Matematik

Verimli Ders Çalışma Teknikleri- Ders Çalışma Yolları-Matematik Çalışma Stratejisi -Öss- Sbs

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ- DERS ÇALIŞMA YOLLARI-MATEMATİK ÇALIŞMA STRATEJİSİ -ÖSS- SBS

VERİMLİ DERS ALIŞMA TEKNİKLERİ- DERS ALIŞMA YOLLARI UZMANINDAN VERİMLİ ALİŞMA STRATEJİLERİ (SS'ye Hazırlananlar İin) MATEMATİK ALIŞMA STRATEJİSİ MATEMATİK NASIL ALIŞILMALI Matematik, bir insanın yalnız başına ğrenebileceği bir ders değildir. Bunun iin bir konuyu ğrenmenin yolu, onu bir ğretmenden dinlemektir. Ancak, ğretmeni dinlemeden nce, konuya yzeysel bir bakış yapmak faydalı olur. Bunu yapmaktaki ama, ğretmen dersi anlatırken konunun hangi aşamasında olduğunuzu bilmenizdir. Konu derste, gerektiğinde notlar alınarak dikkatlice dinlendikten sonra, aynı gn t...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Matematik -Sorular-Stratejiler-) -- Dersler, Ders Çalışma --

Ders Çalışma Tekniği(MATEMATİK -SORULAR-STRATEJİLER-)  -- Dersler, Ders Çalışma --

Matematikteki bazı soruların yanlış şıkları eleme yoluyla da cevaplandırılabileceği unutulmamalıdır. Matematikte bir konuyla ilgili çok değişik sorular sorulabilir ve aynı sorunun birçok farklı çözüm yolu olabilir. Matematik sorularındaki yanlışlarımızı en aza indirmenin yollarından biri, aynı konuyla ilgili farklı soruları çok farklı yönlerden çözebilmektir. Matematik sorularında bütün verileri en iyi şekilde kullanmalıyız. Her verinin sorunun çözümünde bir ayrıntı olduğunu unutmadan her ayrıntının bizi hedefe ulaştıran bir ipucu olduğunun her zaman farkında olmalıyız. Bireysel çalışma(Dersler, Ders Çalışma) yöntemleriyle halledilmesi en zor alanlardan biri de matematiktir. Matematik, bir rehber eşliğinde, düzenli ve sistemli çalışmayla daha rahat üstesinden gelebileceğimiz bir alandır. Rehberimizi dikkatle takip etmeli, anlayamadığımız noktaları mutlaka sıcağı sıcağına sormalı, öğretmenin anlattıklarını, ezberlemek yerine sebep-sonuç ilişkisini kurarak, illa ki, uygulamalıyız. Bir eğ...Devamını Oku »

Öğrenci(Matematiksel İşlemlerin Neresindeyiz?) -- Öğrenci, Öğrenci Yurdu --

Öğrenci(Matematiksel İşlemlerin Neresindeyiz?) -- Öğrenci, Öğrenci Yurdu --

1 bayan + 1 erkek = ? Cevap: en az üç (çocuğu unutmamak gerek) Mantığınızı kullanabiliyor musunuz? Hz. Muhammet'in şu değerlendirmesini bilmeyen yoktur: ". . . .Bir dil bilen bir kişi, iki dil bilen iki kişi, üç dil bilen üç kişi.." Israrla şunu belirtmek istiyorum ki Matematik de bir dildir ve matematik bilen, tabiri caizse, 4000 kişi değerinde bir insandır. Bu değerlendirme matematik öğretmenleri veya matematiği(Öğrenci, Öğrenci Yurdu) iyi olan öğrenciler tarafından çok hoş karşılanacak biliyorum ama matematiği iyi olmayan ve matematikten uzak olan bazı insanların "Ne alakası var canım?" dediğini duyar gibiyim. O zaman şöyle bir değerlendirme yapalım, özel bir sorunu yoksa matematiği iyi olan, matematikle barışık olan insanların sözel yeteneklerinin de çok geliştiğini görüyoruz. YÖK,(Öğrenci, Öğrenci Yurdu) ısrarla hukuk alanında eğitim görmek isteyenlerin Türkçe-Matematik alanını tercih etmeleri gerektiğini vurguluyor ve çok da doğru yapıyor. Çünkü aritmetik mantığa sahip olamayan b...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Matematik Dersine Nasıl Çalışmalısınız? - 2)

Ders Çalışma Tekniği(MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ? - 2)

Öğretmenlerinizi Dinlerken Düzenli Notlar Tutun Bildiğiniz gibi matematik sözel bir ders olmadığı için ve işlem gücü ve yetisi gerektirdiği için, ayrıca da sözel dersler gibi ezbere dayalı olarak kavranamayacağı için, diğer taraftan kelimelerin değil sayıların işletim sistemini kullandığı için, bu dersi dinlerken ya da çalışırken not almak son derece önemlidir. Sözel bir dersi, yeniden okuyarak tekrar edebilirisiniz ama matematik dersini okuyarak veya bakarak kavrayamazsınız. Bu nedenle ilk kuralımızı şimdiden söylemek isterim: "Matematik, bakarak değil; yazarak çalışılan bir derstir." İşte bu nedenle matematik dersinde not almak çok önemlidir. Çünkü aldığınız notlar sizin anlama ve kavrama yüzdenizi de belgelediği için, notlarınızdaki eksiklikleri gidermek için yaptığınız çalışmalarla konunun tamamı marke edebilmek gibi bir imkana da sahip olursunuz. Yoksa, elinizde ders notlarınız olmadan özel ders bile alsanız, nereyi anlamadığınızı dahi ifade edemezsiniz. Veya size özel ders veren ...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Matematik Dersine Nasıl Çalışmalısınız? - 1)

Ders Çalışma Tekniği(MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALISINIZ? - 1)

Sevgili Gençler! Büyük bir merakla bu makaleyi okumaya başladığınızı görüyor gibiyim. Bildiğiniz gibi Matematik dersi, her zaman için diğer derslerden daha zor kabul edilmekte ve birçok öğrenciyi bu anlamda zorlamaktadır. Yeni sınav sistemine bakıldığında, özellikle ÖSS'nin (ya da OKS'nin) ilk bölümündeki Matematik sorularının tüm braf1şlara (SAY, EA, SÖZ) çok önemli bir katkıda bulunduğunu pekala görebiliyoruz. Sınavın ikinci bölümünde ise, Matematik dersinin özellikle Sayısal ve Eşit-Ağırlık öğrencileri için çok büyük bir öneme sahip olduğunu da belirtmek durumundayız. Elbette ki, bu kadar önemli olan bir derse nasıl çalışacağımıza ilişkin birçok teknik var. Örneğin, Not Alarak Çalışma, Yineleme AI1ştırmaları (Egzersizleri), Anlamlandırma ve Modellendirme Teknikleri, Örgütleme ve Sonuçlandırma Teknikleri, Bilgileri Şemalandırma (Çizelgeleştirme) Teknikleri, Duygusal Özerlik ve Güvenlik Alanı Oluşturma (Önyargılardan Uzaklaşma) Teknikleri, Hatalar Üzerinden Sağlama Yapmak: Tümevarım-T...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık