Zeka

Zeka(Dahi Olmanın Yolları)

Zeka(DAHİ OLMANIN YOLLARI)

Şu anda elinizde; deh, dhilik, zek, stn zek, IQ, EQ, başarı zeksı, ok ynl zek gibi merak uyandırıcı ve belki sizi de yakından ilgilendiren konuların titizlikle ele alındığı tam aradığınız bir kitap var! Şu anda elinizde, 1890'lı yıllardan beri yerli ve yabancı uzmanlar tarafından zerinde araştırmalar yapılıp enine boyuna incelenerek hayret verici sırları ortaya dklmeye alışılan zek konusundaki btn birikimin aktel ve pratik zeti kabilinden bir kitap var! Şu anda elinizde, 120 yıllık mazisi olan zek ve dhilik araştırmalarıyla ilgili klsik bilgilerden te, en son ve yeni buluşların metodolojik bir sistem ierisinde dikkatinize sunulduğu yol ve yn gsterici, eğitici, bilgilendirici, uyarıcı, capcanlı ve heyecanlı bir kitap var! Şu anda e...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim(Duygusal Zeka Testi)

Kişisel Gelişim(DUYGUSAL ZEKA TESTİ)

Kep giyme treni: Bir fakltenin mezuniyet sonrası kep giyme treninde faklteyi birincilikte bitiren bir ğrencinin yaptığı konuşmada syledikleri: Bu okuldan mezun olduğum iin kendimi ok şanslı hissediyorum birazdan kep giyme treni yapılacak, drt yıldır bu gn bekledim, başardığım iin ok mutluyum. Ancak, mutluluğumla birlikte iimde tuhaf bir burukluk var. Arkadaşlarımdan ayrılacağım iin zlyorum, bundan sonra onlara daha ok zaman ayıracağım ve daha ok birlikte olacağım. Belki de onları bir daha hi gremeyeceğim. Kep giyme treninde konuşmacı ğrencinin syledikleri aşağıdaki on duyguyu ağrıştırıyor, bu on duygu ifade eden kelimelerin tanesinin seilmesi istendiğinde sizce kelime hangileri...Devamını Oku »

Zeka

Zeka

ZEKA - KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEK BAŞARI- ZEKA Zek szcğ iin nerilen tanımlar ok eşitlidir. Bu da zeknın, kesin belirlenmiş olgu kategorisiyle doğrudan bir bağlantıya sokulamayacağını kanıtlar. Zek kelimesini tanımlamak, zekyı tanımlamak demek değildir. eşitli olay ve etkinlik gruplarının betimlenmesi ve kuramı zeknın yerini aldığından, bilimsel statye ulaşmış olan psikolojide zeknın yerinin olmadığını iddia etmek hi de elişkili-değildir. Zek iletişim ve eğitim alanında kullanıldığı iin doğrulanır. Zeknın tanımı bizi...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Sosyal Yeterlik)

Duygusal Zeka(Sosyal Yeterlik)

Sosyal Yeterlik Sosyal yeterlik, sizin diğer insanları anlama ve ilişkilerinizi kontrol etme kabiliyetinize odaklanır. Sosyal-farkındalık ve ilişkiler yönetiminin varlığına bağlı olarak hayat bulan duygusal zeka yetilerinin bir ürünüdür. Sosyal-farkındalık diğer insanlann duygularım doğru olarak algılama ve bu insanların içinde bulundukları durumu anlayabilme yetişidir. Bu da siz aynı şekilde hissetmeseniz bile diğer insanların ne düşündüğünü ve nasıl hissettiğini idrak etmeniz anlamına gelir. Kendi duygularınız içinde kaybolup karşınızdaki kişinin perspektifinden bakmayı unutabilirsiniz. Lily yaşadığı hüsrana rağmen, olayların David'in oturduğu yerden nasıl görünmesi gerektiğini düşünerek harcadığı zamanda Sosyal-farkındalık yetisini devreye sokmuş oldu. Kimin haklı kimin haksız olduğunu düşünmeden, David'in yaşayacağı kızgınlığı ve karışıklığı, görüşmeden önce algılamış ve ona çekici geleceğini bildiği şeyi uygulamıştı doğrudan, ya...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Kişisel Yeterlik)

Duygusal Zeka(Kişisel Yeterlik)

Kişisel Yeterlik Kişisel yeterlik iki önemli yeti olan öz-farkındalık ile öz-yönetimin bir ürünüdür. Bu yetiler sizin diğer insanlarla olan iletişiminizden çok birey olarak size odaklanır. Öz-farkındalık şu anki duygularınızı idrak etme ve değişik durumlar karşısın- daki tutum ve eğilimlerinizi anlama yeteneğinizdir. Bunun bünyesinde özel olaylara, meydan okuma gerektiren zorluklara ve hatta insanlara karşı oluşturduğunuz tipik reaksiyonlarda yer alır. Eğilimlerinizi sağlam bir şekilde anlamanız çok önemlidir, çünkü bu durum duygulannızı hızlı bir şekilde mantıksallaştırmamza yardım eder. İleri derecede öz-farkındalık yetisine sahip olmak, doğrudan olumsuz duygulara odaklanmanın yaratacağı huzursuzluğa karşı toleranslı olmayı gerektirir. Olumlu duygulan anlamak ve bu duygulara yönelmek de esastır. Duygularınızı gerçekten anlamanın tek yolu bu duyguları kaynağını ve neden orada bulunduklarını anlamak için yeterli bir süre onl...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık