:: BAŞARI MI? ŞANS MI?

:: BAŞARI MI? ŞANS MI?

İnsan hayatında şansın ve rastlantıların çok büyük rol oynadığına inananlar vardır. Bunu ileri sürenler, sözlerine kanıt olarak tanıdıkları arasında şans veya rastlantıların yardımıyla başarıya ulaşmış olanları örnek gösterirler. Oysa başarıya ulaşmış insanların başarılarını, "şans", "rastlantı" veya "başkasının yardımı" gibi sebeplerle açıklamak son derece yüzeysel ve basit bir yaklaşımdır.
Esas olarak şans, "doğru zamanda doğru açıda durmaktır." Uzaktan şans veya rastlantı gibi görülen birçok durumun arkasında kişilerin özverisi, gayreti, durumu kavramak ve problemi çözmek konusunda gösterdikleri yaratıcılık gizlidir. Bunun istisnası olan durumlar olsa bile, büyük çoğunluk bu kalıba uygunluk gösterir.
Bazı insanlar miras veya şans yoluyla büyük imkân ve servetlere kavuşmuş olabilirler, ancak birçok kişi elde ettiği imkân ve başarıyı eğitime borçlu olduğunu kabul eder. Eğitim yoluyla insanın sahip olacağı meslek çok kere kişiyi ruhsal açıdan doyurur ve maddi olarak rahatlatır. Bu durumun sağlayacağı imkânlar kişinin hayattan daha fazla zevk almasını mümkün kılar.
  Kaynak: www.sayginnlp.com

 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık