Diksiyon

İzmir Diksiyon

İzmir Diksiyon

İzmir Diksiyon Kursu : Doğru, Güzel, Etkili Konuşma yani diksiyon eğitiminin amacı; katılımcıların Türkçe’nin kurallarına uygun; akıcı, anlaşılır ve güzel konuşma becerisi geliştirmelerini, kendilerini etkili bir biçimde ifade edebilmelerini, ses-bilim açısından tüm seslerin doğru ve güzel söylenebilmesini, bireyin sesini etkili bir biçimde kullanabilmesini sağlamaktır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli yeteneği; düşünebilme, düşündüğünü ifade edebilme ve en önemlisi de öğrenme yeteneğidir. İzmir Diksiyon Kursu İçeriği : Konuşma ve diksiyon Konuşma bozukluklarının tanımlanması Artikülâsyon Harf ve konuşma organlarının ilişkisi Temel fonetik bilgiler Ritim çalışmaları Nefes ve ses kullanımı Doğru solunum-solunum alıştırmaları Beden dili - ses tonu-konuşma uyumu Anlaşılır biçimde konuşabilme ve bunu kontrol edebilme <...Devamını Oku »

İzmir Diksiyon Kursu

İzmir Diksiyon Kursu

Programın amacı; Nefes güçlendirme, anlaşılır ses çıkarma, heceleri doğru vurgulayabilme, düzgün cümle kurma, konuşmaları vücut diliyle destekleme ve etkili konuşma planını yapma becerileri kazandıran kişi yetiştirmektir. Programın süresi amacına göre toplam 30-40 saattir. Bu programı başarı ile tamamlayan kişi Türkçe’yi iyi kullanma ve etkili konuşma becerilerini kazanmış olur. 30 saat eğitimi tamamlamış olan öğrencilerimize kurum sertifikası verilir. Sesimizin niteliği hakkında bilgi sahibi olabilmek için kimi basit paragrafları yüksek sesle birçok kez okumak yararlıdır. Böylelikle sesimizin başkaları üzerinde bırakabileceği etkileri ve kusurlarımızı öğrendikten sonra, sıkı bir çalışmayla sesin az çok eğitilebilmesi mümkündür. Diksiyonumuzu geliştirmek için en önemli şart; konuşma organlarındaki tembelliklerin kırılmasıdır. Dil, dudaklar, çene gibi yüz bölümlerinin egzersizlerle açılması, rahat hareket ettirilebilmesi gerekir. Diksiyon Kursunun Amacı; • ...Devamını Oku »

İzmir'Deki Diksiyon Kursları

İzmir'deki Diksiyon Kursları

Diksiyon Ve Etkili Konuşma Eğitimin Hedefleri : Diksiyon ve Etkin Konuşma Eğitimi; Dilimizin en önemli kurallarını kavrayarak Türkçeyi doğru ve güzel bir biçimde konuşmanın yanı sıra kendine güvenen, konuşmasıyla bulunduğu topluluk içerisinde varlığını hissettiren konuşmacılar olmanızı hedefler. İşimiz her ne olursa olsun güzel ve etkili konuşmanın sizin adınıza önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Bu eğitim sizlere; NLP Teknikleriyle zenginleştirilmiş ve daha etkin hale getirilmiş, özgün ve farklı bir içerik eşliğinde sunulmaktadır. Düzgün bir Türkçe; etkileyici bir konuşmanın yanı sıra kendine güvenli, güçlü bir kimlik kazandıracak ve bunun sonucunda size iş hayatı ve kişisel yaşantınızda yeni bir takım kapılar açacaktır. Buna ek olarak anlaşılır bir şekilde konuşmayı, sesimizin hızı, şiddeti ve yüksekliğini karşımızdakileri rahatsız etmeyecek biçimde ayarlamayı, dilimizdeki çeşitli ses olaylarını ve bunların konuşma üzerindeki etkisini, doğru bir şekilde nefes almayı, doğr...Devamını Oku »

Diksiyon(Sempozyum)

Diksiyon(SEMPOZYUM)

Bir konunun çeşitli yönleri üzerinde, aynı oturumda, konunun uzmanı kimseler tarafından yapılan seri konuşmalara sempozyum denir. Sempozyum, diğer konuşma türlerine göre daha ilmi ve ciddi bir sohbet havası içinde geçer. Konuşmacılar, konuyu kendi ilgi alanları açısından ele alırlar. Mesela eğitim konusu ele alınmışsa bu konu idareci, öğretmen, veli, psikolog, sosyolog… gözüyle dinleyenlere aktarılır. Sempozyumda amaç, konuyu tartışmak değil, uzmanları tarafından olumlu ve olumsuz yönleriyle değerlendirerek çözüm yolları bulmaktır. Sempozyum sonunda başkan konuyu özetler ve çıkan sonucu dinleyicilere aktarır. Sempozyumu da bir başkan yönetir. Konuşmacı üyelerin sayısı üç ile altı arasında değişebilir. Üyelerin konuşma süreleri genellikle 5 dakikadan az, yirmi dakikadan çok olmaz. Konunun önemine ve uzunluğuna göre oturumlar halinde, ayrı salonlarda birkaç gün boyunca da sürebilir. Genelde bu tarz sempozyumlar akademik konularda olur. -ALINTI- Diksiyon(SEMPOZYUM) ----------------------...Devamını Oku »

Diksiyon(Forum)

Diksiyon(FORUM)

Bir başkanın yönetiminde, toplumu ilgilendiren bir konuda, farklı gruplardan oluşan dinleyicilerin söz sırası alarak konuşma kuralları içerisinde yaptıkları tartışmalar, konuşmalardır. Forum, eğer panelin devamında yapılacaksa başkan, panelin süresini bir saat, forumun süresini de yarım saat olarak sınırlayabilir. Bu durumda panelden sonra forum yapılacağı, konuşmalara başlanmadan duyurulmalıdır. Forum, toplu tartışmaların başlı başına bir çeşidi sayılmaz. Ancak dinleyicilerin katılımıyla daha canlı bir ortam oluşur ve dinleyicilerin konu üzerinde daha aktif düşünmelerini sağlar, foruma davet edilen uzmanların görüşlerine de müracaat edilerek konu hakkında ortaya çıkabilecek yanlış anlayışların önüne geçilir. .Esasen forumdan amaç belli kararlara varmak değil, konuyu değişik anlayışlarla farklı boyutlarıyla ortaya koymaktır. Bu da dinleyicilerin bakış açısını genişletecektir. Forumda söz alan dinleyiciler, konuyla ilgisi olmayan özel sorunlarına değinmemelidir. Sorular kısa, açık ve ne...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık