Sağlık

Stres Nedenli Baş Ağrısı

Stres Nedenli Baş Ağrısı

Stres ve gerilim tipi baş ağrısı problemiyle son yıllarda daha sık karşılaşmaktayız. Süresi, sıklığı, şiddeti ve sebepleri kişiden kişiye farklılık gösteren bu şikayet, hafif, birkaç dakika içinde dinen bir ağrı olabildiği gibi, günlerce süren, şiddetli ağrılara da dönüşebilir. Zonklama şikayeti gözlenmez; ancak başta veya boyunda sıkılık hissi vardır. Stres, yetersiz uyku ve depresyon, bu tür baş ağrısının başlıca sebepleri arasında sayılabilir. Migreni olan bir hasta sessiz sakin bir yer ararken, stres ve gerilim kaynaklı baş ağrısı çeken bir kişi yerinde duramaz, açık havaya çıkmak ister. Stres Nedenli Baş Ağrısı Hangi Belirtilere Rastlanır? * Hasta tarafından zonklayıcı olmayan, başta ağırlık, sıkışma, gerilme, çekilme, basınç, uyuşma, yanma, üşüme gibi ifadelerle tanımlanır. Hastalardan sık sık ...Devamını Oku »

Seksi Olmak İçin Öneriler

Seksi Olmak İçin Öneriler

Daha seksi bir kadın olmak için bu önerileri uyguladığınızda, cazibenizin erkekleri çılgına çevirdiğini göreceksiniz... Bazı kadınlar vardır, tek bir bakışlarıyla erkeklerin başını döndürürler, tek bir kahkahayla istediklerini elde ederler... Onlardan nefret ediyor gibi görünsek de aslında onları deli gibi kıskanırız ve onlar gibi olmak isteriz! Seksi hissederek kendilerine güvenen kadınlara tek bir isim verilebilir: 'Seksi kedi'. Onlar gibi olmak hiç de zor değil; buna ihtiyacınız varsa, işte 'seksi kedi' olabilmeniz için önerilerimiz! Günümüzde kadınlar kuşkusuz eskiye oranla çok daha güçlü ve bağımsız hale geldiler. İş hayatında giderek ilerliyorlar, hatırı sayılır paralar kazanıyorlar ve yaşamdaki yerlerini sağlamlastırıyorlar. Ancak bir konu daha var ki, işte o noktada bu saydıklarımızdaki kadar hızlı ilerleyemiyorl...Devamını Oku »

Sağlıklı, Spor, Koşu, Kros, Kayak, Kalori

Sağlıklı, Spor, Koşu, Kros, Kayak, Kalori

Spor, En Sağlıklı Sporlar Dalları, Sağlıklı Koşu ve kayak kros, en çok kalori harcatan ve kalp-damar hastalıklarını önleyen sporlar olurken, kasları en çok kuvvetlendiren spor olarak da hokey işaret ediliyor. Spor dalları arasında en çok kalorinin harcandığı iki spor dalından biri olan koşu, fazla yetenek gerektirmediği ve ekonomik bir dal olduğu için de rakiplerini geride bırakıyor. Koşu ayrıca tüm mevsimlerde yapıldığı için de popüler. Koşunun en büyük dezavantajı ise ayak sakatlama riskinin yüksek olması. KOŞUYU kasları en çok çalıştıran sporlarından biri olan kayak kros takip ediyor. Vücudun üst bölümünün çalıştırılmasına, bacakların güçlenmesine, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı oluyor. Darbeye maruz kalınmadığı için sakatlanma riskinin en az olduğu ve her yaştan insanın severek yaptığı yüzme, kasları özellikle de omuz kaslarını güçlendirendiriyor. Yüzme de kalbi koruyor. Eğlence, hız, dostluk ve gücün bir arada b...Devamını Oku »

Yukarı Çık