Hızlı Okuma

Kitaplık(Hızlı Okuma Çocuklar İçin)

Kitaplık(Hızlı Okuma Çocuklar İçin)

Hızlı Okuma Çocuklar İçin Yazar: Öznur Karaeloğlu Yayın Evi: SÖZ YAYIN Açıklama: Hızlı Okuma İle, Bir bakışta gördüğünüz sözcük sayısını artırırsınız. Ödevlerinizi daha çabuk okuyup daha iyi anlarsınız. Sınavlarda sorulan soruları daha kısa zamanda okursunuz. Daha bilgili ve başarılı olursunuz. Derleyen: Yusuf BAL ***REKLAM*** İZMİR'DEKİ KİŞİSEL GELİŞİM - KİŞİSEL BAŞARI NLP VE HIZLI OKUMA KURSLARI VE SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Aktif Görme Alanı)

Hızlı Okuma(AKTİF GÖRME ALANI)

AKTİF GÖRME ALANI Aktif görme, odaklanılan cismin merkezine girmeyen cisimleri de görebilmektir. Okurken çoğu okuyucu göz hareketlerinin nasıl kıpırdadığına dikkat etmez, sadece okur. Bu durumda aktif hale getirilebilecek görme yeteneği maalesef yıllarca pasif görme olarak kalır. Aktif görme enerjinizi daha geniş alana yayabileceğiniz inancı eğer sizde yoksa bazen okuduğunuz bir kelimeye tekrar dönmek mecburiyetinde kalırsınız. Oysa aktif görme alanında hem gözleriniz yorulmaz hem de daha fazla sözcük okuma şansı bulursunuz. Gözleriniz yorulmaz dedim, ama tek sözcüklük okumalarda göz daha çok hareket eder; dahası yarım saatte okunulup bitirilecek bir kitaba yarım saatten çok daha fazla bakılacağı için gözler yorulur. Okumadaki üstün yeteneğimizi açığa çıkardığımızda, aslında okuduğumuz birkaç sözcükten tüm cümle zincirini tahmin edebiliriz. Bir cümlede aktif görme enerjimizle kilit kelimeleri hemen fark ederiz, di...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Aktif Görüş Açısı)

Hızlı Okuma(AKTİF GÖRÜŞ AÇISI)

AKTİF GÖRÜŞ AÇISI Göz, bakış açışı olarak, satırın bütününü görecek şekilde ayarlanabilir. Bunun için göz herhangi bir sözcük üzerinde durmamalıdır. Tüm satıra odaklanmalıdır.Görüş açısı, göz ile sözcükler arasındaki açıya denir. Görme Alanı, gözün görebildiği alana denir. Görüş açısında bir sözcüğe odaklanılabilir. Görme alanında ise tüm satır okunabilir. Görme alanı kişiden kişiye farklılık gösterir. Fakat normali, odaklanılan kelimenin 80 derece sağ ve soludur. Açı 80 derece den daha az ise bu, karanlık görüştür ve tedavi olunmalıdır. Aktif görme alanı görüş açısından başkadır. Görüş açısının ileriye doğru genişlerken bir alanda ele geçirdiği benzeşimli alana Aktif Görme Alanı denir. Okunan kelimeler geniş açınıza göre artsa da kelime kelime okuyor olabilirsiniz. Nedeni aktif görme alanının iyi dengelenememesidir. -ALINTI-Hızlı Okuma(AKTİF GÖRÜŞ AÇISI) (gelişim,programı, kur...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Anlayarak Hızlı Okumanın Püf Noktaları)

Hızlı Okuma(ANLAYARAK HIZLI OKUMANIN PÜF NOKTALARI)

ANLAYARAK HIZLI OKUMANIN PÜF NOKTALARI Hızlı okuma derken kitabın bir an evvel bitirilmesi ve anlamadan okuma akla gelmemelidir. Anlayarak hızlı okuma artırılabilir. Hızlı okumanın temel hedefi, amaçları bir an evvel gerçekleştirmektir. Yavaş okuma zaman kaybı olduğu gibi, gerekli malzemelere geç ulaşmamıza neden olur, bu da verimli bir çalışma ve kariyer için kaybedilen düşüncelerdir. ^ Her cümlede fuzuli kelimeler vardır, bunlara takılmayın. ^ Verilmek istenen mesajı bir an evvel kavramaya çalışın. ^ Devrik cümlelere, düz cümlelere takılmayın. ^ Dönüp aynı paragrafı okumayın, ileriki cümleler zaten bir önceki satırların açıklayıcısı niteliğinde olabilir ^ Okumaya başladığınızda onun dışında başka bir şey düşünmeyin. Okumanın paralelind...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Göz İçin Yararlı Okuma Yöntemi)

Hızlı Okuma(GÖZ İÇİN YARARLI OKUMA YÖNTEMİ)

GÖZ İÇİN YARARLI OKUMA YÖNTEMİ ^ Yazıyla gözünüz arasında belli bir mesafe olmalı. ^ Işığın az olduğu yerlerde okumak için kendinizi kasmayın. ^ Işık okunan yazıya doğru olmalıdır, bu yüzden masa lambası daha yararlıdır. Işığın yazı üzerinde yansımasına dikkat ediniz. ^ Gözlerinizi okuduğunuz yazıya iyice yaklaştırırsanız hem görüş açınız azalır hem de gözleriniz zarar görür. ^ Beslenmeyle sağlıklı okuma arasında iyi bir ilişki vardır. Özellikle sebze ve meyveler göz açısından sağlıklı okuma sağlar. ^ Sallanıp duran bir araç içerisinde okumak zordur; gözler sürekli kayar, hareket halinde olmak mecburiyetindedir. Bu da göz açısından sağlıklı bir okuma değildir. -ALINTI-Hızlı Okuma(GÖZ İÇİN YARARLI OKUMA YÖNTEMİ) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir) ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Yukarı Çık