Fıkralar

Fıkralar Ve Hikayeler(Babası Zengin)

Fıkralar ve Hikayeler(Babası Zengin)

BABASI ZENGİN Dünyanın en büyük araba fabrikası sahibi ve zenginlerinden Mr. Ford ve oğlu John büyük bir iş toplantısına katılmak için seyahate çıkmışlar. Toplantıya girmeden önce ayakkabılarım boyatmalan gerekmiş. Boyacıya önce Mr. Ford ayakkabılarım boyatınış ve boya ücreti olan 1 doları vermiş. Arkasından oğlu John ayakkabısım boyatınış ayın boya için boyacıya 100 dolar verıniş. Mr. Ford'un ford fabrikasının sahibi ve çok zengin olduğunu bilen boyacı, "Mr. Ford siz ayakkabınızıboyattınız 1 dolar verdiniz. Oğluntiz boyattı 100 dolar verdi. Esas zengin olan sizsiniz 100 doları sizin, 1 doları oğlunuzun vermesi gerekirdi" diye sorunca Mr. Ford cevap olarak, "O Ford'un oğlu bense garip, fakir bir çiftçinin oğluyum. Tabü 100 doları o verecek. Çünkü onun babası zengin, benim ise değil.'" Fıkralar ve Hikayeler(Babası Zengin)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Paylaşma)

Fıkralar ve Hikayeler(Paylaşma)

PAYLAŞMA Köylünün bir atı bir de eşeği varmış. Yükünü onlara taşıttırırmış. Fakat yükü 2 çeşit parçaya böleceği yerde zavallı eşeğe taşıyamacağı kadar çok yüklüyor at ise sırtındaki hafıf yükle hoplaya zıplaya gidiyormuş. Bir gün kasabadan köye dönerken zaten aç ve yorgun olan eşek yanında sıçraya sıçraya giden ata demiş ki, "Ne olur sırtundaki yükün bir kısmını alıver, çok halsizim bu yük beni öldürecek". At aldırış etmemiş, burnunu kıvırmakla yetinmiş. Bir süre gittikten sonra eşek yol kenarına düşüp ölmüş. Köylü eşeğin bütün yükünü hemen ata aktardığı gibi köyde gömmek üzere ölü hayvam da onun sırtına yerleştirmiş. Yükünün birden bire ağırlaştığım gören at o zaman hatasını anlayarak kendi kendine şöyle demiş. "Ben bunu hakettim, yol arkadaşunm sırtındaki yükün bir kısmını vaktinde alsaydım, o yaşayacaktı, bende hem bütün yükü ve hem de onun leşini taşunaktan kurtulacaktun." Fıkralar ve Hikayeler(Paylaşma) ...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Hitler)

Fıkralar ve Hikayeler(Hitler)

HİTLER Hitleri harpte ölüm korkusu sarar. Bir falcı çağırttırır. Falcıya, "Ben ne zaman öleceğim" diye sorar. Falcı düşünür ve der ki: "Bir bayram günü öleceksiniz efendim." Hitler kızarak, "Bayram günü olduğunu nereden biliyorsun" diye sorar. Bunun üzerine falcı korka korka yavaş bir sesle, "Sizin öldüğünüz gün bayram yapılacak da ondan efendim" der. Fıkralar ve Hikayeler(Hitler)...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Eşek)

Fıkralar ve Hikayeler(Eşek)

EŞEK Birgün ormanda bütün hayvanlar yanşacakmış. Aslan da jüri olmuş. Derken bir eşek gelmiş ve, "Bende yanşacağım" demiş. Yahu nasıl olur da sen kaplanlarla, panterlerle, zürafalarla, ceylanlarla, tavşanlarla, geyiklerle yarışırsın demişler. Eşek yine tutturmuş, "İllaki bende yanşacağım" diye. Nihayet peki olur demişler. Hazırlıklar yapılmış ve yanş başlamış. Derken tam yanşın ortasında eşek yere yatıp başlamış anırmaya... Yahu ne yapıyorsun demişler. Eşek cevap vermış. "Eee demiş, ben eşeldiğimi belli etmezsem olur mu kil... Fıkralar ve Hikayeler(Eşek) ...Devamını Oku »

Fıkralar Ve Hikayeler(Maya)

Fıkralar ve Hikayeler(Maya)

MAYA Bektaşi yoğurt fiyatının çok yükseldiğini görünce yoğurt yapmaya karar vermiş, gidip mayacıdan maya almış sütü mayalamış süt bir türlü yoğurt olmuyormuş. Bektaşi mayacıya gitmiş ve; "Senden maya aldım yoğurt tutmadı" diye mayacıya çıkışmış. Mayacı başlamış bağırmaya; "Hemşerim senin sütün bozuk" Bektaşi; "Benim sütüm niye bozuk olsun, senin mayan bozuk" Not: Herkese "sütü bozuk" diyenlere duyurulur. Fıkralar ve Hikayeler(Maya)...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Yukarı Çık