NLP

Nlp(Değişimin Nerplojik Düzeyleri (Çevre Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerplojik Düzeyleri (Çevre Düzeyi))

Çevre düzeyi, sizin dışınızda olan her şeyi kapsar. Nerede olduğunuzu, birlikte olduğunuz insanları, evinizi, işinizi, çevrenizdeki her şeyi. Çevre düzeyinde, şu sorunun cevabını irdeleyebilirsiniz: "Siz nerede ve kiminIesiniz?" A. Bireysel Uygulamalar: Nerede yaşadığınız, nerede yaşamayı seçtiğiniz, 'Kimliğiniz' tarafından etkilenir. Eğer taşınmak zorunda kalırsanız, 'okullar', 'kamu taşımacılığı', 'yeşil alan', 'dostlara uzaklık' gibi Çevre Düzeyi faktörlerini değerlendirmelisiniz. Nerelere gittiğiniz ve toplumsal seviyede neler yaptığınız da Çevre. Düzeyinde değerlendirilir. B. Profesyonel Uygulamalar: Rahat ve güvenli bir işyerinde çalışıyor olmanız, iş hayatınızı ve tatminkarlık duygunuzu etkileyecektir. Şirket uygulamaları açısından şunları değerlendirmelisiniz: kimlerle yemek yiyorsunuz, kimlerle işbirliği içinde çalışıyorsunuz, etkinlikleriniz büro sınırlarının dışına çıkıyor mu yoksa çıkmıyor mu? Birçok kişi eger iyi ilişkileri ve çalışma arkadaşları varsa, çalıştığı yer daha ...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Davranışlar Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Davranışlar Düzeyi))

Sizin davranışlarınız, yaptığınız şeylerdir, söylediğiniz şeylerdir ve çevrenizde gözlemlediğiniz ya da duyduğunuz şeylerdir. Davranışlarınız sizin becerilerinizin, inançlarınızın, değerlerinizin, kimliğinizin ve manevi bağlantılarınızın dışsal temsilidir. Davranışlar düzeyine bu çok önemlidir. Eğer ulaşmayı amaç edindiğiniz bir 'sonuç' ya da hedefiniz varsa, sizi oraya ulaştıracak aksiyonları düşünmeniz ve bilmeniz çok yardımcı olacaktır. Bir Çin atasözü şöyle der: 'Uzun yolculuklar ilk adımla başlar'. Davranışları çevremizdeki Rol Modellerinden kopya ederek kolayca öğrenebiliriz. Modelleme konusu 'anahtar NLP becerilerinden' biridir ve NLP dünyasının büyük bölümünde kullanılır. Bu Modelleme konusunu geliştiren Bandler ve Grinder, başarılı psikoterapistleri 'en iyi yapan' özelliklerin ve davranışların neler olduğunu araştırmışlardır. Davranışlar düzeyinde, şu sorunun cevabını araştırabilirsiniz: "Ben ne yapıyorum?" A. Bireysel Uygulamalar: Kişisel olarak ve yaptığınız işlerle bağlantı...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Beceriler/Yetenekler Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Beceriler/Yetenekler Düzeyi))

Sizin yetenekleriniz, beceriler ve nitelikler olarak kullanabileceğiniz kaynaklarınızdır. Standartlar, yeterlilikler ve beceriler aracılığıyla bunlar biçimsel olarak tanınmaktadır. Ve 'Stratejiler' olarak kullanımınıza sunulmaktadır.Yeteneklerinizin çoğu, düzenli olarak kullandığınız süreçlerdir, otomatiktirler ve alışkanlık halindedirler. Beceriler/Yetenekler düzeyinde, şu sorunun cevabını hazırlayabilirsiniz: "Ben bunu nasıl yapıyorum?" A. Bireysel Uygulamalar: Birçok yeni beceri öğrendiniz. Şimdi bunları nasıl işbirliği içinde kullanabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Bir danışmanlık becerileri geliştirme kursundan şevk dolu olarak çıkmak çok önemlidir. Eğer insanlara her zaman ne hissettiklerini sorarsanız olumsuz tepki verebilirler. Danışmanlık becerilerinizi tam olarak kullanabilmeniz için daha henüz yolun yarısındasınız. Beceriyi iyice özümsemeniz gerekir B. Profesyonel Uygulamalar: Yeniden yapılanmak isteyen şirketler, gerekli becerileri kazanırlarsa başarılı olurlar. Portre...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (İnançlar Ve Değerler Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (İnançlar ve Değerler Düzeyi))

Nörolojik düzey olarak 'inançlarınız' sizin doğru olduğuna inandığınız şeylerdir. Gündelik yaşam etkinliklerinizin temel formlarıdır. Bazı inançlar, nesiller boyunca aileler yoluyla insanlara aktarılır. Bunların bir kısmı 'sözel' biçimlerdir ve çok güçlüdür. Bu. 'deyişler' arasında şunlar vardır: 'Yaşlı köpeğe yeni oyunlar öğretemezsiniz', 'Tadı kötü olsa da, size iyi gelebilir', 'Her yerde bir şeyler öğrenebilirsiniz', 'Yaşam kırkında başlar'. Bunlardan bazılarını kendi çevrenizde de duydunuz mu? Bunlar insanlara yardımcı oluyor mu, yoksa işe yaramaz deyip atılmalı mı? Sizin 'değerleriniz', karar verme süreçlerinizin dayandığı kriterlerdir. Hayatınızı yaşama biçiminiz için önemli olan niteliklerdir. Bu değerler arasında 'sadakat', 'özgürlük' ve 'dürüstlük' vardır. Sizin inançlarınız değerlerinizi destekler ve güçlendirir. Nörolojik düzeylerden herhangi biri üzerinde çalışarak bir değişim yaratabilmeniz için, önce buna inanmalısınız. A. Bireysel Uygulamalar: İnançlar ve Değerler Düzeyi...Devamını Oku »

Nlp(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Kimlik Ve Misyon Düzeyi))

NLP(Değişimin Nerolojik Düzeyleri (Kimlik ve Misyon Düzeyi))

Sizin kimliğiniz, kim olduğunuzu düşündüğünüzle ilgili bir tanımdır. Herhangi bir zamanda, herhangi bir rolle ilgilidir. Genellikle kendinize yapıştırdığınız etiketlerin altında gizlidir. Birçok durumda, bir nitelik ile gösterilir. Örneğin: "Ben bir finans büyücüsüyüm." Yaşam yolculuğunda ilerlerken kendilik duyumsamanız, kimlik düzeyiniz değişir. Daha açık bir insan olabilirsiniz. Sizin kimlik düzeyiniz, kişisel ve profesyonel gelişim yolculuğunda sizi güçlendirebileceği gibi, kısıtlayabilir de. Bir kişiye kimlik düzeyinde 'olumlu geribildirim' vererek öz saygısını arttırabilirsiniz. Örneğin: 'Sen çok başarılı bir sekretersin' . Bu Kimlik/Misyon Düzeyinde, şu sorunun cevabını araştırabilirsiniz: "Bunu yaparken ben kimim?" A. Bireysel Uygulamalar: Bağlamına göre değişen, birbirinden farklı olan, çok sayıda kimliklere sahibiz. Bir iş toplantısına katıldığınızdaki kimliğiniz düşünün. Yer gösteren kişimisiniz, zamanı işaret eden kişimisiniz, bir uzman, bir temsilci, bir katılımcı, bir göz...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık