Kişilik

Evlilik Oyunu(Kişilik Testleri)

Evlilik Oyunu(Kişilik Testleri)

Biliyorsunuz birçok karakter ve kişilik testleri var. Birbirimizi daha iyi algılayabilmemiz için destek almak isterim. Bu konuda neler düşünüyorsunuz? Bu soruyu sormaktaki amacım; birbirimizi tanımak için profesyonel anlamda yardım almanın gerekliliğini anlatmak ve eşimin bu konudaki fikirlerini öğrenmekti. Hepimiz kendimizi tanıdığımızı zannederiz. "Ben kendimi tanıyorum, bu yaşa gelmişim tabii ki kendimi tanıyorum." deriz. Ama kendimizi anlatmaya gelince net bir tanım yapmakta zorlanırız. Hepimiz etten kemikteniz, yiyoruz içiyoruz, biyolojik ihtiyaçlarımız var, fiziksel özelliklerimiz ve ruhsal boyutumuz var. Bunları biliyoruz ama öz kimliğimizden birçoğumuzun haberi yok. Eğitimlerimizde ilk çalıştığımız konulardan biri öz benliğimizi tanımlamaktır. Fakat günlerce düşünüp de kendini tanımlayamayan o kadar çok insan var ki... Kemal Bey'le karakter analizi üzerine bir test yapmıştık. Testin sonuçları çok net değildi; ama onun da benim gibi baskın karakterde olduğunu görmüştüm. Olaylara...Devamını Oku »

Meslek Seçimi(Kişilik Özelliklerinin Belirlenemsi) -- Kişisel Gelişim--

Meslek Seçimi(KİŞİLİK ÖZELLiKLERiNiN BELİRLENEMSi) -- Kişisel Gelişim--

Bireyin meslek şeçiminde isabetli karar verebilmesi, kişilik özelliklerini çok iyi tanıyıp bu özellikleri gerektiren mesleklere yönelmesine bağlıdır. Bireylerin çok farklı kişilik özellikleri vardır. Atak, girişken, çekingen, uysal, hırs, idealist, hayal gücü zengin, realist, mantıklı, sinirli, kendi başına buyruk, alçak gönüllü, düzenli, kurallara bağlı vb. çok çeşitli kişilik özellikleri bulunur. Bireyin sayılan bu özelliklerden hangisine sahip olduğunu belirlemesi, seçimini bo doğrultuda yapması gerekir. Örneğin; ikna gücü yüksek, dışa dönük, insanlarla devamlı ilişki halinde olan girişimci niteliklere sahip olan birey avukat, politikacı ya da pazarlamacı olabilir. Kurallara bağlı, düzenli, statüye önem veren, sorumlu, nesnelerle uğraşmaktan hoşlanan bireylerin bankacılık, büro memurluğu, muhasebe gibi mesleklere yönelmeleri isabeti olacaktır. -ALINTI- Meslek Seçimi(KİŞİLİK ÖZELLiKLERiNiN BELİRLENEMSi) -- Kişisel Gelişim-- ------------------------------------------------------------...Devamını Oku »

İş Görüşmesi(Soru Tipleri(Kişilik Özellikleri İle İlgili Sorular)

İş Görüşmesi(Soru Tipleri(Kişilik Özellikleri ile İlgili Sorular)

Yapılacak iş ile kişilik özellikleri arasında yakın bir ilişki vardır. Bu soruların amacı da, kişilik özelliklerinizin o iş için ne kadar uygun olduğunu saptamaya yöneliktir. Bu tip sorular genellikle dolaylı yoldan sorulur. Eğer bir sorunun diğer soru tipleri ile bir ilişkisini kuramıyorsanız bilin ki belirli bir kişilik özelliğiniz araştırılmaya çalışılıyordur. Bu tür sorulara makul yanıtlar verebilmeniz için öncelikle sizin kendinizi iyi tanımanız gerekir. Bu tip sorulara örnekler: - Boş zamanlarınızda ne yaparsınız? - Son okuduğunuz kitap hangisidir? - Memnun olduğunuz/olmadığınız kişilik özellikleriniz nelerdir? - Arkadaşlarınız/aileniz, yöneticiniz sizi nasıl tanımlar? - Sizi hayatta en çok kim etkiledi? Neden? - Bir yöneticide hangi özellikleri ararsınız? - Sizi en çok ne motive eder? -ALINTI- İş Görüşmesi(Soru Tipleri(Kişilik Özellikleri ile İlgili Sorular) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------...Devamını Oku »

Ders Çalışma Tekniği(Reaktif Ve Pro-Aktif Kişilik)

Ders Çalışma Tekniği(REAKTİF ve PRO-AKTİF KİŞİLİK)

Psikiyatrik desen de kişilik özelliklerine göre sınıflandırılmış kişilik profilleri ve modelleri vardır. Bu kişilik örüntüleri, düşünce biçimlerinden davranış kalıplarına değin çeşitlilik göstermektedirler. Bu makalemizde ise daha çok öğrenci popülasyonunda yaygın görülen olarak Reaktif ve Proaktif Kişilik özelliklerini tanımlamaya çalışacağız. "Reaktif Kişilik" dış faktörlerin yönlendirdiği kişilikler için kullanılır. Bu kişilikler; panik, güvenlik duygusunu' yitirmiş kırılgan kişiliklerdir. Edilgendirler. Çoğu zamana depresyona girerler. Başkalarının yargılarına haddinden fazla önem verirler. Bir kaşık suda fırtınalar koparırlar. Veyahut ta 'başkalarının bir kaşık suda koparmış olduğu fırtınada rotalarını kaybederek boğulurlar. Tam bir trajedi senaristidirler. Aniden ağlamaklı ve hüzünlü olurlar. Kişisel kontrollerini çok kolay kaybederler. Kişisel sınırlılıkları belirgin değildir. Hep başkalarının öngörüleriyle hareket ederler. Telkin, onların vazgeçilmez gıdasıdır. Sosyal rollerin...Devamını Oku »

Öss('Okuma' Da Yetkin Kişilik Komutları)

ÖSS('Okuma' da Yetkin Kişilik Komutları)

10 Altın Komut » Kendinle ilgili farkındalık yaşa, kendini tanı! » Kendini kabul et, varlığını kabul et. Kendine saygın olsun ki ezilmeyesin; öyleyse başladığın işi bitir! » Nesin sen? Kimsin? Ne yapman gerekiyor? Neden üniversiteye girmek zorundasın? Hangi koşullar seni buna itiyor? Her vakit bunları hatırla! » Güçlü ve zayıf yanlarını bil ki kendine eziyet etmeyesin; bölümünü ve mesleğini ona göre seçesin. » Kendini kontrol et! Yapabilirsin! Bu, senin elinde! » Kişisel amaçlarında insancıl ol! Her şeyin en son noktası budur. » Unutma! Gecenin karanlığında dökeceğin gözyaşı, gündüze serpeceğin bereket tohumlarıdır. Öyleyse boş okuma, boş çalışma! » Okuduğun şeye ve bundan dolayı da başarılı olacağına inan, Tanrı'ya inandığın gibi! » Okuduğu n cümleleri gerçek dostlar bil! » Başkaları için düşünme, önce kendin için düşün; böyle yaparsan takdir edebilirsin. » Başkaları için değil sadece kendin için oku. Kendini fethedemeyen, hiç bir şeyi fethedemez. Buna inanırsan, ağaca tırmanmayı düşü...Devamını Oku »

1 2 3 4 5
Yukarı Çık