:: BAŞARINIZDA EŞİNİZ NE KADAR ÖNEMLİDİR?

:: BAŞARINIZDA EŞİNİZ NE KADAR ÖNEMLİDİR?

1988 Nisan ayında Virginia, Richmand'da kalacağım otele vardığımda saat oldukça geçti. İçeri girdim, valizlerimi aldım ve asansöre yöneldim. Yaklaşık iki adım arkamda, birkaç çantasıyla asansör beklemekte olan turist bir bayan vardı. Asansörün düğmesine bastım ve bodrum kattan gelmesini beklerken kadınla selamlaştım. Derken asansörün kapısı açıldı ve güler yüzlü, açıkça coşku dolu genç görevli dışarı çıkarak kadının çantalarını içeri alıp tekrar gülümsedi. O çantaları içeri alana kadar bekledim, sonra da kendi valizimle asansöre girdim. O sırada genç çocuk da bana bakıp heyecanla adımı haykırdı: "Zig Ziglar!" Öylesine heyecanlıydı ki gözlerinize inanamazdınız. Büyük bir enerjiyle beni gördüğüne ne kadar sevindiğim, onun hayatını nasıl değiştirdiğimi ve onun için ne kadar çok şey yaptığımı anlattı.
Asansördeki bayan şaşırmış, bana bakarak, "Tanrı aşkına, siz neymişsiniz?" diye sordu. Yanıt vermeme fırsat kalmadan çocuk atıldı: "O kitaplar yazıyor, konferanslar veriyor! Doğrusu, dünyanın en büyük adamı." O zaman kadın, "Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?" diye sordu. Delikanlı saniyenin onda biri kadar bir süre gecikerek yanıtladı: "Kızıl Saçlı'ya." (Ben karımdan bahsederken "Kızıl Saçlı", onunla konuşurken de "Şekerim" derim. Karımın adı Jean'dir.)
Görevli çocuğun içtenliğinden kuşku duyamazdım, ama o an ağzından çıkan sözlerdeki gerçek payını anlaması mümkün değildi. Birçok insan, evliliğimizin ilk yirmi yedi yılında eşimi ekonomik açıdan rahatlatamadığımın farkında değildir. Her zaman kötü durumda değildik elbette, ama genel olarak maddi sıkıntı içinde yaşardık. Örneğin, beş yıllık bir sürede on yedi ayrı işte çalışmışımdır. Sonunda hiçbir şey yolunda gitmeyip sabırla çalışmaya başlamadan önce "hızlı zengin olmanın bütün yollarını denedim.
Bütün bu yıllarda Kızıl Saçlı'nın bir kere bile "Keşke daha fazla paramız olsaydı..." dediğini hatırlamıyorum. Her zaman, "Yapabilirsin, tatlım, yarın daha iyi olur" demiştir. Bayanlar, her gün cesaret verip her gece benim için dua eden birinin benim gözümde ne anlam taşıdığını hiçbir şekilde anlatamam. Baylar, onu övüp kompliman yapmanın eşinizi ve onunla ilişkilerinizi ne kadar etkileyeceğini hiçbir zaman dile dökemem. Eşinize inanmanız, ona cesaret verip desteklemeniz ilişkinizi büyük ölçüde değiştirecektir. Tanrı bizi bir ekip gibi çalışalım diye yarattı ve ekipler her zaman iki ayrı bireyden çok daha başarılıdır.

DERLEYEN...EDİTÖR
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık