Lise Sorumluluk Sınavları 2012

Lise Sorumluluk Sınavları 2012

 Okullar kapanıyor ,zayıfı olan öğrenciler yaz tatilinde sorumluluk sınavlarına girecekler.Peki bu sorumluluk sınavı nedir?

*Sorumluluk sınavı öğrencinin o dönemden olan zayıf dersi için kurtarma sınavıdır.Eğer öğrenci bir dersten 1 yada 0 almış ise sorumluluk sınavı ile o notunu yükseltebilir.

Sorumluluk sınavları tarihi;

Sorumluluk sınav tarihi milli eğitim bakanlığından gelen yazı ile haziranın 23 ‘ünden temmuzun 23 ‘üne kadar devam edecektir.En yakin bir tarihi almak için lütfen okul müdür yardımcılarına yahut okulun kapısında asılı olan sınav tarihleri kağıtına bakınız..

2012 Lise Öğrencileri İçin Kurtarma Sınavı Ne Zaman Yapılacak? bir kaç dersten kalan öğrencileri çin kurtarma sınavları ne zaman hangi tarihlerde yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarında da başarılı olamayan öğrencilere 4 dersten ek sınav hakkı tanıdı.

MEB'den yapılan açıklamada, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarında da başarı gösteremeyen öğrencilere 4 dersten ek sınav hakkı tanındığı bildirildi.

Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği gereğince ders kesimini takiben yapılan Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları'nın tamamlandığı belirtilerek, konuyla ilgili yapılan değerlendirmede az da olsa bir kısım öğrencinin sınavlarda istenilen başarıyı gösteremediğinin tespit edildiği kaydedildi.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in genelge yayınlayarak bu öğrencilerin 2010-2011 eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere başarısız oldukları 4 dersten sınava alınabileceklerinin duyurulduğu belirtildi.





 


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık