Motivasyon

Motivasyon - Yontma

MOTİVASYON  - Yontma

MOTİVASYON Yontma Yontma, eskiden kovboyların geceleri arka verandada tembel tembel oturup tahta ubukları kk paralara ayırmalarını akla getiriyor. Gnmzde ise, herhangi bir işi tamamlanıncaya kadar enterek, yavaş yavaş halletme anlamında kullanılmaktadır. Bununla ilgili biraz dşndğnzde, yontma fikrinin işyerinizin ağdaş dzeni dahilindeki işlere de uygulanmaması iin herhangi bir sebep olmadığını grrsnz. Yontma iin en uygun zaman işgnnn sonudur. Toplanmadan nce, beş-on dakika dosyalama veya buna benzer bir iş yapın. Bunlar, ileride yapmak zorunda kalacağınız, ama bir trl motive olamadığınız iin hep bir kenara attığınız trden işler olsun. Sonunda iş yığının mucizevi bir şekilde kaybolmaya başladığın...Devamını Oku »

Motivasyon - Amatörlük

MOTİVASYON  - Amatörlük

MOTİVASYON Kısa Ara Herkes bilir ki, her yaşanan gndemi fardır. Yeter ki onları saklandıkları Jecek uyaranlar bulunabilsin. Tatil gnlerinin nemini hepimiz biliriz. Rutin işlerden kurtulup biraz ara vermek, yaşantımıza bir nefeslik temiz hava getirir, bizi canlandırır ve tkenmiş enerji kaynaklarımızı yeniler. Maalesef her zaman tatile ıkamıyoruz. Fakat tatil dediğiniz şey, tekdze yaşantımızın potansiyel motivasyon bozucu etkisinin hafiflemesine yardımcı olmak iin aradaki zamanlara entegre edilebilir. İş -televizyon-uyku; iş-alışveriş-uyku; iş-angaryalar-uyku.... Byle bir kısır dngnn iindeyseniz, byk bir ihtimalle tm motivasyonunuz boşa gidiyor demektir. Karşılaştırma, değişiklik, zevk alma, yaratıcılık, eğlenme, faaliyet... iş dışındaki zamanımız bunlardan en azından bir kaım kapsa...Devamını Oku »

Motivasyon - Amatörlük

MOTİVASYON  - Amatörlük

MOTİVASYON Amatrlk Gnleri Kendinizi bazı alışkanlıklara bağlı hissediyorsanız, iş hayatının rutini belinizi bkmeye başlamışsa veya karşınızda hepsi aynı derecede itici olan ufak-tefek işlerle dolu bir liste duru- * yorsa, kendiniz iin bir amatrlk gn dzenlemeyi dşnn. Amatr kelimesi gnmzde kltc bir anlamda, sadece nemsiz işlerle uğraşan kişileri ifade etmek iin kullanılıyorsa da, aslında zevk anlamına gelen İtalyanca bir kelimeden gelmektedir. Bir amatr yaptıklarından ve grdklerinden zevk alan bir kişidir. İş bağlamında bir amatrlk gn dzenlemek şu iki anlamı btnleştirm...Devamını Oku »

Motivasyon - Fırsat

MOTİVASYON  - Fırsat

MOTİVASYON Her Fırsatta Yardım Ardı arkası kesilmeyen, zevksiz veya abuk bitirilemeyen uzun işlerle dolu gnlerin ufukta grndğn biliyoruz. Byle gnlerde alabildiğimiz tm yardımlara ihtiya duyarız. Kk bir akıl yrtme ile gn daha haz duyulabilir veya daha hoş grlebilir bir deneyime dnştrmek mmkndr. Sonsuz bir işin iinde bocalama konusunda saatlerce dşnmenin faydası yoktur. Bu olsa ols...Devamını Oku »

Motivasyon - Gözlük Yukarı, Kararlılık Aşağı

MOTİVASYON  - Gözlük Yukarı, Kararlılık Aşağı

MOTİVASYON Gzlk Yukarı, Kararlılık Aşağı Yapılmamış bir işin kışkırttığı stres ve endişenin azaltılması iin gsterilecek abada, maalesef bir bardak ikiye uzanma ile o işi ele alma ve yapma niyetimiz aynı dzeyde etkilidirler. Hevesimizi artırma abasına ynelik olarak birka bardak iki alırken, aslında harekete gememiz iin en nemli uyarıcı olan bilincimizin keskin noktasını da trplemekteyizdir. -ki iilen yerlere yapılan sık ziyaretler işten kamak iin gsterilen nafile abalardır. Alkol, kendimizi motive etmede etkili, hatta sağlıklı bir yol değildir. Aslında tam tersidir. Alkol yatıştırıcıdır. Bu nedenle, başlangıta insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar. nk, ilk etkisi uyaranlarımızı baskılamasıdır. Y...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık