Kişisel Başarı, ( İsteksizliği Yenmek 1 )

 Kişisel Başarı, (  İsteksizliği Yenmek 1 )

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM

Kişisel Başarı, ( İsteksizliği Yenmek 1 )

. Kemal’in arkadaşları onunla, hep işlere gösterdiği isteksizlikle dalga geçerlerdi. "Eğer isteksizlik dalında bir Nobel Ödülü olsaydı, kazanan kesinlikle sen olurdun, Kemal diye söylerlerdi. Fakat gerçek şu ki Kemal artık komik olmayan geciktirme taktikleri yüzünden son beş ayda, üç işten kovuldu.

. İsteksizliği yenmenin bir diğer yararlı yolu ise, işe müdahale eden, işe başlamayı ortadan kaldıran engelleri tanımlayıp, onu canlandıran ya da kolaylaştıran yolları keşfetmektir. İsteksizliğe neden olan birçok fikre 'İşe Müdahale Düşünceleri ya da İMD' denir. Alternatifi ise, yani harekete geçmeyi motive eden düşüncelere, 'Harekete Geçiren Düşünceler ya da HGD' denir. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

. "Çimenleri yarın da kesebilirim." "Rapor yarma kadar hazır olmayacak.", "Çöpleri haberleri izledikten sonra dışarıya çıkarırım."gibi cümleler İşe Müdahale Düşünceleri ya da İMD'lerdir. "Eğer çimenleri şimdi kesersem, bütün hafta sonu dinlenebilirim" ve "Rapora şimdi başlarsam, cumaya kadar başka şeyler yapabilirim", "Çöpleri en iyisi şimdi çıkarayım. yoksa tepemde bitmeyen didırlardan kurtulup TV izleyemem." ise Harekete Geçiren Düşüncelerdir ya da HGD'lerdir. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim)

. Eski bir atasözünün dediği gibi, "Al gülüm, ver gülüm". Pekala, iş isteksizliği yenmeye geldiğinde HGD'ler, İMD'lere göre daha etkilidir.

. • Size ufak tefek, zevksiz bir iş ya da görev verildiğinde, kendinizi bu işten kaçarken ya da ertelemeye çalışırken bulursanız, oluşan İMD'leri, HGD'lere dönüştürmeye çalışın ve yarattığı etkiyi görü n.

. Yararlı bir başka yol da,

. • Bir işi bitirdikten sonra kendinize ödül verin.

. "Eğer raporu zamanında bitirebilirsem, kendime dışarıda yemek ısmarlayacağım" (ya da hayatınızda yer alan diğer zevkli şeylerle ödüllendirin).

. Unutmayın,

. • Ne kadar gerilere düşmüş olursanız olun, işe başlamak motivasyon ateşiniz! canlandıracaktır.

. Bu anti-isteksizlik metodlarını geliştirerek hem daha üretken hem de daha az stresli olursunuz.

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı)


DERLEYEN : ALINTIDIR


REKLAMDIR… …REKLAMDIR…

İZMİR'DEKİ

NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:

SAYGIN NLP DANIŞMANLIK

Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir
Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com –www.cemalkondu.com

(kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı bireysel gelişim, )
how to tell if wife has cheated women who want to cheat married men dating
cheaters caught my husband cheated why men cheat
reasons why women cheat beautiful women cheat why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık