Motivasyon

Motivasyon( En Kötü )

MOTİVASYON(   EN KÖTÜ  )

MOTİVASYON En Kt ilk 'Yapılacak İşler' (ya da alt başlık olarak, 'Yapılmak İstenmeyen İşler') listesi daha gne başlamadan sizi alt edecek gibi grnyorsa, şu ok bilinen başarılı stratejiyi deneyin: Listenizdeki en kt işi ilk nce yapın. Byle bir neri karşısında dehşetle irkilebilirsiniz. Fakat, inanın, işe yarayacaktır. Listenizdeki diğer işlerle daha fazla zevk alarak ilgilenmeniz iin motive olmanıza katkıda bulunur. İlkin en kt ve zor olanı ele alabilecek kadar cesur olun. İşin stesinden gelmek iin buna diğer stratejileri de entegre edebilirsiniz (35, 39, 43, 44 ve 64. Yollara bakınız). İşe diğer utan başlamak, kolay işleri nce bitirmek o kadar da işe yarayan bir strateji değildir. Bir yandan diğer işleri eksiltmeye alışırken, diğer yandan en byk iş,...Devamını Oku »

Motivasyon( Her Fırsatta Yardım )

MOTİVASYON(  Her Fırsatta Yardım  )

MOTİVASYON Her Fırsatta Yardım Ardı arkası kesilmeyen, zevksiz veya abuk bitirilemeyen uzun işlerle dolu gnlerin ufukta grndğn biliyoruz. Byle gnlerde alabildiğimiz tm yardımlara ihtiya duyarız. Kk bir akıl yrtme ile gn daha haz duyulabilir veya daha hoş grlebilir bir deneyime dnştrmek mmkndr. Sonsuz bir işin iinde bocalama konusunda saatlerce dşnmenin faydası yoktur. Bu olsa olsa motivasyonunuzun dşmesine yol aar. Bir işin ağırlığına değil, gnn ...Devamını Oku »

Motivasyon( Besleyici Yakıt)

MOTİVASYON(   BESLEYİCİ YAKIT)

MOTİVASYON Besleyici Yakıt İinizde minicik bir coşku uyandırabilmek iin bile kendinizi ruhsal olarak iyi hissetmeniz gerekmektedir. Yorgun ve bit-kinseniz işiniz ok daha zorlaştıracaktır. Vitaminlerin ve diğer mikro-besleyicilerin hayati rol oynadıkları zaman işte budur. Birok tıp uzmanı, bizim sağlıklı ve dengeli olduğuna inandığımız bazı beslenme biimlerinin vcudumuzun ihtiya duyduğu dzeyde besleyici olmadığını kabul etmektedir. Bunun sebebi, yiyeceklerimizin nasıl retildiği ve işlendiği, alışkanlıklarımız ve yaşadığımız gnlk stres olabilir. Sadece alışmaya başlamak bile kendi başına byk bir olaydır. Şunları dikkate alın: W Sinir sistemini etkileyen B vitamini kompleksi stres altında olduğumuz zaman tkenebilir. B vitamini eksikliği ise, diğer etkilerinin yanı sıra, endişe, depresyon v...Devamını Oku »

Motivasyon( Başkalarının Söyledikleri )

MOTİVASYON(   Başkalarının Söyledikleri )

MOTİVASYON Başkalarının Syledikleri John Donne'm sylediği gibi, 'Hi kimse yalnızca kendinden ibaret bir ada değildir.' Eğer yle olsaydık, gnlk yaşantımızda karşılaştığımız insanlar bizi etkileyemezlerdi. Bazıları yaşantımızda, kendi iimizde veya işimizde iyi hissetmemizi sağlarlarken, diğerlerinin bu ynde bir abası yoktur. İhtiya duyduğumuz coşkuyu bulmaya alışırken, birlikte olduğumuz insanların zellikleri nemli olmaktadır. İstesek de istemesek de diğer insanların karakterlerinden etkileniriz. Bu nedenle etrafta başıboş dolanmaktan başka iş yapmayı sevmeyenlere takılıp kalmak fayda sağlamaz. Srekli yakınanlar, mitsizler, ok yorgun olanlar, nanemollalar, rahatsız edilemezler... Bu gibi kişi...Devamını Oku »

Motivasyon( Motivasyon Ve Zaman )

MOTİVASYON(   MOTİVASYON VE ZAMAN )

MOTİVASYON Kronometre Kullanmak Birka yıl nce ağrılı bir disk kayması nedeniyle grdğm tedavinin bir blm, bilgisayar başındaki normal oturma pozisyonundan her 20 dakikada bir ayrılmamı ve sırtımı esnetmemi gerektiriyordu. Tek sorun, bu uygulamanın işe daldığımda unutabileceğim kadar sık olmasıydı. Bu sorunun zmn, bir beyaz eşya mağazasında dolaşırken rastladığım bir mutfak kronometresinde buldum. Bu kronometre 60 dakikalık sayımlar yapan trdendi. Bylece, ihtiyacım olan kısa zaman aralıklarında zil alarak beni uyaracaktı. Daha nce hatırlamak iin gsterdiğim onca abaya artık gerek kalmamıştı. Ancak, bir sre sonra başka bir yararını daha buldum. Başlamakta zorlandığım projelerde ilerleme kaydetmeme de yardımcı oluyordu. Kronometreyi, rneğin 15 dakika vey...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık