Hızlı Okuma

Hızlı Okuma(Hızlı Okuma Alışkanlığı Kazanma Prensipleri)

Hızlı Okuma(HIZLI OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANMA PRENSİPLERİ)

HIZLI OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANMA PRENSİPLERİ 1 - Israr... Israr... Israr... 2 - Biraz sabırlı olun, mutlaka hızlı okuma alışkanlığı kazanacaksınız. 3 - Beyinde okumak, okunanları canlandırmak demektir; kelimeyi değil. Sayfaya bütüncül şekilde bakıp sayfayı kafanızda canlandırın. 4 - Hızlı okuma kısa sürede geliştirilecek bir yetenek değil, yavaş ve emin adımlarla ilerleyin. 5 - Hızlı okuma uygulamalarında okuduklarınızı unuttuğunuzu sanmayın, unutmadığınızı zaman içinde fark edeceksiniz. 6 - Hızlı okumanın ilk seanslarında macera ve hayat öyküleri okuyun. 7 - Çok akademik ve dili ağır kitaplarla başlamayın. 8 - Hızlı okuma seanslarında sükûnete önem verin. 9 - Okuma işlemini oturma kurallarına uyarak yapın. 10 - Ağır davranmayın. Dinamik ve hızlı bakışın en iyi hızlı okuma yöntemi olduğunu unutmayın. 11 - Önce kısa metinler okuyun, sonra yav...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Hızlı Okuma Alıştırmaları)

Hızlı Okuma(HIZLI OKUMA ALIŞTIRMALARI)

HIZLI OKUMA ALIŞTIRMALARI Bütün ulusal dillerde kelimeler, günlük hayatımızdaki hareket ve nesnelerin sembolleridir. Bu sembolleri anlamak için seslendirmeye gerek yoktur, bakıldığında hangi kelimenin ne yi belirttiğini anlayabiliriz. Buradan çıkan sonuç ideogram yaklaşımının fonetik uygulamadan daha yararlı olduğudur. Yani sözcüklerin sembolik olarak beyinde algılanması, onların anlaşılabilmesi için seslendirilmesinden çok daha öndedir. Dikkatinizi bir noktaya vererek odaklandığınızda noktanın çevresindeki çeperin bulanık olduğunu fark edersiniz, tıpkı fotoğraf makineleri gibi... Objektifin tam zumlandığı nokta net iken, çevresi bulanıktır. Burada nokta sözcük oluyor, çeper ise merkez sözcüğün sağ ve solundaki kelimelerdir. Hızlı okuma teknikleri eğitimini tam anlamıyla uygulamaya başladığınızda önce görüş alanınızda sadece bir kelime okuyorken, aktif okuma durumuna geçip 3-4 kelimeyi aynı anda okuduğunu...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Hızlı Okumanın En İşe Yarar Yolları)

Hızlı Okuma(HIZLI OKUMANIN EN İŞE YARAR YOLLARI)

HIZLI OKUMANIN EN İŞE YARAR YOLLARI * Hızlı Okumanın Kuralları ^ Okumanın büyüsüne kapılın. ^ Kendinizi verin ve niçin okuduğunuzu bilin. ^ Hayatınızı değiştireceğinize inanın. ^ Bir fayda umarak okuyun. ^ Sıkılarak ve yorgun kafayla okumayın. ^ Hiçbir kitabı yarım bırakmayın. ^ Kelimeleri değil, hatta cümleyi de değil, sayfayı görün. ^ Kelime hazinenizi mutlaka genişletin. ^ Size gerekli olan şeyin ne olduğunu gerçekten iyi bilin. ^ Okumaya başladığınız andan itibaren ilham tüneline girin ve güzel söz ve cümleler eşliğinde sayfaya bakıp beyninizle okuyun. ^ Etkili ve işe yarar okuma, ancak baskın yeteneklerin tespit edilmesiyle olur. Buna göre siz neyin adamı olduğunuzu bil...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Kitap Çeşitleri)

Hızlı Okuma(KİTAP ÇEŞİTLERİ)

KİTAP ÇEŞİTLERİ 3 tür kitap vardır: ^ Olayları Anlatan Kitaplar ^ Ne Yapmanız Gerektiğini Söyleyen Kitaplar ^ Nasıl Yapmanız Gerektiğini Söyleyen Kitaplar Birincisi yaygın olan bir kitap türüdür. İnsana adeta "Bana ne!" dedirtir. Genellikle ne yapılması gerektiği söylenmez, hep yaşanmış olay ve durumlar anlatılır. Negatif duygu yaymaya daha yatkın olan kitaplardır. İkinci türe giren kitaplar da olayları anlatır; fakat aynı zamanda ne yapmanız gerektiğini söyler- Nasıl yapılacağını ise size bırakır. Oysa insanların nasihatlerden ziyade somut, dinamik, farklı, şaşırtıcı, itici güçlere ihtiyacı vardır. Bilindik tavsiyeler bu türe girer. Belki ne yapmanız gerektiğini siz de fazlasıyla biliyorsunuzdur. Fakat başlamak için güç, enerji ve coşkuyu nereden, nasıl elde edeceğinizi bilemezsiniz. Üçüncü tür kitaplar size olayları hem gerçekleriyle ve öyküsel bir şekilde anlatır, hem neleri na...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Lokal Odaklı Okuma)

Hızlı Okuma(LOKAL ODAKLI OKUMA)

LOKAL ODAKLI OKUMA * Normal Okuma Hızlı okuma kategorisindedir; ancak lokal okuma olarak kabul edilir. Bir sonuç çıkarmak, kelimelere takılmak lokal okumanın temel özelliğidir. * Satır Aralarını Çizerek Okuma Hızlı okumada verimlilik açısından satır altlarını çizmek okuma hızını düşürmez. Lokal okumalarda okunan her satır anlaşılmak istenir. Bu tür okumalar verimli okuma olarak değerlendirilir. Ciddi bir okurun temel Özelliği okuduğu kitabın satır altlarını çizmesidir. * Notlar Alarak Okuma Yine orijinal okurun uyguladığı bir stildir. En verimli okuma şeklidir, faydalanmacı bir tarzdır. Hızlı okumanın sağladığı ve gerekli gördüğü kuralın dışında bir tarz değildir; sadece lokal bir okuma şeklidir. -ALINTI-Hızlı Okuma(LOKAL ODAKLI OKUMA) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, iz...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Yukarı Çık