Başarı

Öss Hazırlık(Hedefe Kilitlenmek Ve Başarıya İnanmak)

ÖSS Hazırlık(Hedefe Kilitlenmek ve Başarıya İnanmak)

Hedefe Kilitlenmek ve Başarıya İnanmak Başarıya ulaşmış hiçbir insan yoktur ki bir hedefe kilitlenmemiş olsun. Şöyle bir çevrenize bakın, toplumda saygın bir yer edinmiş veya ses getirecek başarılara imza atmış olan insanlar öteden beri ulaştıkları zirvelerin hayalini kurmuş insanlardır. Fatih Sultan Mehmed 'in hayallerini ilk gençlik yıllarından itibaren istanbul'un fethi süslüyordu. 0, Hazreti Muhammed'in müjdesine nail olmak için büyük bir hedefe kilitlemişti. 1451 'de babası Sultan II. Murad'ın vefatından sonra tam yetkiyle tahta çıktığı günden itibaren iki sene boyunca her gün bu hayalle yatıp kalktı. Gecesini ve gündüzünü fethin hazırlıklarıyla geçirdi. Kah Başkent Edirne'de, kah istanbul önlerinde ordusunun maddi ve manevi olarak kuşatmaya hazırlanması işiyle meşgul oldu. İki aya yaklaşan kuşatma müddetince kara surlarının önünde, Boğaz'da, Rumelihisarı'nda ve Suriçi'ni kuşatan her noktada ordusunu tarihi yarımadaya bir şekilde sokabilmenin yollarını aradı. Nihayetinde inandığı ...Devamını Oku »

Beden Dili(Başarılı Egitimcinin Beden Dili)

Beden Dili(BAŞARILI EGİTİMCİNİN BEDEN DİLİ)

BAŞARILI EGİTİMCİNİN BEDEN DİLİ Sınıfta Güçlü Olan Sensin; O Halde Merhametli Olmalısın! Öğrenci öğretmeninin eline bakar, onun yönlendirmesine tabi olur; nasıl yönlendirilirse öğrenci öyle şekil alır. Bazı öğretmenler öğrencilerden sürekli şikâyetçidirler; oturur dert yanarlar, kalkar dert yanarlar. Oysa öncelikle öğrencinin hareketliliği, yaramazlığı, kaçamaklığı normal ve doğal karşılanmalı, sonra çözümler üzerinde durulmalıdır. Adı üzerinde, siz eğitimci, öğretmen; onlar öğrenci... Onlar yanlış yapacak, siz doğruyu göstereceksiniz, bu sizin göreviniz, siz zaten bunun için oradasınız. Ağlayıp sızlanmak, olumsuz davranışlardan dolayı öğrenciyi kötülemek bir öğretmene yakışmaz, bu bir irade zayıflığıdır; irade zayıflığı olan öğretmen küçük görülür.(Başarılı eğitimcinin beden dili) Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Bey, insanları yönetmek üzere göreve geldiğinde hocası Şey Edebali kendisine şöyle nasihat etmişti: "Ey oğul! Beysin... Bundan sonra öfke bize uysallık sana... Güceni...Devamını Oku »

Öğrenci(Öğrencilere Başarı İçin Pratik Taktikler) -- Öğrenci, Öğrenci Yurdu --

Öğrenci(Öğrencilere Başarı için Pratik Taktikler) -- Öğrenci, Öğrenci Yurdu --

* Erken kalkın. zihniniz güne güneşle birlikte başlasın. * İlgi duymadığınızı sandığınız konularda da yazılar okuyun. çok ilginizi çekecek şeyler yakalayabilirsiniz. * Okulda(Öğrenci, Öğrenci Yurdu) öğrendiklerinizi düzenli olarak tekrar edin. * Beyninize jimnastik yaptırın. Zeka soruları ve bulmacalar çözün. * Yatmadan önce yeni bir şey öğrenin. Mesela gazetenin herhangi bir sayfasını açıp minik bir haber okuyun. * Kola yerine taze sıkılmış meyve suyu içmeyi deneyin. * Çok sevdiğiniz kitapları bir kez daha okuyun. yepyeni tatlar alacaksınız. * Önemli bulduğunuz bilgileri not kağıtlarına yazıp sık sık görebileceğiniz bir yere asın. * Okulda(Öğrenci, Öğrenci Yurdu) o gün anlatılacak konuyu önceden gözden geçirin. Dersi daha iyi takip ettiğinizi ve öğrenmekten keyif aldığınızı göreceksiniz. * Kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin. * Odanızda bir dünya haritası bulundurun. Hiç farkında olmadan birçok ülke ve şehrin yerini öğrendiğinizi görecek, coğrafyanızı ilerleteceksiniz. * Basit matematiksel...Devamını Oku »

Meslek Rehberi(Avrupa Birliği İlişkileri) -- Kişisel Başarı --

Meslek Rehberi(AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERi) -- Kişisel Başarı --

Avrupa Bıirliği ilişkileri Programı; gümrük birliği sürecinde ve Türkiye'nin Avrupa Topluluğuna tüm üyeliğinde, tüm özel ve kamu kuruluşlarının bünyelerinde yapmaları zorunlu yapısal değişiklikleri uygulamaya koyacak, Avrupa Birliğinin, sosyal, ekonomik ve iktisadi mevzuatını izleyecek uzman elemanlar yetiştirmeyi amaçlar. Öğrenim süresince; Avrupa Tarihi, Avrupa Birliği, Avrupa Siyaseti, Uluslararasr Ekonomi, Ekonomi Entegrasyanu, Politika Biliminin içeriği, Uluslararası Hak Yasaları, Avrupa Yasası, Serbest Dolaşım, Avrupa'mn Büyümesi, Ekonomi ve Para Birliği gibi derslerden oluşan bir program uygulanır. Bu program girmek isteyenlerin; sosyal bilimler, özellikle ekonomi, işletme, sosyoloji, hukuk, genel politiko konulonno ilgili, Avrupo Birliğine üye ülkelerden en az iki ülkenin dilini öğrenmeye istekli, seyahat etmekten hoşlanan kimseler gerekir. Mezunlara “Avrupa birliği ilişkileri uzmanı” Bu uzmanlarm başlıca görevleri, genel alarak Avrupa Birliği, AB'nin genişleme süreci ve Türk...Devamını Oku »

Meslek Rehberi(Antrenörlük Eğitimi) -- Kişisel Başarı --

Meslek Rehberi(ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ) -- Kişisel Başarı --

Anrenörlük; antrenman bilimi, egzersiz fizyolojisi, kinesyoloji, spor psikololsi, istatistik, spor branşlarının taktiksel gelişimi, sosyal ve sağlık bilimleri ile paslaşan disiplinler orası bir alandır. Son yıllarda spor alanında meydana gelen ilerlemeler dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sporda uzmanlaşmayı beraberinde getirmiştir. Bu yüzden antrenörlük alanında ihtiyar duyulan nitelikli insan gücünün sistemli olarak üniversitelerde yetiştirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Ünivesitelerinbeden eğitimi ve spor yüksekokulları bünyesinde eğitim veren ve özel yetenek sınavı ile öğrenci olon Antrenörlük Eğitimi Pragramı; spor alanında ihtiyar duyulan nitelikli antrenörleri yetiştirmeyi amarlar. Bölüm, bilimsel temellerle yapılan antrenmanların ve spor faaliyetlerinin geniş kitlelere yayılmasını ve üst düzeyde sporcu (dünya ve olimpiyat şampiyonlan) yetiştirilmesini hedefler. Programın ögretim süresı dört yıldır. Temelde antrenman (hareket) eğitimini esas olon program, eğitim süresince bir...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Yukarı Çık