Sözler

Başarı Sözleri

BAŞARI SÖZLERİ

İnsanlar, benim ustalığımı elde etmek için ne kadar sıkı çalıştığımı bilseler, onun, o kadar hayret edilecek bir şey olmadığını anlarlardı. Michelangelo Zihin fukara olunca fikir ukala olur... Dostoyevski Daima ara… Bugün altın ararken bakır bulursun, yarın bakır ararken altın. Cenap Şahabettin Başarı azim gerektirir, azim ise irade. Bazı hedefler, başarısız olmaya da değer. Gerçek başarı, başarısız olma korkusunu yenebilmektir. Sweeney Harikulade şeyler ancak; içlerindeki bir şeyin koşulların üzerinde olduğuna inanma cesaretini gösterenler tarafından yapılmıştır. Bruce Barton İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir. Goethe Dünyayı isteyen bilime sarılsın, ahireti isteyen bilime sarılsın; hem dünyayı hem ahireti is...Devamını Oku »

Çalışmakla İlgili Sözler

Çalışmakla İlgili Sözler

Çalışmak Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden iyidir GGracian Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur Necm Suresi:39 Çalışanlar, kötülük düşünmeye vakit bulamazlar Çalışmayanlar ise, kendilerini kötülükten kurtaramazlar HzAli ra Çalışıp da tevekkül etmek, bir yere çekilip ibâdet yapmaktan hayırlıdır Abdullah Bin Menazil Çalışma; sıkıntıyı, kötülüğü ve yoksulluğu uzaklaştırır Andre MauroisÇalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır; bırakması kolay, yeniden başlaması zor bir alışkanlıkVictor Hugo Çalışmak hayat, düşünmek ışıktır Victor Hugo Çalışmak, herşeyi fetheder Virgil Çalışmak bizi şu üç büyük beladan kurtarır: Can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk Voltaire Çalışmayana Allah yardım etmez Sophokles Dertler için tek bir deva vardır; dünyanın bütün ilaçlarından iyidir; çalışmak Dale Carnegie Dolaşan köpek açlıktan ölmez Prosfer Merimee En bü...Devamını Oku »

Öfke İle İlgili Sözler

ÖFKE İLE İLGİLİ SÖZLER

öfke hiddet kızgınlık ile ilgili güzel sözler yardım edin. öfke hiddet kızgınlık ile ilgili hadisler öfke hiddet kızgınlık hakkında ayet ve hadisler öfke hiddet kızgınlık ilgili hadisler öfke hiddet kızgınlık ile ilgili ayet ve hadisler öfke hiddet kızgınlık hakkında hadisler öfke hiddet kızgınlık ile ilgili ayetler öfke hiddet kızgınlık ile ilgili ayetler ve hadisler öfke hiddet kızgınlık ilgili ayet ve hadisler öfke hiddet kızgınlık ilgili ayetler öfke hiddet kızgınlık ile ilgili sözler öfke hiddet kızgınlık ile ilgili hadisler ve ayetler öfke hiddet kızgınlık hakkındaki ayet ve hadisler öfke hiddet kızgınlık hakkında hadis ve ayetler öfke hiddet kızgınlıkile ilgili hadis ve ayetler öfke hiddet kızgınlık ile ilgili hadisi şerif Tartışmalarda öfkelendiğimiz an, gerçek için değil, kendi hesabımıza çalışmaya başlarız. ( T. Carlyle ) Sabırlı adamın öfkesinden sakının. ( John Dryden /...Devamını Oku »

Kendini Geliştirme Yolları

Kendini Geliştirme Yolları

Hayatta tutarlı bir şekilde düzenli olmalıyız. Hem sosyal hem de özel hayatımızda tutarlı olmak, zaman yönetiminde önemlidir. Çalışma masasının bile düzenli-tertipli olması zaman yönetimi konusunda bizi çok avantajlı kılacaktır. Zaman öyle bir kaynak ki ne bir yere saklayıp sonra kullanabiliyorsunuz, ne yenileyebiliyorsunuz ne de parayla satın alabiliyorsunuz. Bir gün 24 saat; bu herkes için eşit. Hal böyleyken bu denli değerli bir kavramı yönetmek bize düşüyor o zaman değil mi? İş ve özel yaşamımızı dolu dolu ve kaliteli bir şekilde yaşayabilmemiz için zamanı iyi yönetmemiz şart. Hayattaki amaçlarımızı doğru belirlemek her şeyde olduğu gibi zaman yönetiminde de öne çıkan bir unsurdur. Zamanı organize ederken kendimizi eğitmemiz gereken en önemli konulardan bir tanesi ise gerektiğinde “hayır” diyebilmektir. Yaşamımızın her noktasında hayır diyebilmek önemli olduğu kadar iş hayatında...Devamını Oku »

Kendini Anlatan Anlamlı Sözler

Kendini Anlatan Anlamlı Sözler

Shakespeare “Her düşündüğünü söyleme, ama her söyleyeceğin şeyi düşün, olmayacak düşüncelerini de yapmaya kalkma Candan ol, ama sırnaşık olma Deneyip dost edindiklerini bağrına bas, ilk tanıştığın her kişi ile el sıkışıp dost olma Kavgaya girmekten sakın, ama girdikten sonra da sıkı dayan ki, karşındakinin gözü korksun Her konuşanı dinle, ama az konuş Herkesin fikrini öğren, fakat kendi fikrin sana kalsın Ne kimseden borç al, ne kimseye borç ver Çünkü borç veren çok kere parasından olur, borç alan da tutum alışkanlığını kaybeder” Aşık Veysel “Anlatamam derdimi dertsiz insana dert çekmeyen dert kıymeti bilmez” Anonim “İyi düşün, pişman olacağın şeyi yapma; ama yaptığın işten de asla pişman olma” Anonim; “İnsan ne için yaşıyorsa, onun büyüklüğü ve değeri kadar yükselir” La Rochefoucauld ; “Aldanmanın en gerçek yolu, kendini başkalarından daha kurnaz sanmaktadır.” Kirk Douglas ; “Ceketinin düğmelerinden biri eksik olan erkek için yapacak iki şe...Devamını Oku »

1 2 3 4
Yukarı Çık