelerimizi ya da duygularımızı daha kötü hale getirerek, daha iyisini yapmak için onları düzeltir ya da değiştiririz.

Yıkıcılığa ya da akıl dışılığa olumsuz cevap vermektense (- Keş artık, yeter! Hiç hoşuma gitmiyor!) olumlu karşılık verilebilir (- Harika, neden daha fazla yapmıyorsun?).

Buradaki noktayı şöyle örneklendirelim; beş yaşında ve baş parmağını hiç durmadan emen bir kız düşünün. Kızın ailesi, onun baş parmağını emmesin! destekleyerek kızlarını bu alışkanlıktan kurtarmışlardır. Onlar ısrar etmesine rağmen küçük kız elini bir daha ağzına sokmamıştır. Dr. Knight Dunlop, arzu edilmeyen bir sürü alışkanlığı (tırnak yeme, tikler ve kekemelik gibi) tedavi ettiği bireylerde kasıtlı olarak arttırılması metodunu kullanan ilk psikologlardan biridir. Tekniğin adı "olumsuz pratik"tir. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

Ünlü psikiyatr Dr. Victor Frank'de "paradoksal niyet" dediği (gerçekte yapmak istemediğimiz şeyi, kasıtlı olarak yapmaya çalışmak) tekniği kullanarak, insanların birçok sorununu çözdü.

İşte basit kliniksel bir örnek: leman ile flört eden yalçın, inatçı bir şekilde durmadan "Beni seviyor musun?" diye soruyordu. Onu bu konuda tatmin etmesine ve defalarca kez şöylemesine rağmen Leman, yalçın'nin üzülmesine, rahatsız olmasına aldırmadan verdiği sözleri sorgulamaya devam etti. Sonunda bir gün, (milyonuncu kez) "Beni seviyor musun?" diye sorduğunda leman, "Hayır, senden nefret ediyorum. Sadece sana işkence edebilmek için etrafında dolaşıp duruyorum" diye bağırdı. 'Ters psikoloji" doğru kullanıldığında, insanların bir başkasını zorladığı aptalca oyunlara ve keyfi testlere bir son verilebilir. Meslektaşlarımızdan birisi paradoksal tekniği kullanmada bir uzmandır. Son günlerde katıldığı bir partide, popüler olmayan bir bakış açısına alenen taraftar olunca, oradaki bir adam ona dönüp "Sen gerçekten bir aptalsın" demiş. O savunmaya geçmektense "Biliyorum. Tamamen bir aptalım. Aptallıktaki derecemin bir ölçüşü bile yok. Bunun için ne yapabilirim?" diye cevap vermiş. Ona hakaret eden adam hiçbir şey diyememiş ve partideki herkes gülerek bunu eğlenceli bulmuş. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

"Paradoksal İletişim" ile "imalı alay" arasındaki fark nedir? İmalı alay, düşmanlığın nükte ile gizlenmiş halidir. İncitmeye ve bazen de acı verici ve yıkıcı olmaya meyillidir. Paradoksal durumlar ise genellikle birisinin çaresiz sözlerine ve davranışlarına yönelik cevaplardır. Niyet ise, saçmalıkları büyüterek konuyu çözmek ve açıklığa kavuşturmaktır. İmalı alaylarda açıklama iğneleyici bir tarzda yapılır; paradoksal sözler ise nükteyle kullanılır. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı)


DERLEYEN : ALINTIDIR


REKLAMDIR… …REKLAMDIR…

İZMİR'DEKİ

NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:

SAYGIN NLP DANIŞMANLIK

Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir
Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com –www.cemalkondu.com

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı bireysel gelişim, )
online My girlfriend cheated on me when your husband cheats
redirect dating sites for married people why do married men cheat
redirect click here buy viagra online canadian health
why do men have affairs dating for married people signs of a cheater
wife cheat online read

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık