Başarı

Başarı- Başarı Kuralları( Kilit Başarı Faktörleri Yasasi'Nın İkinci Önermes İ

Başarı-  Başarı Kuralları(    Kilit Başarı Faktörleri Yasasi'nın İkinci Önermes i

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Kilit Başarı Faktörleri Yasasi'nın İkinci Önermes i ) En zayıf "kilit başarı faktörü" nüz, diğer tüm becerilerinizi hangi seviyede kullanacağınızı belirler. Bugün bulunduğunuz noktaya kişisel güçleriniz ve yetenekleriniz sayesinde geldiniz. Şirketteki pozisyonunuzun ve banka hesabınıza yatan maaşmızın ardında yatan unsurlar bunlardır. En zayıf olduğunuz "kilit başarı faktörü"nüz ne kadar ileriye ve ne kadar hızlı gideceğinizi belirler. Bu en zayıf faktör, potansiyeliniz üzerinde bir frenleme etkisi yaratır. îleriye doğru daha hızlı hareket edebilmek için, zayıf ve eksik yönlerinizle yüzyüze gelmek üzere kendinize karşı son derece açık davranmalısınız. "Zayıf olduğunuz yönler hangileridir? Hangi beceri, kusursuz bir şekilde yerine getirmeniz mümkün olsa, kariyeriniz...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Kilit Başarı Faktörleri Yasasi'Nın Birinci Önermesi )

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Kilit Başarı Faktörleri Yasasi'nın Birinci Önermesi      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Kilit Başarı Faktörleri Yasasi'nın Birinci Önermesi ) Her bireyin kendi kişisel "kilit başarı/aktörleri" vardır. Bu faktörlerin ne şekilde uygulandığı, o kişinin iş hayatındaki geleceğizi belirler. îşinizde de tıpkı bir takım aletleri kullanırken gösterdiğiniz gibi, bazı temel becerilere ve yeterliliklere ihtiyaç duyarsmız. Bu becerileriniz! yerine getirmede göstereceğiniz herhangi bir zayıflık, işiniz! etkin bir şekilde yerine getirmenizi engeller. Elinizden gelenin en iyisini yapabilmek için, önce kişisel "kilit başarı faktörleri "nizi tesbit edin. Daha sonra bu faktörlerin her birinde hangi seviyede bulunduğunuzu belirleyin ve hepsinde de kusursuzluğa doğru yönelmek için bir plan yapın. îş dünyasındaki herkes için, problem giderme ve karar verme becerileri kritik birer ba...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Kilit Başarı Faktörleri Yasası )

Başarı-  Başarı Kuralları(    Kilit Başarı Faktörleri Yasası    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Kilit Başarı Faktörleri Yasası ) Her iş alanmda, başarıları veya başarısızlıkları ölçen ve belirleyen bir takım "kilit başarı faktörleri" bulunur. îş dünyasındaki "kilit başarı faktörleri", tıpkı insan vücudundaki bazı fonksiyonlar gibi hayatî önem taşımaktadırlar. Vücuttaki hayatî fonksiyonlar, genel insan sağlığı üzerinde belirleyici bir etkiye sahiptirler ve bu fonksiyonlardan herhangi bir tanesinin eksikliği, kişinin ölümüne bile neden olabilir. Aynı şekilde iş hayatında da bazı "kilit başarı faktörleri" vardır. Bunların bir çoğu, bütün iş kolları için geçerlidir. Bunun yanı sıra, sadece bazı iş kollarma özgü "kilit başarı faktörleri" de bulunur. îş dünyasındaki en genel "kilit başarı faktörleri"; liderlik, ürün kalitesi, servis, satış, pazarlama, üretim, dağıtım, finans ve muh...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Yenilik Yasası ) Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

Başarı-  Başarı Kuralları(    Yenilik Yasası    ) Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Yenilik Yasası ) Başarı- Başarı Kuralları( Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz? ) 1. îş alanmızdaki trendleri, değişimleri ve yenilikleri belirleyin. "Satışlar hangi alanlarda yükseliyor ve hangi alanlarda düşüyor? Müşterileriniz neleri daha çok görmek istiyorlar? Hangi alana girmeli veya hangi alandan çıkmalısınız?" 2. Başarılı olan rakiplerinizi takdir edin! "En başarılı rakipleriniz en fazla satışı ve karı hangi alanlarda elde ediyorlar? Onlardan öğrenebileceğiniz ve kendi işinize de uygulayabileceğiniz neler var?" 3. Geçmiş yıllardaki en büyük başarılarmızı ve başansızlıklarınızı analiz edin. "Bu olaylardan, önünüzdeki aylarda ve yıllarda kullanabileceğiniz ne gibi dersler aldınız?" ünutmaym ki, her büyük ...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Yenilik Yasası )

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Yenilik Yasası    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Yenilik Yasası ) İş hayatındaki bütün büyük gelinmelerin kaynağmda, yemlikler, yani piyasada mevcut olanlardan daha iyisini, daha ucuzunu, daha hızlısını ve daha verimlisini üretebilmek arzusu yatar. Peter Drucker, "Innovation and Entrepreneurship (Yaratıcılık ve Girişimcilik)" adlı kitabında, iş hayatındaki yeniliklerin yedi temel kaynağım tartışmaktadır. Kitapta, yeniliği bir hayat biçimi olarak benimsemek üzere uygulanabilecek çok çeşitli yollar da anlatılmaktadır. Drucker'a göre, yeniliğin iki ana kaynağı, beklenmedik başarı ve beklenmedik başarısızlıktır. Her iki durumda da tam olarak neyin meydana geldiğini çok iyi analiz etmek, yeniliklere geçisin en kısa yoludur. Başarıları, başarısızlıkları veya beklenmedik herhangi bir olayı analiz ederken "buzdağının görünen k...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık