Anne Ve Kız Çatışması

Anne ve Kız Çatışması

Anne kız ilişkisinin hayatınızı yönlendiren en yoğun ilişkilerden biri olduğunu biliyor musunuz? Bu ilişki; partnerinizle, çocuklarınızla, arkadaşlarınızla ve kendinizle olan ilişkinizi etkileyecek kadar güçlü. Sevgiyle kurulan bu inanılmaz bağ kızgınlığa, öfkeye ve suçluluğa dönüşüp tüm yaşamınızı mahvedebilir de... Umutsuz bir halde, annenizin tasdikini, kabulünü, övgüsünü kazanmak, geri bildirim almak yahut anne sıcaklığını sezmek için uğraşıyor fakat tüm çabalarınıza rağmen beklediğiniz sevgiyi göremiyor musunuz? Tüm bu denemeler ve gereksinimler nihayetinde kendinizi kızgın, kırgın, mutsuz, bitkin ve düşük benlik saygısının etkisiyle değersiz ve suçlu hissediyor musunuz? Bu durum tüm yaşamınızı etkiliyor mu? 35 yıl süresince umutsuzca annemin onaylamasını, ilgisini, sıcaklığını ve sevgisini aradım. Olabilecek her şeyi devamlı denedim ve her süre hayal kırıklığına uğradım. Düşük benlik saygım sonucunda gerçekten işe yaramaz olduğuma inanmaya başlamıştım....Devamını Oku »

Çocuğum Ders Çalışmak İstemiyor, Ne Yapayım?

Çocuğum Ders Çalışmak İstemiyor, Ne Yapayım?

“Ders çalışma sorunu, hem öğretmenlerin bununla birlikte anne-babaların en fazla şikayet ettikleri konulardan biri. Yetişkinlerin bakış açısına göre, çocuklara her türlü imkan ve fırsat sağlanmasına rağmen büyük bir sorumsuzca davranıp ders çalışmıyorlar. Öğretmenler, anne babalar, ellerinden geleni yapmalarına karşın istedikleri sonucu alamayınca da zaman zaman aşırı streslenip, kaygılanıp öfkeleniyorlar. Duygularını yönlendirmedikçe de çocuklarının ders çalışma sorunu içinden çıkılamaz bir hal alıyor” Aslına bakarsak binlerce velinin hislerine tercüman oluyor. Ders çalışmamak bir suç değil zihnin tercihi! Ders çalışmama hakikaten de bir oldukça öğrencinin problemi. Çocuklar her türlü imkana bakılırsa niçin çalışmıyor? Veli ve Öğretmenlerin Bilmesi Gereken Bilimsel Gerçekler “Çocukların ders çalışmamaları sanıldı...Devamını Oku »

Empati Nedir? Empati Örnekleri

Empati Nedir? Empati Örnekleri

Empati Nedir? ‘‘Ben olsaydım şu meydana getirdiğini yapmazdım, ben olsam bu ilişkiyi çoktan bitirmiştim, ben olsaydım kesin şunu söylerdim…’’ Bu cümlelerin hepsi kişiseldir. Kimse siz değil… Empati kurabilmek ilişkilerin sağlıklı bir halde sürebilmesi için fazlaca önemlidir. İkili ilişkilerde ‘‘Ben olsaydım…’’ ile başlamış olan cümlelerden kaçınmak ge...Devamını Oku »

Kişisel Gelişimin Faydaları

Kişisel Gelişimin Faydaları

İster kendi bireysel gereksinimleriniz için, ister iş konusundaki projelerinizde bir güç çarpanı olması adına; ‘’Kişisel Gelişim’’ kavramının size neler sunduğu ile ilgili ilginç bilgiler yer alıyor. Kişisel gelişim konusunda söz konusu olan en önemli şey; SİZSİNİZ. Çünkü.. Parmak izinize kadar farklısınız ve mükemmel potansiyele sahipsiniz! Size özel potansiyellere, kabiliyetlere, idraklara, eksikliğini hissettiğiniz bilgilere ve inançlara sahipsiniz. Kişisel gelişim, isteklerinizi elde etme yolundaki en büyük enerjisiniz olan ‘’kendini tanıma’’ yolculuğudur. Düşüncemiz; Kişilik önce bulunmalı arkasından geliştirilmelidir. Kişisel gelişimde en önemli nokta; tekrar ve doğru bir şekilde tanı...Devamını Oku »

Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı

Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı

Yaşamımızdaki her şeyin fakat her şeyin inanılmaz bir hızla değişmiş olduğu mevzusunda aynı fikirdeyiz, değil mi? Baksanıza; yaşayış biçimleri, insanoğlu, meslekler, istekler, ihtiyaçlar, düşünceler, doğrusu aklınıza gelebilecek her şeyde keskin bir değişim söz mevzusu! Ve tüm bu farklılaşmalar yaşanırken, alışkanlıklarımız nedense hep aynı kalıyor. Aslına bakarsan alışkanlıkları bu kadar güçlü kılan şey de onların rahat kolay değiştirilemeyecek olması, değil mi? Sonuçta bir kere elde ettiğiniz alışkanlığı bırakmanın zorluğunu hepiniz biliyor olmalısınız. Peki, alışkanlıkların yaşamımızdaki yeri bu kadar sağlam iken sebep onları lehimize değil de aleyhimize kullanıyoruz. Evet, bizi hem başarıdan bununla birlikte mutluluktan alıkoyan kötü alışkanlıklarımızı diyorum. Niçin onları değiştirip yenisini kazanabilecek şansa sahipken bunu değerlendirmiyoruz? Hala vaktimiz varken niçin biz de bir çok bireyin düştüğü hatalar...Devamını Oku »

Yukarı Çık